30 ΑΠΡΙΛΗ 2020

Κοινή ανακοίνωση TKP/ML - ΚΚΕ(μ-λ) | Ζήτω η Κόκκινη Πρωτομαγιά

Εργάτες, εργαζόμενοι

Η Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους λαούς αντιμέτωπους με την πανδημία του κορονοϊού, με τα συστήματα υγείας διαλυμένα. Οι δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί, τα εκατομμύρια εργάτες και εργαζόμενοι που συνεχίζουν να δουλεύουν στις άθλιες συνθήκες στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, χωρίς μέτρα προστασίας, είναι η θυσία στα συμφέροντα του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Ένα σύστημα που δεν νοιάζεται για την ζωή του λαού και της εργατικής τάξης και διέλυσε τα συστήματα περίθαλψης σε όλο τον πλανήτη. Η εξάπλωση του ιού αποκάλυψε ότι υπεύθυνο για την πανδημία είναι το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα και οι επιδημίες δεν είναι προνόμιο των υπό ανάπτυξη χωρών αλλά και του αναπτυγμένου κόσμου.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης θέλει να φορτώσει στην πλάτη των λαών και της εργατικής τάξης τα βάρη της εξελισσόμενης οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Είναι ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση, γκρέμισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, για περιορισμό των ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Πολιτική που ακολουθεί το σύστημα προκειμένου να πάρει την ιστορική ρεβάνς από τους λαούς και την εργατική τάξη, σε συνθήκες ήττας του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος. Οι λαοί και η εργατική τάξη είναι αντιμέτωποι με την ταξική επίθεση που έχει αρχίσει και κλιμακώνεται σαν συνέχεια της υγειονομικής κρίσης.

Η πανδημία στον καιρό των ενδοϊμπεριλιστικών ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων αποκάλυψε την βάρβαρη, δολοφονική φύση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος, που σφαγιάζει λαούς, διαλύει χώρες, καταστρέφει το περιβάλλον και λεηλατεί τους φυσικούς πόρους και βυθίζει τους λαούς στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ανέδειξε ότι οι δολοφόνοι των λαών δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω στους ανταγωνισμούς τους μπροστά στην πανδημία. Αντίθετα εντείνονται οι αντιπαραθέσεις τους, όπως ΗΠΑ-Ρωσίας, ΗΠΑ-Κίνα, ΗΠΑ-ΕΕ και στο εσωτερικό της ΕΕ. Εδώ εδράζεται η παύση της χρηματοδότησης του ΠΟΥ από τις ΗΠΑ.

Στις καπιταλιστικές μητροπόλεις και στις εξαρτημένες χώρες οι λαοί και η εργατική τάξη για τις αστικές τάξεις δεν είναι παρά τα εργαλεία για τα δικά τους ταξικά συμφέροντα και της συνέχισης της ύπαρξής τους στο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η αντιδραστική διαχείριση της πανδημίας έχει, από τη μια την καταστολή και τον περιορισμό για τους λαούς, την απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών, χωρίς δομές υγειονομικής περίθαλψης και από την άλλη, την ταχύτατη προώθηση πακέτων για την ενίσχυση και στήριξη του κεφαλαίου.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους λαούς και την εργατική τάξη με εκατομμύρια απολυμένους λόγω της υγειονομικής κρίσης, εργαζόμενους με μερική απασχόληση και ενοικιαζόμενους, με εκατομμύρια άνεργους εξαθλιωμένους και άλλους να δουλεύουν στοιβαγμένοι, χωρίς μέτρα προστασίας, αναγκασμένοι να επιλέξουν ανάμεσα στην πείνα και στον ιό, απέναντι σε ένα σύστημα που εξοπλίζεται με νέα πιο καταστροφικά και αποτελεσματικά για εκμετάλλευση όπλα.

Το σύστημα προσπαθεί να κυριαρχήσει πολιτικά και ιδεολογικά και να κρατήσει τους λαούς υποταγμένους, έρμαια στις διαθέσεις των αστικών τάξεων. Γνωρίζει όμως ότι η οργή που συσσωρεύεται, θα ξεσπάσει, και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τα ξεσπάσματα όπως το είδαμε να κάνει στην Γαλλία, την Χιλή και αλλού.

Η πρωτομαγιά είναι μέρα ενότητας της πάλης και της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης και των λαών!

Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να βρει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νεολαίους, τους λαούς να ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ στους δρόμους ενωτικά, μαζικά και ταξικά. Είναι επαναστατικό καθήκον να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρει το πραγματικό της νόημα η πρωτομαγιά, στις πλατείες και τους δρόμους, με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, να βγάλουμε την οργή στον δρόμο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στον δρόμο του αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να αντισταθούμε στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Για να στείλουμε το μήνυμα ότι το μέλλον και η προοπτική των λαών δεν βρίσκεται στο καπιταλισμό. Βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, στην προετοιμασία των όρων για τη συνολική αναμέτρηση με τις δυνάμεις της αντίδρασης για την επανάσταση και τον σοσιαλισμό!

Στην φετινή πρωτομαγιά ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους!

Άδεια με πλήρεις αποδοχές σε όλους, καμιά απόλυση!

Ταμείο ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις!

Ζωή με δικαιώματα στη δουλειά, στην ελεύθερη μετακίνηση, στη στέγαση, στην παιδεία, στην περίθαλψη-υγεία για πρόσφυγες και μετανάστες.

Και να βροντοφωνάξουμε

Ζήτω η κόκκινη Πρωτομαγιά!

Θάνατος στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

Όχι στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Όχι στον εθνικισμό- ρατσισμό και στα κηρύγματα μίσους για τους λαούς!

Ζήτω η αλληλεγγύη των λαών!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

TKP/ML

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό

KKE(μ-λ)

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας(μαρξιστικό –λενινιστικό)

Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο