14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (μ-λ) στις 17 Νοέμβρη

Ακυρώθηκαν τα 4 πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ (μ-λ) στην Θεσσαλονίκη το πρωί της 17/11, όταν προσπάθησαν, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, να προσεγγίσουν το Πολυτεχνείο για να καταθέσουν ένα λουλούδι και να αναρτήσουν πανό στα κάγκελα της εισόδου. Η ακύρωση των προστίμων αυτών έχει πολιτική εξήγηση στη βάση της κατακραυγής που δέχτηκε η κυβέρνηση για την καταστολή των κινητοποιήσεων και την καλλιέργεια ενός κλίματος τρομοκρατίας εν όψει 17 Νοέμβρη και όχι μόνο. Η αυθαίρετη απαγόρευση των συναθροίσεων, η απροκάλυπτη βία της αστυνομίας και η έκθεση των διαδηλωτών σε υγειονομικό κίνδυνο έχει δεχτεί την πλατιά αποδοκιμασία του λαού, ανεξάρτητα από την συμμετοχή του στις καλεσμένες κινητοποιήσεις. Υπάρχει συσσωρευμένη δυσαρέσκεια για το πως επιλέγει η κυβέρνηση να διαχειριστεί την πανδημία, για την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και τη συνεχιζόμενη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Ήδη έχει ακυρωθεί το πρόστιμο που κόπηκε σε εργαζόμενη που προσπάθησε να αφήσει ένα λουλούδι στις πύλες του Πολυτεχνείου στην Αθήνα μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος και την πλατιά αποδοκιμασία. Η απόσυρση των 4 προστίμων της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ (μ-λ) είναι ένα μικρό μόνο βήμα, καθώς εκκρεμούν ακόμη τα δεκάδες πρόστιμα που κόπηκαν στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο και στις 6 Δεκέμβρη, οι δίκες των 6 συλληφθέντων στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στις 17/11 και οι δίκες των συλληφθέντων στην Αθήνα στις 6/12 . Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με σκοπό την καταγγελία και την ακύρωση των εξοντωτικών προστίμων και την κάλυψη των δικαστικών εξόδων. Στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διαδηλωτές/τριες της πορείας του Πολυτεχνείου» με συμμετοχή πολλών οργανώσεων και στο Ηράκλειο η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια στα πρόστιμα, στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία».

Η άσκηση δικαστικών διώξεων και η επιβολή εξοντωτικών προστίμων, γίνεται για να χτυπήσει οργανώσεις και να κάμψει τις διαθέσεις του κόσμου να αντιδράσει στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του. Ούτε οι διώξεις συντρόφων μας, ούτε η οικονομική επιβάρυνση με δικαστικά έξοδα και αυθαίρετα πρόστιμα θα αναστείλουν την πολιτική μας δράση. Στόχος είναι η διαγραφή όλων των προστίμων καθώς και η απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών, η υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης. Η υπόθεση αυτή πρέπει να γίνει κτήμα συνδικάτων, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων για την υπεράσπιση των μελών τους και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Να διαγραφούν τα αυθαίρετα και εξοντωτικά πρόστιμα

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες

13/12/20

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr