18 ΜΑΗ 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Μαζική δημοκρατική απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση καταστολής της νεολαίας!

Χαιρετίζουμε την μαζική και μαχητική δημοκρατική απάντηση εκατοντάδων νέων, εργαζόμενων , πολιτών της Θεσσαλονίκης στην απρόκλητη αστυνομική επιχείρηση τρομοκρατίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου 17/5 στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη ενάντια σε συγκεντρωμένους νέους και νέες. Η διαδήλωση την Κυριακή το απόγευμα αριστερών συλλογικοτήτων και οργανώσεων και δημοτικών κινήσεων από την Καμάρα με κατάληξη την πλατεία Καλλιθέας , οι υπόλοιπες μαζικές αντιδράσεις αλλά και η γενική κατακραυγή από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι η απάντηση στην κυβερνητική προσπάθεια προκαταβολικής κήρυξης πειθαρχίας για τον αντιλαϊκό και αντεργατικό Αρμαγεδώνα που ετοιμάζουν τα επιτελεία του μεγάλου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα στη νεολαία που βρισκόταν στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Για πάνω από 2 ώρες οι αστυνομικοί έκαναν προκλητικά αισθητή την παρουσία τους στους γύρω δρόμους και στην ίδια την πλατεία, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Έως ότου, χωρίς προειδοποίηση δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΜΑΤ εισέβαλλαν και με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, εκκένωσαν την πλατεία, έσπρωχναν βίαια τον κόσμο και τον κυνήγησαν για εκατοντάδες μέτρα στα γύρω στενά.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης. Από ότι φαίνεται, ο εχθρός στον οποίο έχει κηρύξει πόλεμο η κυβέρνηση δεν είναι και τόσο αόρατος. Είναι ορατός και συγκεκριμένος. Είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι. Είναι η νεολαία την οποία πετούν έξω από τις σπουδές, δουλεύει μαύρα, χωρίς ασφάλεια, της ετοιμάζουν ένα μέλλον ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης. Καταγγέλλουμε επίσης την στάση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που επιδοκίμασε την αστυνομική επίθεση.

Η νεολαία ασφυκτιά στην καθημερινότητα που βιώνει και στην προοπτική που διαβλέπει. Προβληματίζεται, συζητά, ψάχνει τρόπους να αντιδράσει και να αντισταθεί και αυτό τρομάζει την αστική τάξη. Θέλουν νεολαίους υποταγμένους, τρομοκρατημένους και μόνους.

Τα γεγονότα του Σαββάτου αποτελούν ένα ακόμα περιστατικό κρατικής καταστολής, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο «κλείσιμο» της πλατείας Αγ. Ιωάννη στην Αγ. Παρασκευή τις βραδινές ώρες και στην άγρια καταστολή στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη.

Δε θα γίνουν οι πλατείες και οι γειτονιές μας αστυνομοκρατούμενες περιοχές.
Δε θα κλείσουν το στόμα της νεολαίας.
Δε θα πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της πανδημίας και της κρίσης του συστήματος.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Θεσσαλονίκη, 17/05/2020

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο