24 ΓΕΝΑΡΗ 2018

Θεσσαλονίκη: συλλαλητήριο με κυρίαρχο πρόσημο τον αλλυτρωτισμό και την πατριδοκαπηλεία

προδημοσίευση από την Προλεταριακή Σημαία του Σαββάτου 27/1

Την Κυριακή 21 Γενάρη 2018 πραγματοποιήθηκε στην παραλία της πόλης, το συλλαλητήριο για την ονοματοδοσία της FYROM. H «πρωτοβουλία» που πήρε τελευταία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -κάτω από την εποπτεία των ΗΠΑ- να ξαναθέσει το ζήτημα δείχνει να ανακατεύει για τα καλά το πολιτικό σκηνικό.

Μπορεί η ιδέα της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου να ξεκίνησε από ακροδεξιά μορφώματα, οργανώσεις και ομάδες που επενδύουν στον αλυτρωτισμό αλλά στη συνέχεια το πάνελ διευρύνθηκε. Η εκκλησία ταλαντεύτηκε να βρεθεί με «επίσημο θετικό πρόσταγμα» και προτίμησε μια διακριτική «ημιεπίσημη στήριξη», που κατέληξε με 13 ιεράρχες και τον Άνθιμο επί σκηνής!!.

Η ΝΔ βρέθηκε επίσης σε δυσκολία, μια και δέχτηκε ισχυρές πιέσεις στο εσωτερικό της από τα ακροδεξιά τμήματα και τα εκκλησιαστικά μορφώματα. Από την άλλη είχε να υπακούσει στις άνωθεν σαφείς εντολές και πιέσεις των Νατοϊκών κι υπερατλαντικών αφεντικών. Φλέρταρε με την πλήρη αποχή αλλά μετά από «ώριμη σκέψη» υπέκυψε στην «εθελοντική προσέλευση»!! Έτσι Τζιτζικώστας και οι βουλευτές της ΝΔ βρέθηκαν κάτω από την εξέδρα «εγγράφοντας υποθήκες» για την επόμενη μέρα. Ο δε Γεωργιάδης την Δευτέρα, εκθείαζε την «σοφή τακτική» του αρχηγού που «κράτησε αποστάσεις γιατί δεν ήθελε να καπελώσει την συγκέντρωση»!!

Το ρόλο του κεντρικού ομιλητή ανέλαβε ο γνωστός ακροδεξιός Φ. Φραγκούλης απόστρατος (πρώην αρχηγός ΓΕΣ και υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας) αλλά στην τετράδα των ομιλητών συμπλήρωνε ο Καραΐσκος του ΑΡΔΗΝ (του γνωστού Καραμπελιά)! Το ΑΡΔΗΝ μάλιστα με ανακοίνωση του, διεκδικεί και ρόλο στα επεισόδια απομάκρυνσης των κουκουλοφόρων.

Από εκεί κι έπειτα το ετερόκλητο του πλήθους και της συγκέντρωσης είχε στην κυριολεξία απ΄ όλα! Τους παραδοσιακούς Μακεδονομάχους με τις στολές, τους έφιππους Μακεδόνες αλλά και κρητικούς, τα Ποντιακά σωματεία, πανό με αλυτρωτικά κι ανιστόρητα συνθήματα και κάθε λογής θρησκευτικό ορθόδοξα μηνύματα!

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε κι η ΚΟΕ, που ανέλαβε γι άλλη μια φορά (μετά τις πλατείες) τον ρόλο της προσέγγισης με «όσους θέλουν να διαδηλώσουν για άλλη μία κατάφωρη καταπάτηση ιστορίας, αγώνων, συνόρων, κυριαρχίας, πολιτισμού»!!

Η Χ.Α. έκανε αισθητή παρουσία κι επίδειξη δύναμης, με προσυγκέντρωση στα γραφεία της στα δικαστήρια και παρέλαση συγκροτημένου «τάγματος εφόδου» με επικεφαλής τον υπόδικο Κασιδιάρη και Παπά. Στη συνέχεια πιστοί στις ναζιστικές τους ιδεολογικές αναφορές, βεβήλωσαν το μνημείο του ολοκαυτώματος αφήνοντας το βρωμερό τους φασιστικό αποτύπωμα!

Φυσικά η μαζικότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα συλλαλητήρια του 1992 όσο κι αν προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σ΄ αυτό οι διάφοροι εθνικοπατριδοκάπηλοι διοργανωτές. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αμελητέος ο αριθμός του κόσμου που συμμετείχε σε αυτό, συγκρινόμενος με αυτό που αρχικά αναμενόταν. Έστω και αν πολλοί συμμετείχαν, κάτω από πολύ διαφορετικές αφετηρίες και σκεπτικά..

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να παρακολουθεί αμήχανα την εξέλιξη. Η αρχική θεώρηση πως η κυβέρνηση με την ανάληψη της διαπραγμάτευσης, εύκολα θα περάσει τον εσωτερικό ύφαλο, διαψευστήκαν. Κι έτσι βρέθηκε στην ανάγκη να προσπαθεί να εξηγεί γιατί παλιότερα είχε άλλη θέση (συμμετοχή του Λ. Κύρκου στα συλλαλητήρια το ΄92). Αλλά και γιατί ο κυβερνητικός της εταίρος (ΑΝΕΛ), εκφράζεται διαφορετικά. Ο Καμμένος ζητά δημοψήφισμα για την ονομασία της FYROM!  Πάρα την διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ ο Ζουράρις εκδιώχτηκε κακήν κακώς από την συγκέντρωση.

Στον απόηχο του συλλαλητηρίου οι διοργανωτές του -θέλοντας να εκμεταλλευθούν το ευνοϊκό γι’ αυτούς κλίμα- ανακοίνωσαν ήδη νέο συλλαλητήριο, στον Πειραιά, αυτή την φορά.

Στην διάρκεια του συλλαλητηρίου ομάδες ακροδεξιών και νεοναζιστών επιτέθηκαν στην αντισυγκέντρωση που πραγματοποιούσε ο α/α χώρος στην Καμάρα. Επίθεση από φασιστοομάδες επίσης δέχτηκε κι η κατάληψη “Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος σχολείο” στην οδό Β. Όλγας. Εκεί απωθήθηκαν από τις ομάδες περιφρούρησης και κινήθηκαν προς στην λεωφόρο Στρατού, όπου και πυρπόλησαν με μολότοφ, ένα διατηρητέο παλιό αρχοντικό που στέγαζε την κατάληψη «Libertatia». Ο συγκεκριμένος χώρος είχε δεχτεί αντίστοιχη επίθεση εμπρησμού, λίγη ώρα πριν, από άλλη ομάδα φασιστών, που προσερχόταν στο συλλαλητήριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις στην κυριολεξία 5 μέτρα πιο πέρα, περιορίστηκαν -και στις δύο περιπτώσεις- στο ρόλο του τροχονόμου!!

Η συγκέντρωση καταγγελίας που διοργανώθηκε έξω από το καμένο κτίριο την Δευτέρα 22/1 από τον α/α χώρο δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει την περιοχή. Οι 5 συλληφθέντες διαδηλωτές αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και κακουργηματικές κατηγορίες για… εμπρησμό!

Στις μέρες αυτές που εκδηλώνεται τόσο απροκάλυπτα η παρέμβαση (ή μήπως επέμβαση;) των Αμερικάνων στην περιοχή, είναι φανερό πως νέα δεινά ετοιμάζονται για τους λαούς της περιοχής. Δυστυχώς η επικράτηση των αλυτρωτικών και σοβινιστικών φωνών και στις δύο πλευρές των συνόρων, δεν βοηθά την υπόθεση της ειρηνικής και φιλικής συμβίωσης των δύο λαών. Ταυτόχρονα αδυνατίζει το μέτωπο απέναντι στις δύο αστικές τάξεις που κινούνται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Έτσι η οικοδόμηση όρων για την αναστροφή του κλίματος ενάντια στους εθνικισμούς και τις ιμπεριαλιστικές σχεδιάσεις είναι ένα καθήκον που ζητά καθημερινά τους φορείς υλοποίησης!

Τέλος θα μπορούσε να’ ναι κι ανέκδοτο αλλά ηχεί κάπως κωμικοτραγικά η αποκάλυψη – ομολογία(!!) του «λαγού» δήμαρχου Μπουτάρη για την συνομιλία που είχε μόλις χθες, με το Αμερικανό πρέσβη που επισκέφθηκε την πόλη:

«με διαβεβαίωσε ότι όλη η ιστορία αυτή που ακούγεται ότι οι Αμερικάνοι πιέζουν να λυθεί το θέμα των Σκοπίων, ότι δεν ανακατεύονται καθόλου».

«Και μάλιστα μου είπε πολύ χαρακτηριστικά ότι “δεν ανακατευόμαστε όπως παλιά”» 

Χ.Γ

Σημείωση

Δείτε εδώ πληροφορίες για τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου

«Οι συνιστώσες του νέου Μακεδονικού Αγώνα»

http://pressenger.gr/news/politics/20180123/oi-synistoses-toy-neoy-makedonikoy-agona

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr