15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (15/11/2017)

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη δράση ομάδων ξένων προς το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα με εχθρική και παρακρατική δράση που προχώρησαν στο βίαιο αποκλεισμό αριστερών οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων από το χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Για άλλη μια φορά, τραμπούκικες και ασφαλίτικες πρακτικές, επιχειρούν να παρεμποδίσουν την έναρξη του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου. Επιχειρούν να απαγορέψουν κάθε εκδήλωση, κατάθεση στεφανιού και δράση οργανώσεων του λαϊκού κινήματος, ενέργεια φασιστική που βρίσκεται στον αντίποδα του περιεχομένου της εξέγερσης του Νοέμβρη και τις κατατάσσει στους εχθρούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού

Με αποτροπιασμό και βαθύ προβληματισμό βλέπουμε να εξελίσσονται εδώ και χρόνια ανάλογες επιχειρήσεις, με αναφορές στον χώρο της αναρχίας, που στρέφονται ενάντια σε αριστερούς και λαϊκούς αγωνιστές και εμποδίζουν οποιαδήποτε αριστερή παρέμβαση ενόψει της 17ης Νοέμβρη.Στην ανακοίνωσή της επονομαζόμενης «κατάληψης του Πολυτεχνείου» λείπει οποιαδήποτε βολή προς τους σημερινούς δυνάστες τους λαού -την κυβέρνηση, την ΕΕ και τους Αμερικάνους- την ίδια ώρα πουεπιχειρείται ολομέτωπη επίθεση στην οργανωμένη πάλη και στην αριστερά που τσουβαλιάζεται συλλήβδην.Ακόμη και οι ελάχιστες αντικυβερνητικές αναφορές γίνονται για ναταυτίσουν το ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερά, κατά τη συνήθη τακτική των δεξιών και ακροδεξιών φωνών. Δεν θεωρούμε αυτές τις εξελίξεις τυχαίες.

Κινούμαστε σε μια εποχή που θεριεύει η αντι-αριστερή και αντικομμουνιστική προπαγάνδα και χτίζεται η τρομο-υστερία απέναντι στους λαούς.Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης επιχειρεί να θωρακιστεί για να συνεχίσει τη ραγδαία επίθεσή στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου του ‘73 «ΕΞΩ αι ΗΠΑ» «ΕΞΩ το ΝΑΤΟ» παραμένουν ο εφιάλτηςτης κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστώνπατρώνων της τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα μετατρέπεται σε ορμητήριο των πολεμικών σχεδίων των Αμερικάνων στην περιοχή. Τρέμουν το σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» τη στιγμή που οι σχολές ανοίγουν φέτος με ψηφισμένο τον αντι-φοιτητικό νόμο Γαβρόγλου, ενώ ετοιμάζεται ο νέος γύρος ανελέητης επίθεσης της 3η αξιολόγησης. Και φυσικά, πασχίζουν να θάψουν το όραμα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ» βαθιά μέσα στο χώμα, πλάι στα σώματα των νεκρών αγωνιστών. Δε θα τους περάσει. Μερικές δεκάδες τραμπούκων,που αποκρύπτουν προκλητικά όλα τα παραπάνω λοιδορώντας «τον ιστορικό ρόλο της αριστεράς στους αγώνες», δεν αρκούν για να ολοκληρώσουν το βρώμικο σχέδιο του συστήματος να σπάσει την προετοιμασία των φετινών κινητοποιήσεων.

Σε πείσμα των καιρών, οι νεολαίοι του ΚΚΕ (μ-λ) δίνουμε την πολιτική μάχη να σπάσει ο αποκλεισμός και η φίμωση που επιχειρείται ενόψει 17 Νοέμβρη. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να απομονώσει την παρακρατική και εχθρική δράση μερικών τραμπούκων που επιχειρούν να οικειοποιηθούν το χώρο και το μήνυμα του Πολυτεχνείου.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ (15/11) ΣΤΙΣ 4:00 ΜΜ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο