14 ΦΛΕΒΑΡΗ 2009

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη! Λευτεριά στους προφυλακισμένους!

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, νεολαίοι – αλλά και εργαζόμενοι – βγήκαν καθημερινά στους δρόμους, τον περασμένο Δεκέμβρη, σ’ ολόκληρη τη χώρα, εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, από την αστυνομία. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι απέναντι σ’ ένα σύστημα που τους στερεί δικαιώματα, τους εκμεταλλεύεται, τους καταπιέζει και τους δολοφονεί!
Ένα σύστημα σε κρίση, που με την πολιτική του, γεννά την αναγκαιότητα, αλλά και τη δυνατότητα μαζικών αντιστάσεων, λαού και νεολαίας, για τη ανατροπή της πολιτικής αυτής.
Απέναντι στη νεολαία και στον «εχθρό – λαό», το σύστημα και η κυβέρνηση του, εξαπέλυσαν την πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία. «’Επνιξαν» στα χημικά τις διαδηλώσεις, ξυλοκόπησαν, εκφόβισαν, προχώρησαν σε «προσαγωγές» – ακόμα και στο «σωρό» – αλλά και σε συλλήψεις – κυρίως ανήλικων και μεταναστών – οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην… «ανεξάρτητη», ταξική «δικαιοσύνη». Περισσότεροι από 260 διώκονται – οι πιο πολλοί για κακουργήματα – ενώ 62 βρίσκονται προφυλακισμένοι. Στη Λάρισα 21 προφυλακισμένοι (οι 17, ανήλικοι), διώκονται βάση του «αντιτρομοκρατικού νόμου», για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης»!!!
Στο στόχαστρο 15χρονια παιδιά, οι γονείς τους, που τα … «παραμέλησαν», οι εξαθλιωμένοι μετανάστες, στο στόχαστρο «συμπαραστάτες», «υποκινητές» (!!!), πολιτικές συλλογικότητες. Με τον ίδιο τρόπο, που μπαίνουν στο στόχαστρο του συστήματος, της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και των μηχανισμών καταστολής, και οι εργαζόμενοι που απεργούν, οι φοιτητές που αντιστέκονται, οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται.
Η κρατική τρομοκρατία, η στέρηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού, των εργαζόμενων, της νεολαίας, μπαίνει σε μια νέα, ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση! Η διαδήλωση, η κατάληψη, όλες οι μορφές αγώνα, αλλά και η απεργία, οι μαζικοί διεκδικητικοί αγώνες, βρίσκονται – φανερά πλέον – σχεδόν σε παρανομία! Το τι επιφυλάσσει το σύστημα, μας το έδειξε «περίτρανα», και η… συνέχεια. Η αντιμετώπιση των διαδηλώσεων ενάντια στη σφαγή στη Γάζα ή για την Κωνσταντίνα Κούνεβα, η αντιμετώπιση των αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά, των κατοίκων στα Πατήσια, τα σχέδια για τον οριστικό «ενταφιασμό» του πανεπιστημιακού Ασύλου.
Απέναντι σε τέτοιες σοβαρές εξελίξεις, απαιτείται η μέγιστη, μαζική και μαχητική συστράτευση και ενεργοποίηση, λαού και νεολαίας! Για να δοθεί η δυνατότητα απόκρουσης των επιδιώξεων και των μεθοδεύσεών της κυβέρνησης και του συστήματος! Για να’ χουμε, αποτελέσματα κι επιτυχίες! Σ’ αυτό, οφείλουν να «βάλουν πλάτη» όλες οι δυνάμεις, συλλογικότητες, οργανώσεις και ανένταχτοι αγωνιστές που αναφέρονται στην υπόθεση του λαού, στους αγώνες και τις αντιστάσεις του.

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες – Λευτεριά στους προφυλακισμένους νεολαίους και μετανάστες!
Κάτω τα χέρια από το Άσυλο – Το άσυλο ανήκει σ’ όλο το λαό!
Να καταργηθούν όλοι οι «τρόμο-νόμοι» – Κάτω η κρατική τρομοκρατία!

ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr