15 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Όχι στην καύση σκουπιδιών και RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ! Κυβέρνηση - ΕΕ, χαρίζουν κέρδη στο κεφάλαιο και θάνατο στο λαό! (Συγκέντρωση 17/10)

Μέσα στην πανδημία με τον εχθρό λαό κλεισμένο στα σπίτια, χωρίς να χαθεί χρόνος, από την ψήφιση του νόμου για το περιβάλλον (4685/2020), το σχέδιο για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης RDF/SRF από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. στην Ευκαρπία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μπήκε στην τελική ευθεία. Στις 12-6-2020 εγκρίθηκε η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της μονάδας παραγωγής τσιμέντων της εταιρείας.

Στις 14-5-2020 εγκρίθηκε η κατασκευή Μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Μαυροράχη, σε περιοχή προστατευόμενη (εθνικό πάρκο λίμνης Κορώνειας – Βόλβης) και ήδη επιβαρυμένη λόγω ΧΥΤΑ, που θα παράγει RDF και SRF για καύση για την παραγωγή ενέργειας. Όλο το νομικό οπλοστάσιο έτοιμο για την παράδοση της γης και του αέρα στο κεφάλαιο.

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της ευθυγράμμισης της κυβέρνησης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ για φθηνή καύσιμη ύλη στις βιομηχανίες τσιμέντου και αποκαλύπτει ότι η ιμπεριαλιστική εξάρτιση φέρνει μαζί με την ένταση της εκμετάλλευσης και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η καύση σκουπιδιών θα αυξήσει την κερδοφορία της καπιταλιστικής βιομηχανίας σε βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής. 

Παράλληλα δίπλα στο Κορδελιό, και ενώ η κατάσταση με την ρύπανση από τα ΕΛΠΕ χειροτερεύει και κανένα μέτρο προστασίας για την ζωή των κατοίκων από τα καρκινογόνα αέρια δεν υλοποιείται, εγκρίθηκε η κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας από την "Elpedison" στην οποία μεγαλομέτοχος είναι τα ΕΛΠΕ. Είναι επιστημονικά βεβαιωμένο, ότι η καύση των συγκεκριμένων απορριμμάτων του ΤΙΤΑΝ και η ρύποι των φουγάρων της ΕΛΠΕ, χωρίς να αναφέρουμε άλλες επιπτώσεις της καύσης, σπέρνουν καρκίνο και θάνατο.

Οι αγώνες που ξεκίνησαν πριν χρόνια πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν. Ιδιαίτερα τώρα, είναι αναγκαίος ο ξεσηκωμός ενάντια στην καύση στο ΤΙΤΑΝ και τους υπεύθυνους για αυτήν την εξέλιξη και την καταστροφή της ζωής του λαού. Υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, η ΕΕ με την αντιλαϊκή τους πολιτική. Είναι οι ίδιοι που καταδικάζουν τον λαό και την νεολαία στην ανεργία, την φτώχεια, την ζωή χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες! Είναι οι ίδιοι που μολύνουν τον αέρα που ανασαίνει ο λαός, που πουλάνε το νερό, που προσφέρουν γη, αέρα και νερό στο αδηφάγο κεφάλαιο για λεηλασία, που προσφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο και καρκίνο στον λαό!

Είναι ζήτημα ταξικής πάλης, ζήτημα για το οποίο ο λαός πρέπει να παλέψει ξεκαθαρίζοντας τόσο τον πραγματικό ένοχο και εχθρό του για να μπορεί ο αγώνας του να γίνεται επικίνδυνος για το σύστημα και άρα πολύτιμος για τον ίδιο, να μπορεί να αποκρούει την επίθεση και να κερδίζει κατακτήσεις.

Το σύνθημα «Όχι στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ -  Όχι στην κατασκευή ΜΕΑ για παραγωγή RDF και SRF», «Όχι στην κατασκευή της νέας μονάδας της ELPEDISON» είναι αυτό που μπορεί σε αυτές τις συνθήκες να εκφράσει τον δίκαιο αγώνα για το δικαίωμα στον καθαρό αέρα και στη ζωή των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Ο λαός της Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν έχει να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους, από επίδοξους σωτήρες και διαβουλεύσεις. Αντίθετα είναι αναγκασμένος:

  • Να συγκροτήσει το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ με συλλόγους, σωματεία, κινήσεις και οργανώσεις!
  • Να αγωνιστεί για να σταματήσει Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, η κατασκευή της ΜΕΑ

Μαυροράχης και της νέας ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ELPEDISON!

  • Να πιστέψει ότι ο ίδιος μπορεί να σώσει τον εαυτό του και να αντιπαραθέσει στην ηττοπάθεια και τις διαβουλεύσεις, την εμπιστοσύνη στους αγώνες και την δύναμή τους!
  • Να επιμείνει, να αντισταθεί και με οργανωμένους μαζικούς αγώνες να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην ζωή και τον καθαρό αέρα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-10 ΣΤΙΣ 12Μ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr