21 ΜΑΡΤΗ 2021

Καμία διευκόλυνση στους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες! Έξω το «Αϊζενχάουερ» από τη χώρα!

Χειρότερα μπλεγμένη στα δολοφονικά σχέδια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών βρίσκεται η ντόπια άρχουσα τάξη. Και μαζί της συμπαρασύρει τις τύχες του λαού, ο οποίος θα καλεστεί να πληρώσει το αιματηρό τίμημα της πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης από τους αμερικανούς φονιάδες, που όλο βαθαίνει. Στα δεινά που υφίσταται τούτος ο λαός λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος και της πανδημίας, έρχονται να προστεθούν νέοι κίνδυνοι, πυκνότερα μαύρα σύννεφα. Και το χειρότερο είναι ότι η ντόπια εξουσία τα υποδέχεται πανηγυρίζοντας, «εν χορδαίς και οργάνοις».

Καμαρώνουν τα κυβερνητικά επιτελεία και οι καλοπληρωμένοι αυλοκόλακες στα συστημικά ΜΜΕ για τον ερχομό στη βάση της Σούδας της τερατώδους φονικής μηχανής των ΗΠΑ, του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ. Καμαρώνουν τα στρατιωτικά επιτελεία για τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ψαρά» στη συνοδεία του κτηνώδους αυτού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου. Και σαν γνήσιοι υποτελείς φροντίζουν να τονίζουν τις δολοφονικές «αρετές» του: 333 μέτρα μήκος, 5.600 θέσεις πληρώματος, 90 αεροπλάνα και ελικόπτερα και δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες. (Οποιαδήποτε συσχέτιση με τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό θεωρείται άστοχη και κακόβουλη!!!)

Και κάπως έτσι, ο λαός των Χανίων και συνολικά ο λαός της χώρας πρέπει να νιώθει «πιο ασφαλής». Δεν έχει καμία σημασία που συνεχίζει να πεθαίνει αβοήθητος από την πανδημία του κορονοϊού. Δεν έχει καμία σημασία που ο καρκίνος λόγω πυρηνικών θα συνεχίζει να θερίζει τη γύρω από τη Σούδα περιοχή. Δεν έχει καμία σημασία που το «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» –όπως αποκαλείται πλέον και η Σούδα– θα συνεχίσει (και με χειρότερους όρους) να είναι ορμητήριο των δολοφονικών, αιματοβαμμένων επιδρομών των αμερικανονατοϊκών φονιάδων. Αυτό που έχει σημασία για τους αμερικανούς δυνάστες είναι να γίνεται η δουλειά τους:

- Να χρησιμοποιούν ανεμπόδιστα τον αέρα, τη γη και τις θάλασσες της περιοχής για την υπερίσχυσή τους στον ανταγωνισμό με τους άλλους ιμπεριαλιστές.

- Να συνεχίσουν να καταπιέζουν αδιαμαρτύρητα όλους τους λαούς της περιοχής (μαζί και τον δικό μας) και να τους χρησιμοποιούν σαν κρέας για τα κανόνια τους.

- Να εξασφαλίζουν το απρόσκοπτο ξεζούμισμα των οικονομικών και φυσικών πόρων της περιοχής.

«Περήφανη» η ανιστόρητη εξαρτημένη ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ, βλέπουν τα ξένα αφεντικά τους να τους τάζουν μία θέση στο πλευρό τους. Τους έχουν ανάγκη, όχι μόνο γιατί είναι δεμένες με χίλια μύρια νήματα από αυτούς –οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά– αλλά και γιατί είναι αυτοί που μπορούν να τους εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους επάνω στο λαό. Και είναι πραγματική ειρωνεία το θηριώδες Αϊζενχάουερ, ένα σύγχρονο σύμβολο της εξάρτησης, να έρχεται λίγες μέρες πριν τις υποκριτικές παράτες της αστικής τάξης για τα 200 χρόνια από την επανάσταση για την ανεξαρτησία του τόπου.

  • Καμιά ασφάλεια δεν πρέπει να νιώθουν οι λαοί της περιοχής από την έλευση του γιγάντιου πλωτού τρόμου. Καμιά εξασφάλιση δεν μπορεί να νιώθει ο λαός της χώρας μας από τη μετατροπή όλης της χώρας –από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη– σε πολεμικό ορμητήριο. Πόσω μάλλον όταν όλα αυτά συνδυάζονται με την νέα όξυνση του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας, που σηματοδότησε η εκλογή Μπάιντεν την οποία χαιρέτισαν διάφοροι ανερμάτιστοι ή επαγγελματίες λαοπλάνοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ (του νέου «ανήκομεν εις την Δύσιν»).

    Καμία καθυστέρηση δεν πρέπει να υπάρξει στις προσπάθειες αναζωογόνησης του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος. Η αποφασιστική και μαζική κίνησή του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση και στην υγεία, αλλά και των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι αδιάρρηκτα δεμένη με τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους υποτελείς τους. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα, σε όλη τη χώρα, να ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες αντίστασης στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

  • Οι λαοί της περιοχής, οι λαοί Ελλάδας, Τουρκίας, Βαλκανίων, Παλαιστίνης, Μέσης Ανατολής, δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια που φέρνουν νέους κύκλους αίματος, καταστροφής και προσφυγιάς, στην εθνικιστική προπαγάνδα και στην καλλιέργεια του μίσους που εξυπηρετεί τα σχέδια αυτά, πρέπει να αντιτάξουν τους κοινούς αγώνες τους.

- ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!

- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

- ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!

- ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!

- ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Κυριακή 21/3/2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr