28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Καταδίκη της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη φασιστική επίθεση σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο. Αργά το βράδυ του Σαββάτου 26/12, ομάδα περίπου 12 φασιστών επιτέθηκε οργανωμένα με σιδηρολοστούς, μαχαίρια και καδρόνια σε ανήλικα προσφυγόπουλα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων παιδιών. Μάλιστα, ένα από τα προσφυγόπουλα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε στο στήθος. Η οργανωμένη δολοφονική επίθεση των θρασύδειλων φασιστών συνοδεύτηκε από συνθήματα θρησκευτικού και φυλετικού μίσους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο φασιστικό δηλητήριο να λερώνει άλλο τον τόπο μας και τα μυαλά των ανθρώπων.

Το ρατσιστικό-δολοφονικό μίσος βρίσκει έδαφος στη φτώχια, την ανεργία και την απελπισία που σπέρνει το ίδιο το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα και οδηγεί τους ανθρώπους στην αποκτήνωση. Οι διεστραμμένες ιδέες του θρησκευτικού και φυλετικού φανατισμού που βλέπουν τον εχθρό στο πρόσωπο του πρόσφυγα και του μετανάστη είναι ο καλύτερος υπηρέτης της σάπιας κοινωνικής ελίτ και της κυβέρνησης που ευθύνονται πραγματικά για την ένταση των λαϊκών προβλημάτων εν μέσω κρίσης και πανδημίας.

Δεν φταίνε οι πρόσφυγες για τα προβλήματά μας. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι αδέλφια μας, θύματα κι εκείνοι του ίδιου συστήματος που μας ρημάζει τη ζωή, που σπέρνει τη φτώχια, την ανεργία και τον πόλεμο, που ξεριζώνει ανθρώπους από τον τόπο τους.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν τα καραβάνια των μεταναστών και των προσφύγων και οι άθλιες πολιτικές των ντόπιων κυβερνήσεων που τους στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους φέρονται σαν σκουπίδια, θρέφουν απροκάλυπτα το φασισμό και το ρατσισμό.

Καμία ανοχή. Κινδύνευσαν ζωές ανήλικων παιδιών! Τέτοιες δολοφονικές ενέργειες πρέπει να βρουν απέναντί τους μαζική λαϊκή κατακραυγή. Ακόμη περισσότερο πρέπει να βρουν απέναντί τους ένα τείχος κοινών αγώνων ντόπιων και προσφύγων που θα διεκδικούν από κοινού το δικαίωμα στη δουλειά, την περίθαλψη, τη ζωή και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες – Οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr