09 ΜΑΗ 2020

Κάτω τα χέρια από τη νεολαία! Έξω τα ΜΑΤ από τις πλατείες και τις γειτονιές μας!

Μέσα σε λίγες μέρες βλέπουμε ξεκάθαρα τι σημαίνει η επιστροφή στην κανονικότητα που μας «έταξε» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Νομοσχέδια ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες ενάντια στα δικαιώματά μας (αντι-περιβαλλοντικό, κάμερες σε σχολεία), «έκτακτες» ΠΝΠ τσακίζουν μόνιμα τα δικαιώματά μας, ενώ η αστυνομοκρατία και η καταστολή τείνει να γίνει καθημερινότητα στις γειτονιές μας.

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη βία των ΜΑΤ όπου επιτέθηκαν με χημικά, ξυλοδαρμούς, κάνοντας προσαγωγές και συλλήψεις επειδή «τολμάμε» να καθόμαστε στις πλατείες της γειτονιάς μας! Όσες έχουν απομείνει! Από το «κλείσιμο» της πλατείας Αγ. Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή τις βραδινές ώρες μέχρι την άγρια καταστολή στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη. Οι «αυστηρές συστάσεις» φαίνεται πως γίνονται απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Η υποκρισία τους ότι τάχα νοιάζονται για την υγεία μας δεν κρύβεται πίσω από καμία μάσκα! Το μόνο που τους νοιάζει είναι να ξαναρχίσει να λειτουργεί η καπιταλιστική οικονομία.

Μας λένε για την «ατομική» μας ευθύνη για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες! Να κρύψουν πως καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, το κράτος δεν προστάτευσε ουσιαστικά την υγεία του λαού. Δεν έκανε μαζικά διαγνωστικά ΤΕΣΤ, δεν έκανε μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, δεν άνοιξε κλίνες ΜΕΘ, δε φρόντισε για να υπάρχουν μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους. Μόνο λεφτά σε κλινικάρχες, επενδυτές και ΜΜΕ σκόρπισε. Ενώ για το λαό πρόστιμα 150 ευρώ για «άσκοπες» μετακινήσεις και για μάσκες, που θα έπρεπε να δίνονται δωρεάν.

Ρίχνουν την ευθύνη στον κόσμο που βγαίνει μια βόλτα στις πλατείες. Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δημόσιου υπαίθριου χώρου και μας εγκαλούν γιατί συνωστιζόμαστε! Ρίχνουν την ευθύνη στις συγκεντρώσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, αυτοί που περνάνε νομοσχέδια σαν τους κλέφτες εν μέσω καραντίνας. Στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, στους ρομά, οι ίδιοι που τους έχουν αναγκάσει να ζουν σε αθλιότατες συνθήκες.

Με την καταστολή προσπαθούν να κρύψουν, το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Σχολεία εξεταστικά κάτεργα, πανεπιστήμια για πολύ πιο λίγους και εκλεκτούς, τεράστια ποσοστά ανεργίας και εργασία με μισθό χαρτζιλίκι και ξεχειλωμένα ωράρια για τους «τυχερούς». Χώροι πρασίνου, πλατείες και παραλίες μόνο για «έχοντες»: επενδυτές και μεγαλομαγαζάτορες.

Τη Δευτέρα 11/5 ανοίγουν τα σχολεία όπου οι μαθητές της τρίτης Λυκείου, χωρίς μάσκες θα στοιβαχτούν ανά 15 σε αίθουσες- τρώγλες (εκεί οι αποστάσεις πάνε περίπατο βέβαια με υπογραφή Υπουργού). Είναι άλλοι οι νεολαίοι που «δε νοσούν» σε κλειστούς χώρους και άλλοι αυτοί που αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» στις πλατείες;

Η νεολαία καταλαβαίνει προς τα που πάει το πράγμα! Και προσπαθεί να συζητήσει και να εκφράσει την αντίθεσή της στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης και των μέτρων καταστολής. Και αυτό είναι που κάνει τις παρέες στις πλατείες επικίνδυνες. Και αυτός είναι ο λόγος που έχουν λυσσάξει τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν το «άραγμα» στις πλατείες, σαν υποκινούμενα πάρτι.

Χωρίς να υποτιμούμε την ανάγκη των ατομικών μέσων προφύλαξης, γιατί η πανδημία είναι εδώ, δε θεωρούμε ότι οι συναθροίσεις νέων ανθρώπων στις πλατείες είναι υγειονομική βόμβα.

Σα νεολαία να αντισταθούμε απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και κεφαλαίου που τσακίζουν τα δημοκρατικά, λαϊκά και εργασιακά δικαιώματά μας!

Να φωνάξουμε πως την κρίση του συστήματος δε θα την πληρώσουμε εμείς και ο λαός!

Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε σπουδές, δουλειά, ελευθερίες!

9/5/20

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο