05 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016

Κάλεσμα των νεολαίων του ΚΚΕ(μ-λ) ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου

Να υπερασπιστούμε τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης!

Να κρατήσουμε τη φλόγα της ζωντανή!

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που βρίσκεται μπροστά μας, συμπίπτει με μια από κάθε άποψη κρίσιμη πολιτική συγκυρία. Η παρόξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλο και πιο αναβαθμισμένα επίπεδα, γεννάει συνεχώς ποτάμια αίματος και δυστυχίας για τους λαούς, που αλέθονται στις μυλόπετρες των συγκρούσεων σε όλα τα θερμά μέτωπα που συντηρούνται και διευρύνονται στον κόσμο, από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ρωσία, αντιπαρατίθενται για τη μοιρασιά του κόσμου, σπέρνοντας στο πέρασμά τους τον όλεθρο και δημιουργώντας τα προσφυγικά καραβάνια που πασχίζουν να γλιτώσουν από την καταστροφή. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-με την ουσιαστική συναίνεση σύσσωμης της αστικής αντιπολίτευσης-ζεσταίνει τις μηχανές της επίθεσης και τηρώντας κατά γράμμα τις «δεσμεύσεις» της σε ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, προετοιμάζει ένα νέο γύρο ισοπέδωσης κατακτήσεων ενός ολόκληρου αιώνα, με αιχμή το επιχειρούμενο χτύπημα στα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σε αυτό το φόντο, η επικείμενη επίσκεψη του Ομπάμα αποτελεί μια τεράστιου μεγέθους πρόκληση για το λαό και τη νεολαία. Έρχεται να σηματοδοτήσει τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για ευθυγράμμιση και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα αιματοβαμμένα σχέδιά του, για να συνεχίσει αυτή σε όλο και πιο διευρυμένη κλίμακα να γίνεται ορμητήριο των πολέμων και των επεμβάσεών του. Η πρόκληση, μάλιστα, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ερχομός του εκπροσώπου της πιο φονικής ιμπεριαλιστικής δύναμης του πλανήτη πέφτει μέσα στον τριήμερο εορτασμό της αντιιμπεριαλιστικής-αντιφασιστικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αναδεικνύεται, λοιπόν, η ανάγκη αυτή η επέτειος να σφραγιστεί από τη μαζική είσοδο του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας στο προσκήνιο, προκειμένου να συνδέσουν τους ανεκπλήρωτους και ζωντανούς στόχους του Πολυτεχνείου με τις σημερινές τους αντιστάσεις και διεκδικήσεις απέναντι στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Προκειμένου να δώσουν την απάντηση που αρμόζει στην πρόκληση της επίσκεψης Ομπάμα και στα κηρύγματα υποταγής της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού προσωπικού, διαδηλώνοντας την οργή τους και τα αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα στους δρόμους του αγώνα.

Ο τριήμερος εορτασμός της εξέγερσης και η διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία, ήταν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να είναι «καρφί στο μάτι» του συστήματος της εκμετάλλευσης, γιατί φέρνουν στην επιφάνεια τους διαχρονικούς πόθους του λαού μας για ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση και υπενθυμίζουν σταθερά τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενες και νεολαιίστικες μάζες να τα βάζουν με δυνάστες και καταπιεστές κάθε λογής. Συκοφάντηση, απαγορεύσεις, καταστολή, προβοκάτσιες, μέχρι και δολοφονίες αγωνιστών- είναι μερικά από τα μέσα που έχουν μεταχειριστεί οι κυρίαρχοι όλα αυτά τα χρόνια, έτσι ώστε να απαλλαγούν από αυτόν τον «βραχνά». Η παρακρατικού-φασιστικού χαρακτήρα επίθεση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι την πρώτη ημέρα του τριημέρου σε οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος, αντικειμενικά δεν μπορεί παρά να εντάσσεται στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο.

Στις σημερινές συνθήκες έντασης της φασιστικοποίησης, επομένως, και με τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις των από πάνω-αλλά και όσων με τη δράση τους εκ των πραγμάτων τους εξυπηρετούν-να ξεδιπλώνονται διαρκώς, τίθεται επιτακτικά το ζήτημα της πολιτικής απάντησης που πρέπει να αρθρωθεί. Μπαίνει σαν καθήκον σε κάθε δύναμη με αναφορά στο κίνημα, σε κάθε αγωνιστή και προοδευτικό άνθρωπο, η πολιτική υπεράσπιση του τριημέρου, ως πραγματικής διαδικασίας του λαϊκού-φοιτητικού κινήματος που δεν πρέπει να χαριστεί σε κανένα. Η προστασία του λαϊκού Ασύλου απέναντι σε όσους το επιβουλεύονται. Οφείλουμε να θωρακίσουμε αποφασιστικά, όχι μόνο την ιστορία των αγώνων αυτού του λαού, αλλά το παρόν και το μέλλον της πάλης μας. Σε τελική ανάλυση, αυτό που κρίνεται είναι το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε, να διαδηλώνουμε, να σηκώνουμε κεφάλι στη βαρβαρότητα.

Ως νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ), καλούμε αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις και κάθε αγωνιστή σε πλατιά σύσκεψη, με στόχο να ανιχνεύσουμε δυνατότητες διαμόρφωσης πολιτικών όρων για τα παραπάνω.

Πάνω από όλα, καλούμε το λαό και τη νεολαία να πλαισιώσουν μαζικά τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης και τις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί 
την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 7:00 μ.μ., 
στο «Εκτός των Τειχών»
Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο