02 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

Καταγγέλλουμε τον ψεύτη και προβοκάτορα Χρυσοχοΐδη που στοχοποιεί την Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά

Ένα είναι το δόγμα: «Τσακίζουμε το λαό!»

● Ευθεία στοχοποίηση στις δυνάμεις της αντιιμπεριαλιστικής, αντικαπιταλιστικής, ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτέλεσε η πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη στον Real Fm. Αναφερόμενος στις φετινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα για το Πολυτεχνείο, μίλησε για “μπαχαλάκηδες που είχαν σκοπό να κάνουν πολλά επεισόδια” και τους οποίους η αστυνομία απέτρεψε, και «τελικώς δεν έγιναν οι συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος», γιατί αλλιώς «θα γινόταν κόλαση η Αθήνα». Διευκρίνισε, δε, ότι αναφέρεται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά “οι οποίοι, ως συνήθως, την ημέρα του Πολυτεχνείου κάνανε λίμπα την πόλη”!!!

Η σκόπιμη αυτή προβοκάτσια (όταν όλος ο κόσμος γνωρίζει τις πολιτικές θέσεις και τη δράση των συγκεκριμένων πολιτικών οργανώσεων και δυνάμεων μέσα στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τη νεολαία) δεν είναι τίποτε άλλο από το τεκμήριο ενόχλησης του συστήματος από εκείνους που δεν δέχονται να μπει ο λαός μας και τα πολιτικά-δημοκρατικά-συνδικαλιστικά του δικαιώματα στο γύψο. Ενοχλείται το σύστημα από τις δυνάμεις της Αριστεράς που κάλεσαν, καλούν και θα συνεχίσουν να καλούν τις λαϊκές μάζες να μην υποκύψουν στο κλίμα φόβου και τη σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει. Ενοχλείται από τη δράση των δυνάμεων που αρνούνται να συμμορφωθούν και να υποταχτούν στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, την ίδια ακριβώς στιγμή που αυτό, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, κλιμακώνει την άγρια επίθεσή του στα υγειονομικά, εργατικά, δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες, αλλά και στο ζήτημα της ειρήνης.

Όσο κι αν προσπαθεί ο υπουργός των ΜΑΤ και της καταστολής να λασπολογήσει σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, να τις συκοφαντήσει και να διαστρεβλώσει τις απόψεις τους, όσο κι αν επιχειρεί να αναπαράγει –με τον τρόπο του και από επίσημη θέση– τη θεωρία των δύο άκρων, η οποία εμφανίστηκε ακόμη πιο έντονα μετά από την καταδίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ!

● Κι ενώ παρουσιάζει την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ως μπαχαλάκηδες, προσπαθεί να παρουσιάσει τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής των οποίων ηγείται ως “δημοκρατικούς”! αποκαλύπτεται συνεχώς μέσα από τις δηλώσεις και τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτει. Στη συνέντευξή του όχι μόνο καλύπτει πολιτικά για λογαριασμό της κυβέρνησης το όργιο βίας και τρομοκρατίας των πραιτοριανών του συστήματος που υπηρετεί, αλλά –ούτε λίγο ούτε πολύ– κομπάζει για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν σταλεί διαδηλωτές στα νοσοκομεία (μήπως και στα νεκροταφεία;!), όπως γίνεται σε άλλες χώρες της δήθεν δημοκρατικής Ευρώπης. Τέτοια ευαισθησία!

Όταν είσαι αστυνομικός και “επιχειρείς” σε ανοιχτό χώρο δεν μεταδίδεις τον ιό, μας «ενημερώνει» ο Χρυσοχοΐδης! Μόνο όταν είσαι διαδηλωτής και αποδεδειγμένα λαμβάνεις όλα τα μέτρα προφύλαξης!!! Γιατί διαφορετικά πώς μπορεί να δικαιολογηθεί το όργιο καταστολής και η απαγόρευση των συναθροίσεων;

● Ο Χρυσοχοΐδης φροντίζει να μας «ενημερώσει» και για το γεγονός ότι η πανδημία εξαπλώνεται κυρίως σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο στους εργασιακούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τις υπόλοιπες δομές. Για εκεί δεν περισσεύει κανείς απ’ τους 55.000 αστυνομικούς να προβεί σε ελέγχους, να κάνει προσαγωγές-συλλήψεις των αφεντικών και να τους επιβάλει πρόστιμα. Ως υπεύθυνους, λόγου χάριν, για τις εγκληματικές συνθήκες που οι εργάτες βρίσκονται δίπλα-δίπλα στις βιομηχανίες τυποποίησης τροφίμων στη Βόρεια Ελλάδα, που έγινε λόγος. Οι αντιφάσεις του υπουργού βρίσκονται πράγματι στο απόγειό τους. Στην ουσία, όμως, βρίσκεται ο ίδιος σε διατεταγμένη υπηρεσία υπεράσπισης ενός δολοφονικού-απάνθρωπου συστήματος που έχει οδηγήσει και θα συνεχίσει να οδηγεί χιλιάδες πλέον ανθρώπους στο θάνατο.

● Ακόμη και «συγνώμη» θυμήθηκε να ζητήσει ο Χρυσοχοΐδης για τις συλλήψεις των 9 γυναικών στο Σύνταγμα, το απόγευμα πριν την απεργία, και χαρακτηρίζει τη σύλληψη ως «υπερβολή”. Πρόκειται για μια υποκριτική “συγγνώμη”, μέσα από την οποία νομίζει ότι “καθάρισε”. Η αναφορά του στην “υπερβολή” της αστυνομίας είναι πρόσχημα για να καλύψει αυτά που βιώνουν στο πετσί τους όσοι επιχειρούν να διαμαρτυρηθούν, να παλέψουν, να αντισταθούν, να διεκδικήσουν.

● Το “νέο δόγμα” της κυβέρνησης της ΝΔ (δήθεν σε αντίθεση με το “παλιό” του ΣΥΡΙΖΑ), δεν προβλέπει τίποτε άλλο από ξύλο, χημικά, αύρες, ποινικοποίηση και καταστολή. Τσάμπα σπουδάσανε σε CIA και FBI, τσάμπα προσλάβανε ένα σκασμό μπάτσους κι εξοπλισμό, την ώρα που “δεν περισσεύουν” χρήματα για τα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ, τις υποδομές, τον εξοπλισμό τους και για προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών; Ο Χρυσοχοΐδης φτάνει μάλιστα στο σημείο να πει ότι το νέο αυτό δόγμα έχει στόχο τη “διασφάλιση του δικαιώματος της διαδήλωσης και της συνάθροισης”!!! Μάλλον γι’ αυτό το λόγο τον Ιούλιο η κυβέρνηση ψήφισε νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις! Μάλλον γι’ αυτό το λόγο χτυπάει και διώκει διαδηλωτές! Μάλλον γι’ αυτό το λόγο προχώρησε στην φασιστικής έμπνευσης απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου!

Με την ίδια “ευκολία” είναι βέβαιο ότι θα επιστρατευτεί κάθε είδους σαθρό “επιχείρημα” για την μονιμοποίηση και παγίωση της πολιτικής της φασιστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, όταν με το καλό περάσει η μπόρα της πανδημίας.

Όπως έγινε και με τον εξοπλισμό των σωμάτων της ΕΛΑΣ με κάμερες που θα καταγράφουν τις συγκεντρώσεις, τις πορείες και τους διαδηλωτές, και το υλικό θα κρατιέται “σε ασφαλές μέρος” για πάσα χρήση. Ο καθένας καταλαβαίνει το “μαγείρεμα” αυτού του υλικού, την ώρα που κάθε αυθεντική φωτογραφία-βίντεο που αποκαλύπτει τη “θεάρεστη” δράση της αστυνομίας αμφισβητείται ανοιχτά.

● Με όλα αυτά, ένα είναι αδιαμφισβήτητο: Πρόκειται, στην ουσία, για το πάγιο και διαρκές δόγμα που υπηρετεί ο κάθε Χρυσοχοΐδης και κάθε όργανο του συστήματος διεθνώς που δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα και καμία κατάκτηση στο λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με αυτό έχουν να αναμετρηθούν και οι πλατιές λαϊκές μάζες της χώρας μας, μέσα σ’ αυτούς τόσο εμείς όσο και όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις του κινήματος. Στη διάλυση της ζωής μας από το σύστημα χρειάζεται συλλογικός-μαζικός αγώνας για να μπουν τα πράγματα στη... θέση τους.

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιζόμενο λαό και τις οργανώσεις του!

Τρίτη 1/12/2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org