25 ΙΟΥΝΗ 2016

Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό) για τα 50 χρόνια της ΜΠΠΕ*

Να γιορτάσουμε τα πενηντάχρονα  της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης και της Ιστορικής Ένοπλης Εξέγερσης του Ναξαλμπάρι! 

Την εκατοστή επέτειο της κοσμοϊστορικής Ρώσικης Σοσιαλιστικής Επανάστασης και τα διακόσια  χρόνια από τη γέννηση του Μεγάλου Δάσκαλου του Διεθνούς Προλεταριάτου Καρλ Μαρξ με ενθουσιασμό και μαχητικό πνεύμα!

Αγαπητοί σύντροφοι, φίλοι της ινδικής επανάστασης, εργάτες, αγρότες, εργαζόμενοι,
Σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να γιορτάσουμε τέσσερις ιστορικές προλεταριακές επετείους. Η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση (ΜΠΠΕ), που συμπληρώνει την 50η της επέτειο φέτος, ήταν μια χωρίς προηγούμενο μαζική επαναστατική έκρηξη στη σοσιαλιστική Κίνα καθοδηγημένη από τον Μάο και το ΚΚ Κίνας. Στόχευε να φέρει κάθε σφαίρα του πολιτιστικού εποικοδομήματος σε συνάφεια με την σοσιαλιστική οικονομική βάση μέσω της αντιπαράθεσης εκατομμυρίων  εργαζόμενων μαζών ενάντια στην αστική και κάθε αντιδραστική κουλτούρα. Επρόκειτο για μια σκληρή ταξική πάλη ενάντια στους  οπαδούς του καπιταλιστικού δρόμου. Ήταν συνέχιση της αντί-ρεβιζιονιστικής πάλης της Μεγάλης Αντιπαράθεσης και αποτέλεσε ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη της Κινέζικης Επανάστασης.
Ενίσχυσε τα διδάγματα του Μάο πως  θα χρειαστούν πολλές πολιτιστικές επαναστάσεις στο δρόμο για τον κομμουνισμό μέσω της οικοδόμησης και σταθεροποίησης του σοσιαλισμού. Σε διεθνές επίπεδο παρείχε τις συνθήκες και το πλαίσιο για μια αποφασιστική ρήξη με το ρεβιζιονισμό στα κομμουνιστικά κινήματα πολλών χωρών, τη δημιουργία Μαρξιστικών – Λενινιστικών   κομμάτων και ένα νέο κύμα ένοπλων αγροτικών επαναστατικών πολέμων.  Στην Ινδία η μεγάλη ένοπλη αγροτική επαναστατική εξέγερση του Ναξαλμπάρι, η οποία συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια, επηρεάστηκε και εμπνεύστηκε από την ΜΠΠΕ. Το Ναξαλμπάρι ήταν ένα πρωτοπόρο γεγονός με την καθοδήγηση του συντρόφου Τσάρου Μαζουμντάρ και αποτέλεσε ένα νέο ξεκίνημα στην ιστορία της δημοκρατικής επανάστασης στη χώρα.
Πλησιάζει επίσης η εκατοστή επέτειος της μεγάλης Ρωσικής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Γκρέμισε την πολιτική εξουσία των ρωσικών αστικών και φεουδαρχικών τάξεων με ένοπλη εξέγερση και για πρώτη φορά εγκαθίδρυσε ένα νέο κράτος της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων μαζών με την καθοδήγηση των Λένιν – Στάλιν. Ανέλαβε το καθήκον να οικοδομήσει το σοσιαλισμό και να βάλει τις βάσεις για ένα σοσιαλιστικό σύστημα που θα οδηγήσει στον κομμουνισμό. Η Μπολσεβίκικη Επανάσταση καθοδηγήθηκε από τη σωστή προλεταριακή ιδεολογία του Μαρξισμού και ένα σωστό προλεταριακό επαναστατικό κόμμα. Υιοθέτησε σωστή στρατηγική και τακτική και εξαπέλυσε σφοδρό αγώνα ενάντια στον δεξιό και “αριστερό” οπορτουνισμό μέσα στο κόμμα και τη χώρα. Στην πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και της πάλης ενάντια στον ντόπιο και διεθνή οπορτουνισμό, ο Μαρξισμός εξελίχτηκε σε ένα ανώτερο στάδιο, τον Λενινισμό ή Μαρξισμό – Λενινισμό. Πλησιάζουν επίσης τα διακόσια χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, του ιδρυτή της προλεταριακής ιδεολογίας, πολιτικής και επιστημονικού σοσιαλισμού, ενός μεγάλου επαναστάτη φιλόσοφου που διατύπωσε μια εντελώς νέα και πλήρως επιστημονική θεωρία και μέθοδο. Ο Μαρξ έδειξε ένα νέο δρόμο για την ανθρωπότητα που οικοδομήθηκε στον σκληρό ταξικό αγώνα και στην πάλη ενάντια στην αστική και μικροαστική ιδεολογία, οικονομία, πολιτική και κουλτούρα καθώς και στην πάλη ενάντια στον δεξιό και “αριστερό” οπορτουνισμό στο εσωτερικό του κινήματος της εργατικής τάξης. Σημάδεψε την αυγή μιας νέας εποχής για την ανθρωπότητα η οποία ήταν αλυσοδεμένη στην εκμετάλλευση και την καταπίεση για χιλιάδες χρόνια.
Αυτό έκανε τη μετάβαση στην αταξική κοινωνία – και επομένως στο βασίλειο της ελευθερίας – απτή πραγματικότητα. Οι επέτειοι αυτές είναι σημαντικές ευκαιρίες για να επιβεβαιωθεί η αδιάψευστη αλήθεια ότι η μόνη εναλλακτική λύση  στη μισθωτή σκλαβιά, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, την επικυριαρχία, τη μιζέρια, τις διακρίσεις, την ανισότητα, την καταστροφή, τις κρίσεις και τους πολέμους που προκαλεί ο καπιταλισμός στο σύγχρονο κόσμο είναι ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός. Είναι ευκαιρίες για να διακηρύξουμε και πάλι πως  στον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο οι νεκροθάφτες του θα θάψουν τις παλιές παρηκμασμένες κοινωνικές σχέσεις και θα χτίσουν νέες στην πορεία προς μια αταξική κοινωνία, επιφέροντας έτσι το τέλος της ανθρώπινης προϊστορίας και το ξεκίνημα της πραγματικής ιστορίας της ανθρωπότητας. Όσοι ισχυρίζονται τη μονιμότητα του καπιταλισμού και το ξεπερασμένο του κομμουνισμού ηθελημένα ξεχνάνε πως  η ανθρωπότητα έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας της σε αταξικές κοινωνίες και είναι προορισμένη να ξαναγυρίσει στην αταξικότητα περνώντας από μια σειρά ανοδικά στάδια καθοδηγημένη από το προλεταριάτο – την νεότερη, την τελευταία και την πιο επαναστατική τάξη της ιστορίας.
Όσοι δείχνουν τις ανατροπές που συνέβησαν στη Σοβιετική και την Κινέζικη κοινωνία ξεχνάνε ηθελημένα ότι  η αστική τάξη χρειάστηκε να υποστεί αμέτρητες ήττες σε διάστημα αρκετών αιώνων προτού αναδειχτεί νικήτρια στον αγώνα για εξουσία απέναντι στη φεουδαρχία. Μετά την Κομμούνα του Παρισιού κάθε ήττα πρόσφερε νέα διδάγματα στο προλεταριάτο. Μαθαίνοντας από τα λάθη και τις ήττες το προλεταριάτο και το κόμμα του θα συνεχίσουν αδυσώπητα, πεισματικά και σταθερά τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη, και σαν πρωτοπορία όλων των καταπιεζόμενων κοινωνικών τάξεων και στρωμάτων θα οικοδομήσουν το σοσιαλισμό σε μια χώρα και μετά σε περισσότερες ώστε τελικά να εγκαθιδρύσουν το σοσιαλισμό σε παγκόσμιο επίπεδο νικώντας τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και κάθε αντίδραση.
Κατόπιν, αφού έχουν ωριμάσει όλες οι συνθήκες, η κοινωνία θα μπορέσει τελικά να γράψει στο λάβαρο της “από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνάμεις του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του”. Έτσι ας επαναβεβαιώσουμε στον γιορτασμό αυτών των επετείων ότι  δεν υπάρχει εναλλακτική στον Μαρξισμό/Λενινισμό/Μαοϊσμό! Δεν υπάρχει εναλλακτική στην προλεταριακή καθοδήγηση και το προλεταριακό κόμμα! Δεν υπάρχει εναλλακτική στην επανάσταση και δεν υπάρχει εναλλακτική στο σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό!
Τρεις άλλες επέτειοι – η 50η επέτειος της ΜΠΠΕ, η 100η της Μπολσεβίκικης Επανάστασης και  η 200η της γέννησης του Καρλ Μαρξ – θα γιορταστούν από το προλεταριάτο σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το κόμμα μας, το ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό), είναι ένα πιστό κομμάτι του διεθνούς προλεταριάτου. Καθοδηγείται από την επιστημονική ιδεολογία του Μαρξισμού – Λενινισμού – Μαοϊσμού (ΜΛΜ) και μετουσιώνει δημιουργικά την ιδεολογία αυτή σε συγκεκριμένη επαναστατική πράξη. Αγωνίζεται σταθερά και πεισματικά ενάντια σε  όλες τις μορφές του ρεβιζιονισμού, είτε είναι δεξιός οπορτουνισμός είτε “αριστερός” σεχταρισμός. Έχει εξαπολύσει έναν πλατύ παρατεταμένο πόλεμο ώστε να φέρει σε πέρας επιτυχημένα τη Νέα Δημοκρατική Επανάσταση (ΝΔΕ) στην Ινδία ως αξεχώριστο κομμάτι της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης.
Το ΚΚΙ (Μαοϊκό) ενώνεται με το διεθνές προλεταριάτο στο γιορτασμό αυτών των σημαντικών επετείων. Είναι καθήκον μας να γιορτάσουμε αυτά τα παγκόσμια προλεταριακά επαναστατικά γεγονότα μαζί με όλα τα γνήσια μαοϊκά κόμματα και οργανώσεις και άτομα στον κόσμο σαν ένα τρόπο να στηρίξουμε, υπερασπίσουμε, ακολουθήσουμε και εφαρμόσουμε τον ΜΛΜ στην περάτωση της ΝΔΕ στη χώρα μας. Ο γιορτασμός αυτών των επετείων σημαίνει να συλλάβουμε την επαναστατική ουσία του Μαρξισμού, να μιμηθούμε το πνεύμα των νικηφόρων προλεταριακών επαναστάσεων του παρελθόντος, να διδαχτούμε από τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες του παγκόσμιου προλεταριάτου, να διδαχτούμε από τα λάθη και τις ήττες μας και να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις για να προχωρήσουμε θαρραλέα για την επιτυχία της ΝΔΕ στις νέες κοινωνικές και επαναστατικές συνθήκες αγωνιζόμενοι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση.
Επομένως αυτές οι ιστορικές επέτειοι θα πρέπει να γιορταστούν από το κόμμα μας όσο γίνεται καλύτερα όπου έχουμε παρουσία. Όλες οι κομματικές οργανώσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν, να βάλουν τα δυνατά τους και να καλέσουν τις μάζες να συμμετέχουν δραστήρια και ενεργητικά. Τους καλούμε να γιορτάσουμε την 50η επέτειο της ΜΠΠΕ από τις 16 ως τις 22 του Μάη 2016, την 50η επέτειο του Ναξαλμπάρι από 23 ως 29 Μάη 2017, την 100η επέτειο της Μπολσεβίκικης Επανάστασης από 7 ως 13 Νοέμβρη 2017 και την 200η επέτειο της γέννησης του Καρλ Μαρξ από 5 ως 11 Μάη 2018. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν γίνει δυνατός ο γιορτασμός στις παραπάνω ημερομηνίες να γίνει προσπάθεια σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία των αντίστοιχων ετών. (Η ΚΕ λυπάται για την καθυστέρηση του γιορτασμού της ΜΠΠΕ λόγω ανυπέρβλητων εμποδίων. Θα πρέπει επομένως να τη γιορτάσουμε σε οποιαδήποτε ημερομηνία μεταξύ Μάη 2016 και Μάη 2017 με σκοπό τη μετάδοση στις μάζες της τεράστιας σημασίας της ΜΠΠΕ). Αυτές οι επέτειοι θα μπορούν να γίνουν είτε με τη μορφή καμπάνιας είτε σαν Επετειακές Εβδομάδες.

Σύντροφοι,
Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα προκαλεί οξείς οικονομικές και πολιτικές κρίσεις, καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, ένταση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης και αρπαχτικούς πολέμους στον πλανήτη. Η μεγάλη πλειονότητα των χωρών, εθνών και λαών υφίσταται τον αυξανόμενο στραγγαλισμό του ιμπεριαλισμού με αποτέλεσμα τη μαζική δυσαρέσκεια και την αντίσταση των λαών. Οι επερχόμενες κοινωνικές αναταραχές προκαλούν τρόμο στους αντιδραστικούς και τους θεσμούς τους.
Γι” αυτό υιοθετούν διάφορες κατασταλτικές και απατηλές ταχτικές, όπως την αντεπαναστατική προπαγάνδα ενάντια στον ΜΛΜ και τις σοσιαλιστικές επαναστάσεις, τις Νέες Δημοκρατικές Επαναστάσεις και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα και τους λαϊκούς δημοκρατικούς αγώνες για να κατευνάσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια. Σε τέτοιες συνθήκες ο στόχος μας πρέπει να είναι να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό σε ευρύτερο πεδίο που να περιλαμβάνει την ιδεολογική, πολιτική, στρατιωτική και όλες τις άλλες σφαίρες. Οι τέσσερις επέτειοι πρέπει να χρησιμοποιηθούν γιαυτό το καθήκον.
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες για να εκπαιδεύσουμε ιδεολογικά και πολιτικά τους εργάτες, αγρότες, φοιτητές, νεολαίους διανοούμενους, καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα όπως γυναίκες, Νταλίτ, Αντιβάσι καταπιεσμένες εθνότητες και θρησκευτικές μειονότητες καθώς και όλα τα υπόλοιπα τμήματα των εργαζόμενων ων μαζών. Να τους καλέσουμε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ενωθούν και να οργανωθούν ώστε να μπορέσουν να αντισταθούν στις επιθέσεις της άρχουσας τάξης με όλα τα δυνατά μέσα. Να καλέσουμε τις μάζες να συμμετέχουν στη ΝΔΕ και να στρατευτούν στον λαϊκό πόλεμο μαζικά και αγωνιστικά. Θα πρέπει να περάσει το μήνυμα πως  η ΝΔΕ είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση των  εργαζόμενων μαζών. Αυτό είναι ακόμη πιο κρίσιμο στη σημερινή συγκυρία όπου ο Βραχμανικός Ινδουιστικός φασισμός υπηρετεί τα συμφέροντα των ινδικών αρχουσών τάξεων και ο ιμπεριαλισμός επιτίθεται στον κομμουνισμό πιο άγρια και πλατιά, καθώς και ενάντια σε κάθε προοδευτική και δημοκρατική ιδεολογία, κίνημα, κουλτούρα, αξία, όνειρα και πράξεις είτε ανοιχτά είτε με κοινοβουλευτικό μανδύα.
Θα πρέπει να σχεδιάσουμε δυο ειδών προγράμματα για το γιορτασμό αυτών των επετείων. Το πρώτο θα αφορά τις αγροτικές περιοχές και θα οργανωθεί από το Κόμμα, τον Αντάρτικο Στρατό, τις Λαϊκές Επαναστατικές Επιτροπές (ΛΕΕ) και τις Μαζικές Επαναστατικές Οργανώσεις (ΜΕΟ). Το δεύτερο θα είναι το ανοιχτό και νόμιμο πρόγραμμα ειδικά στις πόλεις που θα οργανωθεί από νόμιμες οργανώσεις είτε ανεξάρτητα είτε σε συνεργασία με άλλες επαναστατικές – δημοκρατικές δυνάμεις και άτομα. Η ηγεσία των ΜΕΟ θα πρέπει να αναλάβει την καλύτερη δυνατή πρωτοβουλία στην οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη του σχεδιασμού σε συνεργασία με άλλες φιλικές δυνάμεις. Παρόλο που η 50η επέτειος του Ναξαλμπάρι έχει διεθνή σημασία συνδέεται βασικά με τον εξελισσόμενο παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο στη χώρα μας. Φιλο-μαοϊκά και ριζοσπαστικά δημοκρατικά κόμματα, οργανώσεις και άτομα σε πανινδικό και πολιτειακό επίπεδο μπορεί να επιθυμούν να γιορτάσουν μαζί μας αυτήν την επέτειο αν εμείς κάνουμε τις απαραίτητες προσπάθειες, πάρουμε πρωτοβουλίες και δείξουμε την αναγκαία ευελιξία. Αν και είναι σημαντικό να γιορτάσουμε ενωτικά με άλλους την επέτειο δεν θα πρέπει ωστόσο να μειώσουμε την ιδεολογικο-πολιτική ουσία και σημασία του Ναξαλμπάρι. Γιαυτό θα είναι καλύτερο να συνδιοργανώσουμε μόνο με όσους στηρίζουν πλατιά το Ναξαλμπάρι χωρίς να  αλλοιώνεται  η ουσία του. Θα πρέπει να στηρίζουν γενικά τα δρώντα επαναστατικά και δημοκρατικά κινήματα. Έχοντας αυτά υπ΄ όψη, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μπορεί να εξασφαλιστεί. Η ΚΕ απευθύνει έκκληση στα γνήσια προλεταριακά κόμματα, οργανώσεις και άτομα διαφόρων χωρών καθώς και στους φίλους, συμπαθούντες και υποστηρικτές της Ινδικής επανάστασης να οργανώσουν εκδηλώσεις γιορτασμού της 50ης επετείου του Ναξαλμπάρι μέσα το πλαίσιο του εξελισσόμενου παρατεταμένου λαϊκού πολέμου στην Ινδία.
Γνήσιοι Μαρξιστές αλλά και ρεβιζιονιστές θα γιορτάσουν την 50η επέτειο της ΜΠΠΕ, την εκατονταετία της Μπολσεβίκικης Επανάστασης και τα 200 χρόνια του Μαρξ. Έτσι υπάρχει η πιθανότητα να οργανωθούν αυτές οι εκδηλώσεις με ακόμη πλατύτερη συμμετοχή από αυτές που θα οργανωθούν για το Ναξαλμπάρι. Όμως θα πρέπει να ενωθούμε μόνο με τους Μαρξιστές και τις δημοκρατικές δυνάμεις που στηρίζουν τον πυρήνα των διδαγμάτων του Μαρξ – την απόλυτη ανάγκη να συντριβεί το παλιό κράτος με τη βία, να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός με τη δικτατορία του προλεταριάτου ώστε να προχωρήσει στην αταξική κοινωνία, δηλ. τον κομμουνισμό. Αυτά τα ουσιαστικά διδάγματα του Μαρξισμού – που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στη Ρωσία με την καθοδήγηση των Λένιν – Στάλιν – αγνοούνται από τους ρεβιζιονιστές και τους νεο-ρεβιζιονιστές αντιπαλεύοντας έτσι τον Μαρξισμό στο όνομα του Μαρξισμού εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.
Αυτές οι δυνάμεις υπάρχουν σε όλες τις χώρες και προσπαθούν να εμποδίσουν την εργατική τάξη να προχωρήσει στον επαναστατικό δρόμο. Οπορτουνιστές όπως το ΚΚΙ και το ΚΚΙ (Μ) στη χώρα μας δεν ακολουθούν αυτά τα θεμελιακά διδάγματα του Μαρξ. Γι΄ αυτό θα ήταν καλύτερα να αποφύγουμε την κοινή διοργάνωση μαζί τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως  είναι αδύνατο να αγωνιστούμε κατά του εχθρού με καθαρότητα, θάρρος και ενότητα στις γραμμές του κόμματος και του λαού χωρίς ανυποχώρητο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα κατά του οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων. Πάντως όσοι διανοούμενοι ενστερνίζονται την ουσία των διδαγμάτων του Μαρξ, της Μπολσεβίκικης Επανάστασης και της ΜΠΠΕ μπορούν να καλεστούν στα φόρουμ και τις εκδηλώσεις παρά τη στήριξη τους σ΄ αυτά τα κόμματα.
Μιας και η 50η επέτειος της ΜΠΠΕ, η 100η της Μπολσεβίκικης Επανάστασης και τα 200 χρόνια του Μαρξ θα γιορταστούν διεθνώς, θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες να οργανωθεί τουλάχιστον μια διεθνής εκδήλωση σε κάποια Ινδική πόλη σε ημερομηνία που θα συμφωνηθεί με όλους τους συμμετέχοντες. Παρομοίως Ινδοί επαναστάτες θα πρέπει να συμμετέχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις που θα οργανωθούν από γνήσιους επαναστάτες στο εξωτερικό.
Θα πρέπει να αναμένεται πως  ο εχθρός θα προσπαθήσει να φέρει κάθε είδους εμπόδιο για μην γίνουν οι εκδηλώσεις είτε στις πόλεις είτε στην ύπαιθρο. Να είμαστε προετοιμασμένοι γιαυτό εφαρμόζοντας ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα σχέδια ώστε οι εκδηλώσεις να έχουν επιτυχία παρά τις προσπάθειες αποδιοργάνωσης τους. Θα πρέπει να οργανώσουμε είτε ανοιχτές συγκεντρώσεις είτε σε κλειστούς χώρους ή σεμινάρια στις πόλεις βασιζόμενοι στη μαζική μας βάση και κινητοποιώντας τον κόσμο. Όλες οι εκδηλώσεις θα πρέπει να στοχεύουν στη μετάδοση στις πλατιές μάζες της ιδεολογίας του ΜΛΜ, της επικαιρότητας του στις σημερινές συνθήκες και στο μέλλον και της ιδεολογικο-πολιτικής γραμμής του κόμματος. Ο ΜΛΜ θα πρέπει να παρουσιάζεται σαν η εναλλακτική σε κάθε αστική και μικροαστική ιδεολογία, όπως ο οικονομισμός, ο ρεφορμισμός, ο κοινοβουλευτισμός, ο μεταμοντερνισμός, κλπ. Θα πρέπει να τονίζονται η αναγκαιότητα της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης, οι χωρίς προηγούμενο ιστορικές επιτυχίες της Ρώσικης και της Κινέζικης επανάστασης και οι μεγάλοι πρόοδοι στην ιστορία της ανθρωπότητας παρά τις μεταγενέστερες προδοσίες των ρεβιζιονιστών, των αποστατών και αυτών που πήραν τον καπιταλιστικό δρόμο μέσα από τις γραμμές του Κόμματος. Πρέπει να συζητηθούν σε βάθος και περιεκτικά οι αιτίες της κατάρρευσης του Ρωσικού, του Κινέζικου και άλλων σοσιαλιστικών ή νεοδημοκρατικών κρατών μαζί με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να αποτραπούν παρόμοιες ανατροπές στο μέλλον. Θα πρέπει να τίθενται στις πλατιές λαϊκές μάζες οι απόψεις μας για την επιστημονική θεωρία του προλεταριάτου που ξεπηδά από την πάλη για την παραγωγή, την ταξική πάλη και το επιστημονικό πείραμα, η ανάγκη για την εφαρμογή της προλεταριακής ηγεμονίας στη μέθοδο και το στιλ δουλειάς καθώς και η εφαρμογή της ταξικής γραμμής και της μαζικής γραμμής.
Επιπλέον το Κόμμα, ο Αντάρτικος Στρατός, τα όργανα της λαϊκής εξουσίας και οι επαναστατικές μαζικές οργανώσεις θα πρέπει να προπαγανδίσουν πλατιά τις επιτυχίες του Ινδικού επαναστατικού κινήματος. Όλες οι κομματικές επιτροπές από την κορυφή μέχρι τη βάση, μαζί με τις κομματικές φράξιες στις μαζικές οργανώσεις και τα φόρουμ του ενιαίου μετώπου θα πρέπει να προχωρήσουν σε θεωρητικές μελέτες και πολιτικά μαθήματα πάνω στον ΜΛΜ, τη Μπολσεβίκικη Επανάσταση, τη ΜΠΠΕ και τη ΝΔΕ στη χώρα μας. Θα πρέπει να ξεκινήσουν νέες εκστρατείες στρατολόγησης ώστε να συμπληρωθούν με νέες δυνάμεις, το Κόμμα, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή και οι Μαζικές Οργανώσεις.
Στις Αντάρτικες Ζώνες θα πρέπει να γίνουν λαμπαδηδρομίες και ένοπλες πορείες, συλλαλητήρια, ανοιχτές συγκεντρώσεις, γκρούπες, κλπ ακολουθώντας όλες τις αμυντικές και συνωμοτικές λειτουργίες λαμβανομένης υπ΄ όψη της πιθανότητας να δεχτούν επίθεση από τον εχθρό. Επίσης στις πόλεις θα πρέπει να γίνουν συλλαλητήρια, κλειστές και ανοιχτές συγκεντρώσεις, σεμινάρια, κλπ οργανωμένα από τις Μαζικές Οργανώσεις με κινητοποίηση κοντινών σε μας δυνάμεων και του λαού. Το Κόμμα, ο Αντάρτικος Στρατός, οι ΛΕΕ και οι ΜΕΟ θα πρέπει να ετοιμάσουν προπαγανδιστικό υλικό, να δώσουν συνεντεύξεις και να εκδώσουν θεωρητικά – πολιτικά βιβλία και ειδικές εκδόσεις των περιοδικών σε διάφορες γλώσσες.
Θα πρέπει να εκδοθούν ή να επανεκδοθούν βιβλία σχετικά με την επαναστατική θεωρία και ιστορία. Το προπαγανδιστικό υλικό και κάθε άλλη έκδοση θα πρέπει να έχουν ένα απλό και δημιουργικό στιλ παρουσίασης εύκολα κατανοητό από τις μάζες. Οι παρατάξεις μας στις ΜΟ θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα και να πάρουν πρωτοβουλίες σχετικά με  αυτό. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην έκδοση βιβλίων, μπροσούρων, συλλογών άρθρων γραμμένων με απλό και καθαρό τρόπο με σκοπό την κατανόηση του ΜΛΜ, της Ρώσικης Επανάστασης, της ΜΠΠΕ και της κομματικής ιστορίας από τα στελέχη και τους ακτιβιστές. Δεδομένης της σημασίας των τεσσάρων επετείων θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην άνοδο του ιδεολογικού – πολιτικού επιπέδου του Κόμματος. Η επανάσταση είναι γιορτή των εργατών και των εργαζόμενων μαζών και οι νίκες τους είναι οι καρποί των ηρωικών θυσιών τους. Οι επέτειοι που έρχονται είναι επίσης γιορτινές στιγμές των μαζών. Γι΄ αυτό η δραστήρια συμμετοχή τους θα πρέπει να εξασφαλιστεί μέσα από την προπαγάνδα μας, την κινητοποίηση και τις εκδηλώσεις. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του λαού ώστε αυτές οι εκδηλώσεις να γίνουν δικές του και έτσι να δυναμώσουν με ενθουσιασμό το ρόλο τους στον συνεχιζόμενο επαναστατικό πόλεμο.

Σύντροφοι,
Το διεθνές προλεταριάτο σηκώνει στους ώμους του την ιστορική ευθύνη να οδηγήσει τις  μάζες σε χιλιάδες μάχες ενάντια στον εχθρό μέσα από ένα βασανιστικό μονοπάτι προς την αταξική κοινωνία. Κραδαίνοντας το ανίκητο όπλο του ΜΛΜ – του Μαρξισμού του σήμερα – θα συνεχίσει την πορεία του προς την εκπλήρωση της ιστορικής του αποστολής. Το Κόμμα μας, ως ένα απόσπασμα του, έχει πετύχει σημαντικές νίκες τα τελευταία πενήντα χρόνια μετά την μεγάλη ένοπλη αγροτική εξέγερση του Ναξαλμπάρι, περνώντας μέσα από δύσβατα  μονοπάτια, με πολλά σκαμπανεβάσματα και ζιγκ ζαγκ και βαδίζοντας το δρόμο του παρατεταμένου λαϊκού πολέμου. Αυτές οι επιτυχίες οφείλονται στη δημιουργική εφαρμογή του ΜΛΜ στις συγκεκριμένες συνθήκες της χώρας, στην αντίσταση απέναντι στη συνεχή φασιστική καταπίεση των αρχουσών τάξεων σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές και στο αίμα χιλιάδων ηρωικών μαρτύρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις επετείους για να υπερασπιστούμε αυτές τις επιτυχίες και να εμπνευστούμε απ΄ αυτές για να προχωρήσουμε τον λαϊκό πόλεμο. Θα πρέπει να εφοδιάσουμε, μορφώσουμε και αναπλάσουμε το Κόμμα και τις μάζες με τον ΜΛΜ και να θέσουμε μπροστά τους τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες και τα διδάγματα από τα λάθη μας. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δυναμώσουμε τον ενθουσιασμό και το μαχητικό πνεύμα του Κόμματος, του Αντάρτικου Στρατού, των ΛΕΕ, των ΜΕΟ, των φιλικών δυνάμεων και των μαζών μέσα απ΄ αυτές τις εκδηλώσεις.  Θα πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των φιλικών δυνάμεων και του λαού και να τους φέρουμε στη μεριά μας ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό. Θα πρέπει να προπαγανδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό σαν το μόνο δρόμο για την απελευθέρωση από τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της δουλείας και της σκλαβιάς. Αυτός είναι ο δρόμος που μας έδειξαν οι μεγάλοι διεθνείς προλετάριοι δάσκαλοι Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, Στάλιν και Μάο. Αυτό είναι το μονοπάτι που χάραξαν η Μπολσεβίκικη Επανάσταση, η Κινέζικη Επανάσταση και το Ναξαλμπάρι. Με την ευκαιρία των τεσσάρων επετείων ας ανανεώσουμε τον όρκο πίστης να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι! Καλούμε όλες τις κομματικές οργανώσεις και τα μέλη να προπαγανδίσουν πλατιά αυτό το κάλεσμα στο λαό και να φέρουν σε πέρας με επιτυχία τις επετειακές εκδηλώσεις με την ενεργή συμμετοχή και δράση τους.

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς,
Γκαναπάθι
Γενικός Γραμματέας
Κεντρική Επιτροπή
ΚΚΙ (Μαοϊκό)

* Η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚ Ινδίας ( Μαοϊκό )  έχει ημερομηνία 16 Μαρτίου 2016. Εγινε γνωστή    στις 6 Ιουνίου 2016 όταν αναρτήθηκε   στην ηλεκτρονική τοποθεσία www.bannedthought.net/India/CPI-Maoist-Docs/index.htm#2016, στα αγγλικά και στα Χίντι. Την μετάφραση από τα αγγλικά έκανε ο Α.Λ.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο