16 ΜΑΗ 2021

ΚΚΕ(μ-λ) - TKP/ML:  48η επέτειος της δολοφονίας του Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια

Τιμάμε την μνήμη του συντρόφου Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια  στην 48η επέτειο της δολοφονίας του  από το φασιστικό τουρκικό κράτος που τον δολοφόνησε με βασανιστήρια στις 18 Μάη του 1973 και δηλώνουμε ότι θα κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του στην πάλη μας για την επανάσταση, τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.

Ο κομμουνιστής ηγέτης Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια  δολοφονήθηκε σε ηλικία μόλις 24 ετών, μετά από βασανιστήρια 90 ημερών από τη φασιστική δικτατορία. Στην σύντομη ζωή του ο Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια  προσπάθησε να αξιοποιήσει τον χρόνο πολύ αποτελεσματικά για να υπηρετήσει την ανάγκη της πάλης για την λαϊκή εξουσία. Ακόμη και στο διάστημα των 90 ημερών βασανιστηρίων χρησιμοποιούσε κάθε στιγμή για να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και βγάλει συμπεράσματα για τα προβλήματα της επανάστασης με βάση την επαναστατική θεωρία, τις ιστορικές και κοινωνικές αντιθέσεις.

Ο σύντροφος Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια είναι γέννημα θρέμμα της ταξικής πάλης. Συμμετέχοντας στην ταξική πάλη, μελετώντας σε βάθος την ταξική πάλη, τις διεθνείς εξελίξεις και τις ιδεολογικές συγκρούσεις στο κομμουνιστικό κίνημα, ανέδειξε το ιδεολογικό – πολιτικό – οργανωτικό πλαίσιο του TKP/ML με βάση την διαλεκτική σχέση της θεωρίας και της πράξης.

Επικεντρώθηκε στην οργάνωση του κομμουνιστικού κόμματος και την οικοδόμηση της επαναστατικής γραμμής προσπαθώντας να λύσει τα θεωρητικά ζητήματα της επανάστασης, μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες του στρατιωτικού νόμου του 1971. Επικεντρώθηκε στην έναρξη της ένοπλης πάλης μελετώντας την εμπειρία των ηγετών των οργανώσεων THKO και THKPC, διδάχθηκε και δίδαξε, γκρέμισε και έχτισε.

Ο Καϊπάκαγια στις 24 Απρίλη του 1972 έκανε το ιστορικό βήμα ιδρύοντας το κομμουνιστικό κόμμα στην Τουρκία πάνω στις αρχές του Μαρξισμού Λενινισμού.  Έθεσε το θέμα των δυο γραμμών, την αναγκαιότητα της πάλης για την υπεράσπιση του κομμουνισμού ενάντια στον ρεβιζιονισμό, την ανάγκη διατήρησης της συνεπούς αντιιμπεριαλιστικής πάλης πάνω στις αρχές του μαρξισμού – λενινισμού με βάση την ανάλυση των συνθηκών της χώρας του. Σημαντικό βήμα στην ρήξη με τον ρεβιζιονισμό θεωρείται το «Εθνικό ζήτημα» και «η κριτική στον κεμαλισμό». Έθεσε την αναγκαιότητα της συγκρότησης της εργατικής τάξης και των σύμμαχων στρωμάτων και το θέμα της ανάγκης συγκρότησης μετώπου των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία του ο ιδρυτής και θεωρητικός ηγέτης του TKP/ML συνεχίζει να ζει στους αγώνες των λαών, στην πάλη για την επανάσταση, τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό.

Σήμερα που η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων με τις γεωπολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις από την Ουκρανία , τη Μαύρη Θάλασσα και τα Δυτικά Βαλκάνια, ως τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράν και από εκεί ως την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο, οι λαοί αντιμετωπίζουν την ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τις πολεμικές συγκρούσεις και ο αντιδραστικός ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός εντείνεται. Αυτή η κατάσταση καθορίζει όλα τα ζητήματα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των λαών και της νεολαίας και οι επιπτώσεις της έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται.

Οι κομμουνιστές των δυο χωρών οφείλουν να επιμείνουν αντιιμπεριαλιστικά, με κατεύθυνση να οικοδομηθεί ένα ενιαίο μέτωπο πάλης των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές φονιάδες και στους ντόπιους λακέδες τους, που θα στηρίζεται στη φιλία, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών. Μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό! Σε αυτούς τους αγώνες θα ζει ο Ιμπραήμ Καϊπάκκαγια!

Ο Ιμπραήμ Καϊπάκαγια είναι αθάνατος! Ζει μέσα στους αγώνες μας!

16-5-2021

ΚΚΕ(μ-λ) – TKP/ML

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr