26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Καταγγελία για τις δολοφονίες επαναστατών - καλλιτεχνών στις Φιλιππίνες

Στις 16 Αυγούστου ο επαναστάτης ζωγράφος Ka Parts Bagani δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον Φιλιππινέζικο στρατιωτικό και αστυνομικό μηχανισμό. Ο Ka Parts Bagani ήταν μαχητής του New People’s Army (NPA) και γνωστός καλλιτέχνης του κινήματος που αφιέρωσε τη ζωή του και το ταλέντο του στον αγώνα του Φιλιππινέζικου λαού ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τη φεουδαρχία και τον καπιταλισμό. Αντλούσε την έμπνευσή του από την καθημερινότητα και τους αγώνες του λαού και τα έργα του έχουν κοσμήσει επαναστατικά δημοσιεύματα, βιβλία και λογοτεχνικά έργα παρακινώντας και εμψυχώνοντας τις λαϊκές μάζες προς τη διέξοδο του αγώνα. Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την προσπάθεια των κρατικών αρχών να κουκουλώσουν την άγρια δολοφονία του Ka Parts Bagani παρουσιάζοντάς την σαν ανταλλαγή πυρών κάτω από τις μεθοδεύσεις της άρχουσας τάξης των Φιλιππίνων.

Στις 20 Αυγούστου μια ακόμη επαναστάτρια καλλιτέχνης, η Kerima Lorena Tariman (Ka Ella), δολοφονείται επίσης σε σύγκρουση του NPA και φασιστικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η καταξιωμένη ποιήτρια και συγγραφέας είχε ενεργή δράση στους αγώνες των αγροτικών μαζών του νησιού Νέγκος και έδωσε σε αυτό το σκοπό τόσο το έργο της όσο και τη ζωή της. Καταξιωμένα ποιήματα και λογοτεχνικά έργα της αντικατοπτρίζουν τα βάσανα και τους αγώνες των φτωχών και των καταπατημένων. Έγινε η καλλιτέχνης που ήταν τάσσοντας τον εαυτό της με τις αγροτικές μάζες που υπηρετούσε.

Οι διαδοχικές δολοφονίες των επαναστατών καλλιτεχνών προκαλούν κύμα οργής και αγγίζουν όλο το επαναστατικό και προοδευτικό κίνημα στις Φιλιππίνες. Το ΚΚΕ(μ-λ) καταδικάζει τις δολοφονίες των αγωνιστών στις Φιλιππίνες από τα αιματοβαμμένα χέρια της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού και στέκεται αλληλέγγυο στις απώλειες του Φιλιππινέζικου επαναστατικού κινήματος. Ακόμα περισσότερο στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Φιλιππινέζικου λαού και στις νέες μάχες που θα δώσει εμπνεόμενος και διδασκόμενος από τις ηρωικές θυσίες των αγωνιστών του που παραμένουν αθάνατοι.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr