15 ΜΑΡΤΗ 2017

Η ΝΔ διεκδικεί την νόμιμη εκπροσώπηση

Σε μία περίοδο που οι ιμπεριαλιστές, για μία ακόμα φορά, δεν δείχνουν «κατανόηση» στην κυβέρνηση εκπρόσωπο της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας, που διαπραγματεύεται για λογαριασμό της, ο Κ. Μητσοτάκης και όλη η ηγεσία της ΝΔ, εν χορώ, διεκδικούν, με κάθε τρόπο και μέσο, τη… νόμιμη εκπροσώπηση.

Με τις συνεχείς παρεμβάσεις και κινήσεις του προέδρου της, η ΝΔ επιδιώκει να δώσει διαπιστευτήρια στους ιμπεριαλιστές για να ανοίξουν, επί τέλους, το «πράσινο φως» της απαλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινής κυβέρνηση. Σε αυτή την κατεύθυνση προστίθεται σχεδόν καθημερινά κάθε αντιλαϊκός-αντεργατικός στόχος στην «ατζέντα» της, κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Η ηγεσία της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά και από την «καλή» αλλά και από την «ανάποδη», ότι για να αναλάβει, ξανά την εκπροσώπηση της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας, οφείλει να δώσει σαφή δείγματα του πόσο αντιδραστικά μπορεί να κινηθεί απέναντι στον εργαζόμενο λαό, στα δικαιώματα, τις καταχτήσεις, τη ζωή του.

«Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες, που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε» απαιτεί ο Μητσοτάκης από τους απεργούς σε Μετρό, τραμ και τρόλεϊ και για να μην αμφιβάλει κανείς για τις προθέσεις του ξεκαθαρίζει ότι «Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών».

Σε μία περίοδο που νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα οριστικοποιούνται στις συζητήσεις κυβέρνησης – «θεσμών» για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Μητσοτάκης επιτίθεται στο δικαίωμα των εργαζόμενων στη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία και δηλώνει αποφασισμένος να βάλει στον «γύψο» κάθε αντίσταση και διεκδίκηση του εργαζόμενου λαού, σταματώντας την «ασυδοσία των συνδικαλιστών» με νέους αντεργατικούς νόμους.

Το «αφήγημα» της σημερινής ΝΔ για την χώρα το εξέφρασε, με τον γνωστό του τρόπο, ο αντιπρόεδρός της Α. Γεωργιάδης σε ομιλία του και συνεντεύξεις στο Λονδίνο, όπου κάλεσε τους «διεθνείς επενδυτές» να αγοράσουν… Ελλάδα, γιατί όλες οι αξίες είναι πολύ χαμηλές και με τον Κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση θα έχουν μεγάλες αποδόσεις κερδοφορίας.

Είναι φανερό ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους ιμπεριαλιστές και ότι η μόνη πολιτική που μπορεί να «αποδώσει» κέρδη στην ντόπια κεφαλαιοκρατία είναι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα-παράδοση και του λαού της χώρας, από όπου μπορούν να περιμένουν να πάρουν ένα μερίδιο. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η πρόσφατη επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Βερολίνο για να δώσει εξηγήσεις σε Μέρκελ – Σόιμπλε για τις προθέσεις του, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν «τίθεται θέμα Grexit» απαντώντας, προφανώς, στον υποψήφιο πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ, για την «οικιοθελή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ».

Μία τέτοια κατεύθυνση όμως δεν φαίνεται να προχωράει χωρίς αντιρρήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς αντανακλώνται στο εσωτερικό του κόμματος επιδιώξεις μερίδων της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας να μην εγκαταλειφτεί πλήρως η διαπραγμάτευση και η «εθνική γραμμή» στις σχέσεις με τους ιμπεριαλιστές. Αυτό εξέφρασε με έντονο τρόπο ο Μεϊμαράκης απαντώντας στον Μ. Βορίδη για «τζάμπα μαγκιές» στην κριτική του ότι η ΝΔ δεν έπρεπε να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015.

Βέβαια, από την άλλη μεριά, φαίνεται αντιφατικό η ΝΔ να κινείται στην γραμμή του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος χωρίς όρια και «κόκκινες γραμμές» της χώρας και του λαού και από την άλλη να μην ψηφίσει στην βουλή το νέο πακέτο αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «κλείσει» η αξιολόγηση. Στο σημείο αυτό βρίσκεται και ο «κόμπος» του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού που είναι υποχρεωμένο να κάνει τακτικές κινήσεις για να μην φθαρεί στον λαό με την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων και να προετοιμάσει την δική της αντιλαϊκή επέλαση. Είναι οι «τζάμπα μαγκιές» που λέει ο Μεϊμαράκης για να πάρει την απάντηση από τον Μητσοτάκη ότι « όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω». Αυτή η τακτική δημιουργεί «ερωτήματα» στους ιμπεριαλιστές και για αυτό η ηγεσία της ΝΔ είναι υποχρεωμένη να δίνει συνεχώς εξηγήσεις για τη στάση της και ταυτόχρονα σε όλους τους τόνους και με όλα τα μέσα να διαβεβαιώνει ότι δεν θα βάλει κανένα πρόσκομμα αλλά ίσα-ίσα είναι διατεθειμένη να διαμορφώσει μία χώρα ολόκληρη σε ειδική οικονομική ζώνη, με χαμηλή φορολογία και χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα, για το ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Αυτή την αντιδραστική κατεύθυνση η ΝΔ, αξιοποιώντας την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να την πλασάρει στον λαό σαν την μοναδική σανίδα σωτηρίας για να σωθεί από την φτώχεια και την ανεργία. Ενώ την ίδια στιγμή «κλείνει το μάτι» στα μεσοστρώματα, κυρίως στο ζήτημα της φορολογίας και του ασφαλιστικού, ότι θα μπορέσει να τα απαλλάξει από κάποια βάρη αξιοποιώντας το ξεζούμισμα των εργαζόμενων, προσπαθώντας έτσι να διαμορφώσει μία νέα αντιδραστική κοινωνική συμμαχία που είχε διαρραγεί τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο εργαζόμενος λαός δεν είναι μόνο αντιμέτωπος με μία αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που συνεχώς κλιμακώνει την επίθεση στην ζωή του, αλλά εξίσου αντιμέτωπος και με μία αντιλαϊκή αξιωματική αντιπολίτευση που τον «περιμένει στην γωνία» για να ισοπεδώσει ότι απομείνει από τη σημερινή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να σφίξει ακόμα περισσότερο τα δεσμά της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές.

Αυτό αναδεικνύει και την ανάγκη για τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να κινηθούν έξω και ενάντια σε κάθε αστικό πλαίσιο και πολιτική είτε κυβερνητική είτε «αντιπολιτευόμενη», βάζοντας μπροστά τα δικά τους συμφέροντα, οργανώνοντας τις δικές τους αντιστάσεις και διεκδικήσεις και αρνούμενοι να υποταχτούν στη λογική «σφάξε με αγά μου να αγιάσω».

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr