06 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Έσπασε η χουντική απαγόρευση, τιμήθηκε αγωνιστικά η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Στην Θεσσαλονίκη σήμερα το μεσημέρι, ημέρα αγωνιστικής μνήμης του δολοφονημένου από αστυνομικό, μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι αψήφησαν την χουντική κυβερνητική απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Ένωσαν τις φωνές τους και κρατώντας τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Θύμισαν την στυγερή δολοφονία , κατήγγειλαν το νέο κύμα κρατικής αστυνομικής τρομοκρατίας και φώναξαν δυνατά για τις λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις. Ζήτησαν τα αυτονόητα . Δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία , στην ελευθερία! Δικαιώματα που τσαλαπατά η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία υπηρετώντας , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις , τα συμφέροντα των πλούσιων και ισχυρών.

Δεκάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Γαλλικό Προξενείο επί τις Λεωφόρου Στρατού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν και διεθνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό και την νεολαία που αντιμετωπίζει τις ίδιες ώρες την σιδηρόφρακτη καταστολή της κυβέρνησης Μακρόν. Δεκάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Επταλόφου , στην εργατογειτονιά των Αμπελοκήπων που βιώνει ταυτόχρονα την πανδημία , την ανεργία , την φτώχεια και την μόλυνση. Δεκάδες συγκεντρώθηκαν στην παραλία στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου μεταφέροντας ανάλογα μηνύματα και διεκδικήσεις. Συγκέντρωση και πορεία έγινε από διαδηλωτές στην Άνω Πόλη, συγκέντρωση επίσης επιχειρήθηκε κοντά στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπως και σε άλλες περιοχές της πόλης. Η αστυνομία το μόνο που κατάφερε είναι να εξαπολύσει ένα εκ των υστέρων κυνηγητό κάνοντας σύμφωνα με τα οποία ΜΜΕ, προσαγωγές.

Για μια ακόμη φορά , όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου αποδείχτηκε πως καρφάκι δεν της καίγεται της κυβέρνησης για τα υγειονομικά μέτρα, στο όνομα των οποίων επέβαλλε χουντικές απαγορεύσεις και έβγαλε χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε δεκάδες άλλες πόλεις. Στην Αθήνα επιτέθηκαν σε διάφορες μικρές συγκεντρώσεις πολιτών στα Εξάρχεια που επιχείρησαν να τιμήσουν με υγειονομικές προφυλάξεις και να προσεγγίσουν το μνημείο στον τόπο δολοφονίας του Αλέξη Μεταξύ αυτών και σε αυτήν μελών και φίλων του ΚΚΕ( μ-λ) προχωρώντας σε 12 προσαγωγές ανάμεσα τους και του γραμματέα , σ. Α.Βογιατζόγλου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Υπουργός της Καταστολής με το πρόσχημα της πανδημίας θέλουν να βάλουν στον γύψο τις λαϊκές ελευθερίες , να σπείρουν τον φόβο για να περάσουν αντεργατικά μέτρα και να καταπνίξουν τις αντιδράσεις λαού , γιατρών και νοσηλευτών για την άθλια κατάσταση του συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομίζει πως βρήκε τον «παπά» για να θάψει μαζί με τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τις ΜΕΘ και τα νοσοκομεία και τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς. Είναι γελασμένη. Όσο σιδηρόφρακτη κάνει την πολιτική της , τόσο θα γεμίζει με οργή τον λαό και την νεολαία ! Όσο κτυπάει και συλλαμβάνει αγωνιστές τόσο θα πληθαίνουν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων ή συλληφθέντων στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα , στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Χαιρετίζουμε όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις μνήμης για τον Αλέξη που διεκδίκησαν δικαιώματα και ελευθερίες.

Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr