08 ΜΑΡΤΗ 2021

Κανένα δικαστήριο δεν αναλαμβάνει την καυτή πατάτα. Πολιτική η απόφαση εξόντωσης του Δ. Κουφοντίνα

Οι 3 αλλεπάλληλες απορρίψεις ισάριθμων αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα από δικαστικά όργανα (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και Δικαστικό Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών Λαμίας) πιστοποιούν ένα πράγμα. Κανένα δικαστικό όργανο δεν θα αναλάβει την ευθύνη ικανοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος, στο βαθμό που η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της. Είναι φανερό ότι η πολυπροβεβλημένη δήθεν ανεξαρτησία ανάμεσα στις τρεις εξουσίες αποτελεί απλά ένα ακόμη μύθευμα στα πλαίσια του σημερινού κοινωνικοοικονομικού συστήματος.

Ενώ ο κρατούμενος διανύει την 60η ημέρα απεργίας πείνας με τον θάνατο να τον αγκαλιάζει, οι αναμενόμενες δικαστικές αποφάσεις είναι πλήρως ενταγμένες στη γραμμή της κυβέρνησης, της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που επιζητούν την εξόντωσή του. Μια στάση που μετέρχεται όλες τις πιθανές και απίθανες καθυστερήσεις, προκειμένου να μην αφήσει το παραμικρό ενδεχόμενο διεξόδου και θετικής έκβασης του ζητήματος υγείας και ζωής του απεργού πείνας που έχει τεθεί.

Η εύκολη δικαιολογία των τυπικών λόγων απόρριψης του αιτήματος Κουφοντίνα δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει. Κάθε αρμόδιο ή ακόμη και αναρμόδιο όργανο θα έβγαζε απόφαση σε χρόνο dt, αν είχε ανάψει το πράσινο γι’ αυτό φως η κυβέρνηση. Η πίεση που αυτή δέχεται από τις καθημερινές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις υποστήριξης του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας, όσο κι αν τη βολεύει να τις προβοκάρει ως κινήσεις δήθεν υποστήριξης της τρομοκρατίας, έχουν ως αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά εμφανέστατη αιτία την αντιλαϊκή, αντεργατική και αντινεολαιίστικη πολιτική της. Την πολιτική που με το βούρδουλα, την κρατική τρομοκρατία και καταστολή, προσπαθεί να επιβάλει σε κάθε κοινωνικό πεδίο και ιδιαίτερα απέναντι στα διευρυνόμενα κύματα αντιστάσεων και διεκδικήσεων που δεν αναμένεται να κοπάσουν, αλλά αντίθετα να πλατύνουν και να βαθύνουν.

Η πολιτικοποίηση, η συνολικοποίηση και το αγκάλιασμα των αγώνων και των αντιστάσεων από πλατιά κομμάτια των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας που στενάζουν από την ανέχεια, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις είναι η διέξοδος ενάντια στη αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, τον εργασιακό μεσαίωνα και την κατακρεούργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Η συλλογική πάλη μέσα από το ζωντάνεμα των μαζικών οργάνων των εργαζομένων και της νεολαίας από κοινού με την διακριτή κοινή δράση των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων μέσα στο κίνημα, είναι αυτή που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σε όλα αυτά τα μέτωπα και να διαμορφώσει μια ατμόσφαιρα θετικής διεξόδου και δικαίωσης του απεργού πείνας..

8/3/2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr