15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019

Θεσπρωτία, ...περί ΤΟΕΒ, αγροτών και “λύσεων”

Κάθε χρόνο, οι αγρότες της περιοχής μας βιώνουν μία απαράδεκτη κατάσταση γύρω από τα ζητήματα του αρδευτικού και του Τ.Ο.Ε.Β., που διαρκώς χειροτερεύει και έχει συγκεκριμένες αιτίες και συγκεκριμένους υπεύθυνους.

Όχι μόνο δεν δίνεται η δυνατότητα ποτίσματος όλη την περίοδο που απαιτείται για τις καλλιέργειες αλλά κάθε χρόνο που περνάει, η περίοδος αυτή μειώνεται όλο και περισσότερο είτε σε μήνες είτε σε μέρες και ώρες ανά  εβδομάδα είτε και τα δύο ταυτόχρονα.

ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΥΤΕ Η ΜΟΙΡΑ ...

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι πολλές φορές φταίει η πολλή ζέστη και η έλλειψη βροχοπτώσεων για πολλές μέρες. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα χρέη του Τ.Ο.Ε.Β. απέναντι στη ΔΕΗ είναι πρόβλημα όλων μας με στόχο φυσικά να πέσει το βάρος σε όλους μας όπως και έγινε μέσω της αύξησης της τιμής και του νερού και του παγίου. Προσπαθούν να μας πείσουν πως αφού έγινε ένα τόσο μεγάλο έργο όπως το δίκτυο του κάμπου (!) με τόσα πολλά έξοδα συντήρησης, πρέπει όλοι μας να το πληρώνουμε (να μας πίνουν το αίμα δηλαδή) λες και αυτά τα έργα δεν γίνονται με τον κλεμμένο ιδρώτα λαού και αγροτών.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ...

Φτιάξανε ένα ωραίο αφήγημα - σχήμα ! ... '' οι αγρότες δεν πληρώνουν τον Τ.Ο.Ε.Β. , ο Τ.Ο.Ε.Β. δεν πληρώνει τη ΔΕΗ, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, η κακή διαχείριση παλαιότερων διοικήσεων (κάποιοι τα φάγανε) έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα και να τα αποτελέσματα : Σκληρή εποπτεία ! από περιφέρεια, διορισμένη διοίκηση αφού κανείς δεν δέχεται να αναλάβει ... και τελικά αύξηση παγίου και τιμής νερού. Και όλα τα παραπάνω μπορούν να αλλάξουν μόνο αν ''μπει σε τάξη'' και σε ρύθμιση ο Τ.Ο.Ε.Β. και αν καταφέρουν να πείσουν λέει τους αγρότες να ξανακαλλιεργήσουν περισσότεροι και περισσότερα στρέμματα !

ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ...

Δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι και κανένας φτωχομεσαίος αγρότης-κτηνοτρόφος, και δε θα μας στερήσει κανένας το νερό για κανένα αφήγημα που οδηγεί σε ''λύσεις'' καταστροφή για τα αγροτικά εισοδήματα. Άλλωστε γίνεται φανερό ότι μπαίνουν από την πίσω πόρτα απόψεις περί ιδιωτικοποίησης στο μέλλον, ανεξάρτητα από το αν σήμερα είναι κερδοφόρα η επιχείρηση ή όχι ... Δηλαδή άλλο ένα επικίνδυνο παιχνίδι στις πλάτες του αγρότη με το γνωστό αφήγημα : ''βλέπετε ότι δεν τραβάει ... άρα να το πάρει ιδιώτης''. Μόνο που οι αγρότες και της περιοχής και όλης της χώρας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση και τελικά ...προνόμια για λίγους και εκλεκτούς. Γνωρίζουν επίσης, πως στόχος είναι η ολική αφαίμαξη τους και πως το ζήτημα αυτό δεν είναι καθόλου ανεξάρτητο από τις πολιτικές που ασκούνται γύρω από όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Η φτωχομεσαία αγροτιά όπως και η κτηνοτροφία της περιοχής, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι των αγροτών, βιώνει χρόνια τώρα τη ληστρική επίθεση που την οδήγησε σε συρρίκνωση και στοχεύει στον αφανισμό της! Η επίθεση αυτή εξαπολύθηκε από ΟΛΕΣ τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις για λογαριασμό των συμφερόντων του ξένου και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Ακολούθησαν όλοι τους πιστά τις αποφάσεις και τις πολιτικές της ΕΕ με τις οδηγίες των μέχρι τώρα ΚΑΠ , ενώ ταυτόχρονα κατηγορούν τον αγρότη ως υπεύθυνο για τη δραματική μείωση του αγροτικού-κτηνοτροφικού-πρωτογεννή τομέα στην οικονομία της χώρας. Είναι προκλητικοί ! Και προκαλούν γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ... ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Το νερό ΔΕΝ είναι εμπόρευμα, ανήκει στο λαό και ως τέτοιο μπορούμε και πρέπει να το διεκδικούμε και να μη μας το στερεί κανείς είτε πρόκειται για ύδρευση είτε για άρδευση. Μπορούμε με αγώνες να διεκδικήσουμε ΔΩΡΕΑΝ νερό για όλη την περίοδο και όλες τις μέρες ! Να συγκροτήσουμε συλλόγους και επιτροπές αγώνα σε κάθε χωριό και να ενεργοποιήσουμε σε αγωνιστική κατεύθυνση τους ήδη υπάρχοντες ανενεργούς (σύλλογοι σφραγίδες). Μόνο αν ο κάθε αγρότης και ο κάθε κτηνοτρόφος συμμετέχει οργανωμένα και ενεργά, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όλα τα δικαιώματα. Μόνο όμως με αγώνες και όχι με το να γίνουμε συνδιαχειριστές στη φτώχεια σαν να αποδεχόμαστε πως η κατάσταση δεν αλλάζει, όπως προσπαθούν να μας πουλήσουν !

ΔΩΡΕΑΝ  ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΚΑΠ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr