09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Η σημερινή μαζική διαδήλωση να βρει συνέχεια!

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους χιλιάδες ανθρώπους του λαού που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για να καταγγείλουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος, που οδήγησε μέσα σε μια βδομάδα σε μια τεράστια καταστροφή, η οποία συνεχίζεται ακόμα -και είναι άγνωστο πού θα καταλήξει και με ποιες συνέπειες. Το βέβαιο είναι ότι ο λαός είναι αυτός που πληρώνει και θα πληρώσει αυτές τις τραγικές συνέπειες.

Η σημερινή μαζική διαδήλωση, εκφράζοντας τη διάθεση ενός ευρύτερου κόσμου να υπερασπιστεί τη ζωή και το βιος του απέναντι σ' ένα σύστημα που έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι δεν έχει κανένα καημό για τη ζωή του λαού, έχει μεγάλη σημασία. Και πρέπει να βρει συνέχεια. Γιατί η μόνη προοπτική βρίσκεται στη μαζική και συνεχή κινητοποίηση του ίδιου του λαού, μακριά απ' τις αυταπάτες που θέλουν να καλλιεργήσουν διάφοροι κυβερνητικοί "σωτήρες", τωρινοί και επίδοξοι.

Το σύστημα κι οι κυβερνήσεις του, με την εμπειρία των πολλών εγκλημάτων τους σε βάρος του λαού, επιχειρεί να κατευνάσει τη δίκαιη λαϊκή οργή με κροκοδείλια δάκρυα και κούφιες υποσχέσεις. Μιλάει για "φυσικές καταστροφές" και "ανθρώπινα όρια" με σκοπό να κρύψει ότι είναι η δική του πολιτική, που υπηρετεί κι η σημερινή κυβέρνηση όπως τόσες και τόσες πριν απ' αυτή, αυτή που καταστρέφει τους όρους της ζωής του λαού, αυτή που τροφοδοτεί και τις σημερινές πυρκαγιές.

Μόνο οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλουν φραγμό στη δολοφονική πολιτική που ευθύνεται για τις πυρκαγιές, για τις πλημμύρες, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τους εκατοντάδες νεκρούς που μετράει ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια από τα αποτελέσματα όχι των "φυσικών καταστροφών" αλλά των πολιτικών ιεραρχήσεων και επιλογών του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Μόνο οι λαϊκές δυνάμεις, οργανωμένες και συγκροτημένες, μπορούν μαζικά να διεκδικήσουν την άμεση εξασφάλιση και την πλήρη αποζημίωση όσων έχουν πληγεί, την αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών, την ακύρωση των σχεδίων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που αντιμετωπίζει την ερημοποίηση σαν ευκαιρία για "ανάπτυξη", δηλαδή για μεγαλύτερη εκμετάλλευση, μεγαλύτερα κέρδη, μεγαλύτερες καταστροφές.

Στους λαϊκούς αγώνες βρίσκεται η προοπτική της ανατροπής του σάπιου συστήματος που θυσιάζει λαούς και καταστρέφει χώρες για την κερδοφορία και την αναπαραγωγή του.

9 Αυγούστου 2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr