03 ΙΟΥΝΗ 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Όχι στην καύση σκουπιδιών και RDF/SRF στο ΤΙΤΑΝ! (Συναυλία 5/6)

Κυβέρνηση- ΕΕ, χαρίζουν κέρδη στο κεφάλαιο και θάνατο στο λαό

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-6, 7.30 Μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Παρά τις πολύχρονες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τις διώξεις εναντίον των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, σχετικά με την κατασκευή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία και την αδειοδότηση του ΤΙΤΑΝ για καύση σκουπιδιών το 2014, η κυβέρνηση σε περίοδο πανδημίας, προχώρησε σε νέες μεθοδεύσεις και προκλήσεις. Mε διαδικασίες εξπρές ψήφισε τον περιβαλλοντικό νόμο του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, ανοίγοντας τον δρόμο για την καύση των στερεών καυσίμων SRF/RDF.

Μέσα στην πανδημία με τον εχθρό λαό κλεισμένο στα σπίτια, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με κατασταλτικά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η κυβέρνηση με διαμεσολαβητή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν την διαδικασία για την αδειοδότηση της Τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. για καύση RDF/SRF. Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα της ευθυγράμμισης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ για φθηνή καύσιμη ύλη στις βιομηχανίες τσιμέντου και αποκαλύπτει ότι η ιμπεριαλιστική εξάρτιση φέρνει μαζί με την ένταση της εκμετάλλευσης και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Παράλληλα δίπλα στο Κορδελιό και ενώ η κατάσταση με τα ΕΛΠΕ χειροτερεύει και κανένα μέτρο προστασίας για την ζωή των κατοίκων από τα καρκινογόνα αέρια που ξερνούν τα φουγάρα δεν υλοποιήθηκε, ξεκινάει η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας από την "Elpedison" στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο όμιλος ΕΛΠΕ. Ανάστατοι οι κάτοικοι και συλλογικότητες της περιοχής προσπαθούν να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και συχνά στο ΤΙΤΑΝ όσο και στα ΕΛΠΕ, συμβαίνουν διαφυγές αερίων, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον αέρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι επιστημονικά βεβαιωμένο, ότι η καύση των συγκεκριμένων απορριμμάτων του ΤΙΤΑΝ και η ρύποι των φουγάρων της ΕΛΠΕ, χωρίς να αναφέρουμε άλλες επιπτώσεις της καύσης, σπέρνουν καρκίνο και θάνατο.

Οι αγώνες που ξεκίνησαν εδώ και χρόνια πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν. Η οργή κι η αγανάκτηση των κατοίκων να μετουσιωθεί σε αντίσταση κι αγώνα ταξικό, για καλύτερες συνθήκες ζωής, ενάντια στο απάνθρωπο πρόσωπο της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Το κεφάλαιο δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ποιότητα της ζωής μας, αλλά τα θέλει όλα, εδώ και τώρα με ουραγούς στις επιδιώξεις του τις προηγούμενες και την τωρινή κυβέρνηση. Κάθε πρόταση διαβούλευσης για μια «άλλη διαχείριση» των σκουπιδιών, δεν παίρνει υπόψη πως αυτό το σύστημα δεν υπολογίζει την υγεία μας, την ζωή μας και το φυσικό περιβάλλον μπροστά στα κέρδη του, καλλιεργεί αυταπάτες και αποπροσανατολίζει τον αγώνα.

Ο δρόμος της ανυποχώρητης μαζικής, κοινής πάλης, της αντίστασης και της διεκδίκησης απέναντι στις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της Ε.Ε είναι τα μοναδικά εχέγγυα που μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια τους. Η πληροφόρηση των κατοίκων της Δ. Θεσσαλονίκης με στόχο να τους βγάλουν στο προσκήνιο, ας είναι για όλους μας ένα αναγκαίο και άμεσο καθήκον. Ο αγώνας μας να συσπειρώσει όλους όσους αναφέρονται στη λαϊκή προοπτική, όλους όσους τα σχέδια της αντίδρασης επιβουλεύονται την συνθήκες ζωής και ύπαρξης τους.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!

3-6-2020

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr