11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Καμία ανοχή στην καταστροφική πολιτική τους! Άμεση και πλήρης αποζημίωση του λαού της Κεντρικής Εύβοιας!

Με τραγικό τρόπο βίωσαν για μια ακόμη φορά  οι κάτοικοι της Εύβοιας την αδιαφορία της κυβερνητικής πολιτικής για τις ζωές του λαού και των εργαζομένων. Μετά από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές ήρθαν οι φετινές τρομακτικές πλημμύρες. Οχτώ συνάνθρωποί μας νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες, σπίτια, χωράφια και επιχειρήσεις, και μια περιοχή περιβαλλοντικά καταλαβωμένη, είναι ο τραγικός απολογισμός.

Κι όμως, μετά από μια τέτοια καταστροφή τα κυβερνητικά επιτελεία έσπευσαν να ρίξουν τις ευθύνες στην... κλιματική αλλαγή και την δήθεν απρόβλεπτη σφοδρότητα της καταιγίδας. Μέσα στη φούρια τους να διώξουν από πάνω τους τις ευθύνες έφτασαν στο σημείο να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν καν εάν οι τόσο πολυδιαφημισμένοι μηχανισμοί έκτακτης ανάγκης (όπως το 112) είναι κατάλληλοι!!!

Ενώ ο Μητσοτάκης είχε το θράσος να μας πει για "πιο ακριβείς, στοχευμένες προβλέψεις για τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα"!!!

Δεν μας είπε όμως τι θα έκανε αν ήξερε νωρίτερα για τη σφοδρότητα της καταιγίδας. Όπως δεν μας είπε τι έκανε ένα χρόνο τώρα από τότε που η περιοχή αποψιλώθηκε από τη φωτιά.

Ποια αντιπλημμυρικά έργα έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ στην περιοχή; Ποια αντιπλημμυρικά έργα έγιναν στην περιοχή της Μάνδρας; Κι ακριβώς επειδή δεν έκαναν τίποτε, προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι φετινές πλημμύρες δεν σχετίζονται με τις περσινές πυρκαγιές. Τέτοιο θράσος! Τέτοια απαξίωση της ζωής και της νοημοσύνης του λαού!

Τα θύματα αυξάνονται και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος υπουργός φταίει κι αν τα θύματα του ενός "συγχωρούν" αυτά του άλλου.

Κατά τα άλλα, οι ευθύνες για τα όποια σχέδια (που "θα" γίνουν) χάνονται κάπου ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία και την λεγόμενη "τοπική αυτοδιοίκηση".

Ακόμη και οι υποσχέσεις που μοίρασε ο Μητσοτάκης, όπως συνηθίζεται, είναι γεμάτες θολούρα και αοριστίες. Ακόμη και τα όποια ψίχουλα δώσουν θα τα δώσουν μόνο εάν το επιτρέψουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ (για να τα ξαναπάρουν πίσω διπλά και τρίδιπλα).

Και ο λαός της κεντρικής Εύβοιας, που είδε το βιος του να παρασύρεται από τα λασπόνερα καλείται για μια ακόμη φορά να υποστεί τα βάρη αυτής της καταστροφικής πολιτικής.

Γιατί δεν είναι ούτε η "θεομηνία", ούτε η "κακιά ώρα", ούτε καμία από τις γνωστές δικαιολογίες των κυβερνώντων. Είναι η ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που ίδια κι απαράλλαχτη εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες: φτώχεια και θυσίες για το λαό, κέρδη και προνόμια για το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Την έζησε ο λαός στην Ηλεία, στη Μάνδρα, στο Μάτι, στην Εύβοια. Και την ζει καθημερινά όλος ο λαός μέσα από τη λεηλασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του.

Αυτήν την πολιτική μόνο ο ίδιος μπορεί να την ανατρέψει. Και ο λαός της Εύβοιας όχι μόνο δεν πρέπει να περιμένει, αλλά πρέπει από σήμερα να οργανώσει την πάλη του για την άμεση και πλήρη αποζημίωσή του.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ (μ-λ)

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο