03 ΙΟΥΛΗ 2019

Θεσσαλονίκη! Στην πόλη μας δεν έχουν θέση, δεν χωρούν οι φασίστες!

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης να δώσει διαφημιστικό χώρο στη Χρυσή Αυγή, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη, κρίνοντας παράνομη την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που είχε αποφασίσει τον αποκλεισμό της από την κατανομή των χώρων.

Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί άλλον έναν πολιτικό σχηματισμό που διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων πολιτών: είναι μια ναζιστικού τύπου συμμορία δολοφόνων . Χθες δολοφονούσε πρόσφυγες και μετανάστες, και  Έλληνες αντιφασίστες , αύριο οποιονδήποτε τολμήσει να τους αντιταχτεί.

Δεν πρόκειται για συλλογικότητα που έρχεται σε κόντρα με το σύστημα και το κατεστημένο. Κάθε άλλο! Αποτελεί γέννημα του καπιταλιστικού  συστήματος, η πιο ωμή, άγρια, επιθετική εφεδρεία του –έτοιμη προς πάσα χρήση. Οι χτεσινοί συνεργάτες των Γερμανών (ας θυμηθούμε τον μαρτυρικό  Χορτιάτη), σήμερα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, όταν αντιτάσσονται σε κάθε εργατική κινητοποίηση ενώ παζαρεύουν την παραπέρα πτώση των μεροκάματων με πρόσχημα πως δήθεν θέλουν  να δημιουργηθούν δουλειές και να σωθεί η επιχείρηση ( βλ ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στον Πειραιά) .

Οι ψευτοπατριώτες όλων των εκδοχών του φασισμού, του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, ουρλιάζουν αν δουν κανένα μετανάστη ή πρόσφυγα – θύμα της πιο άγριας εκμετάλλευσης- αλλά μπροστά στα μεγάλα ξένα αφεντικά- τους Αμερικάνους, τους Ρώσους, τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, βαράνε προσοχές !

«Τζάμπα μάγκες» επιδίδονται σε τραμπούκικες συμπεριφορές, μοστράρουν  μυϊκή δύναμη, βία, συνήθως με τις πλάτες του συστήματος και των σωμάτων κρατικής καταστολής. Οι θρασύδειλοι, κινούνται  μέσα στην ανωνυμία και τα σκοτάδια, ξηλώνουν το προεκλογικό υλικό αριστερών οργανώσεων, καταστρέφουν προεκλογικά περίπτερα ή –ακόμα χειρότερα– επιτίθενται σε όσους τολμούν να αντιστέκονται στην κυρίαρχη πολιτική.

Η δύναμή τους όμως αυτή ξεφουσκώνει μόλις βρεθούν απέναντι στις γνήσιες λαϊκές δυνάμεις. Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί. Και είναι αυτοί οι αγώνες που θα αναγκάσουν και τα όποια δημοτικά συμβούλια, τις όποιες αποκεντρωμένες διοικήσεις να σταματήσουν να κάνουν πλάτες στη Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της, να σταματήσουν να παίρνουν αυτονόητες αποφάσεις που στη συνέχεια ανακαλούν επικαλούμενοι δήθεν τη νομιμότητα. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη. Ποτέ του φασίστα και του εγκληματία ναζί!

3 Ιούλη 2019

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr