04 ΜΑΗ 2012

Η πιο χρήσιμη ψήφος για να έρθει στα αλήθεια η ώρα της Αριστεράς.

Ο εγκάθετος της Τρόικας και της κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ φρόντισε να υποδείξει τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές σε διάστημα, μάλιστα, λιγότερο από τις γνωστές 100 πρώτες ημέρες. Ο Παπαδήμος μέσω της διαρροής του κειμένου των δεσμεύσεων του δεύτερου Μνημονίου έδειξε δίχως περιστροφές τα σχέδια των ξένων αφεντικών και της ντόπιας ελληνικής ολιγαρχίας
που ετοιμάζουν στα παρασκήνια μια νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Για τις προθέσεις τους δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα κάνουν τα πάντα για να τσακίσουν και άλλο τον λαό και την ζωή του.
Γι αυτό ο λαός μας, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες πρέπει να είναι πανέτοιμοι για ένα νέο σκληρό αλλά αναγκαίο γύρο αναμέτρησης από τις 7 του Μάη και μετά. Καθόλου εφησυχασμός, καμία ανακωχή, ετοιμότητα και οργάνωση για νέες απεργίες και διαδηλώσεις με στόχο την ανατροπή των σχεδίων τους. Η αντίσταση πρέπει να κλιμακωθεί, να ανέβει ποιοτικά και ποσοτικά, να αποκτήσει πιο ριζοσπαστικά και μαζικά χαρακτηριστικά. Παντού. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, στους δρόμους και τις πλατείες. Σε όλη την Ελλάδα.
Στην αναμέτρηση αυτή χρειάζεται να υπάρχουν κινητήριες δυνάμεις. Δυνάμεις προσανατολισμένες σταθερά στην ανάγκη να χτιστεί ένα γερό Μέτωπο Αντίστασης. Δυνάμεις που αγωνίζονται δίπλα και μαζί με τον λαό. Που διαθέτουν ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και σταθερότητα. Δυνάμεις που προωθούν ανυπόκριτα την κοινή δράση, που δεν λοξοκοιτάνε σε κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές ψευτολύσεις. Που δεν σπέρνουν αυταπάτες αλλά μιλάνε με ειλικρίνεια για την κατάσταση, τις ανάγκες και τους συσχετισμούς. Δυνάμεις που αγωνίστηκαν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την οργάνωση του λαού, δίχως κρυφές σκέψεις, έξω από περιχαρακώσεις, ανοικτές σε συνεργασίες και συμμαχίες στον καθημερινό αγώνα.
Για να έρθει η ώρα της Αριστεράς, πρώτα πρέπει να έρθει η ώρα του οργανωμένου λαού. Του οργανωμένου μαζικού και παρατεταμένου απεργιακού κινήματος, των νικηφόρων μικρών και μεγάλων ταξικών αναμετρήσεων στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία, στα χωριά και στις λαϊκές γειτονιές. Ενός κινήματος που θα υψώσει τις σημαίες της ανεξαρτησίας, για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλους τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς. Ενός κινήματος ριζικής κοινωνικής ανατροπής και όχι διορθώσεων του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Όσοι προαναγγέλλουν την ώρα της Αριστεράς, δίχως αυτές τις προϋποθέσεις ή αφελείς είναι η έχουν άλλους ανομολόγητους σκοπούς. Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάνοντας τον κυβερνητισμό αποκλειστικό στόχο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Ο αφοπλισμός των λαϊκών δυνάμεων. Το χαντάκωμα του λαϊκού κινήματος και το άνοιγμα του δρόμου για την επέλαση των αντιδραστικών δυνάμενων κάθε μορφής.
Η πιο χρήσιμη ψήφος αυτήν την ώρα είναι η ψήφος που ενισχύει τις δυνάμεις δουλεύουν για οργανωθεί ο λαός , που υποστηρίζει αυτήν την αναγκαία και ρεαλιστική κατεύθυνση. Η ψήφος που δηλώνει την συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα, που προσθέτει νέα δυναμική για να χτιστεί ένα πλατύ Μέτωπο Αντίστασης. Η ψήφος που πριμοδοτεί την χρήσιμη και αναγκαία αριστερή πρόταση για να ανοίξει ένας κύκλος νικηφόρων λαϊκών αγώνων. Η ψήφος στην πρόταση που υποστηρίζει η εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ(μ-λ) και του ΜΛ-ΚΚΕ και που από την Δευτέρα, με δυνατότερη φωνή, πρέπει να ακουστεί παντού.

Δημήτρης Παυλίδης
Υποψήφιος με την εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ)-ΜΛ-ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Σερρών.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο