01 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

Κοινή δήλωση από το Συμπόσιο στις 11-12 Νοέμβρη 2017: Δόξα και τιμή στην 100ή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης και στους ηγέτες της! Ζήτω ο Προλεταριακός Διεθνισμός!

Η Οκτωβριανή Επανάσταση είναι το πιο συγκεκριμένο και αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός που έκανε το προλεταριάτο με πλήρη συνειδητότητα. Η Οκτωβριανή Επανάσταση πριν 100 χρόνια ήταν η εγγυημένη νίκη των καταπιεσμένων υπό την ηγεσία της εργατικής τάξης απέναντι στις εκμεταλλεύτριες τάξεις.

Εκείνη την περίοδο όπου το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα εφάρμοζε τη βάρβαρη κι επιθετική πολιτική των νόμων της αγοράς, η οποία αναπτύχθηκε σε γενικευμένο πόλεμο, η Οκτωβριανή Επανάσταση αποτέλεσε μια λαμπρή επανάσταση του αγώνα των καταπιεσμένων. Αυτή η μεγάλη επανάσταση έδειξε οτι το προλεταριάτο προχωρούσε στην ιστορία έχοντας συνειδητά στο στόχαστρο το πάρσιμο της εξουσίας. Το προλεταριάτο με επαναστατικό τρόπο διέκοψε τη βίαιη πολιτική του πολέμου και κατέλαβε το κεφάλαιο που ήταν στα χέρια των ιμπεριαλιστών, μέσω του απελευθερωτικού και παραδειγματικού της προγράμματος.

Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση το προλεταριάτο και οι άλλες επαναστατικές τάξεις, υπό την ηγεσία του πρώτου, οικοδόμησαν το σοσιαλισμό με μεγάλες θυσίες και προσπάθειες. Το Κομμουνιστικό Κόμμα πραγματοποίησε την πρώτη σοσιαλιστική εμπειρία με μεγάλη επιτυχία, υπό την ηγεσία των Λένιν και Στάλιν. Όμως οι ρεβιζιονιστικές απόψεις εντός του Κόμματος ξεκίνησαν την επίθεσή τους ενάντια στις κατακτήσεις του σοσιαλισμού λίγο μετά το θάνατο του συντρόφου Στάλιν, με αποτέλεσμα την επικράτησή τους μέσω του 20ού συνεδρίου του ΚΚΣΕ. Η Ν.Α.Τ. (νέα αστική τάξη) πήρε την εξουσία από τα χέρια της εργατικής τάξης προχωρησε ττην συγκρότηση της και ξεκίνησε την καταστροφή της επιτυχίας του σοσιαλισμού. Το 1991 αναβάθμισαν τις επιδιώξεις τους σε ανώτερο επίπεδο μέσω της διάχυσης της αντίληψης ότι ο σοσιαλισμός ήταν ηττημένος και είχε χάσει την ισχύ του. Τα κράτη του παλινορθωμένου καπιταλισμού πέταξαν πλέον τις ψεύτικες σημαίες που διατηρούσαν με το όνομα του σοσιαλισμού.

Η διαδικασία της υποχώρησης του σοσιαλισμού είναι μια πολιτική ήττα για το προλεταριάτο. Αυτή η ήττα θεμελιώθηκε στις συνειδήσεις με τον ισχυρισμό ότι η ταξική πάλη έχει πια τελειώσει. Η κατάσταση αυτή επέφερε μια δραματική αποσυγκρότηση της ταξικής πάλης και μια αίσθηση ήττας. Αυτή η διαδικασία ακόμη προχωράει και τα αποτελέσματά της είναι φανερά.

Παρόλα αυτά η Οκτωβριανή Επανάσταση παραμένει ακόμα μετά από 100 χρόνια η απόδειξη του ιστορικού ρόλου του προλεταριάτου και της σημασίας της επανάστασης εντός της κοινωνικής εξέλιξης.

Μετά από 100 χρόνια η Οκτωβριανή Επανάσταση έχει ακόμη ιστορική σημασία. Δείχνει το ρόλο του προλεταριάτου, παρά την ήττα που υπέστη.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση δείχνει πως το προλεταριάτο δε θα μπορούσε να πετύχει χωρίς ένα Κομμουνιστικό Κόμμα στην καθοδήγηση.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση δείχνει πως το προλεταριάτο είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση οδηγεί σε μια νέα εποχή, αυτήν του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων. Πιστεύουμε πως βρισκόμαστε ακόμα σε αυτή την εποχή.

Η καπιταλιστική παλινόρθωση των σοσιαλιστικών χωρών είναι ένα γεγονός. Και αυτό το γεγονός βασίζεται σε ένα ακόμα γεγονός, ότι δηλαδή η ταξική πάλη συνεχίζεται μέσα στο σοσιαλισμό. Ο σύντροφος Μάο Τσε Τούνγκ θεμελίωσε αυτό το γεγονός επιστημονικά και εις βάθος. Με αυτό το σκεπτικό οργάνωσε τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση για να πολεμήσει ενάντια στην καπιταλιστική παλινόρθωση. Αυτή η συμβολή είναι ένα σπουδαίο εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το προλεταριάτο στη μάχη του ενάντια σε αυτή την παλινόρθωση. Πιστεύουμε πως οι καπιταλιστικές παλινορθώσεις μπορούν να ερμηνευτούν μόνο μέσα από αυτό το εργαλείο.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση είναι ένας μεγάλος θρίαμβος. Καμιάς μορφής ήττα δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία της. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε μαθήματα από την ήττα μας και να καταφέρουμε νέους Οκτώβρηδες. Θα υπερασπιστούμε το γεγονός πως ένα Κομμουνιστικό Κόμμα είναι η πρωτοπορία. Θα υπερασπιστούμε τη δικτατορία του προλεταριάτου. Θα υπερασπιστούμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή του ιμπεριαλισμού και των προλεταριακών επαναστάσεων. Οφείλουμε να κατανοήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια πως η ταξική πάλη δεν έχει τελειώσει στο σοσιαλισμό. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ισχυρότερα σοσιαλιστικά συστήματα. Δε θα εγκαταλείψουμε ποτέ τη μάχη για νέους Οκτώβρηδες που θα σβήσουν την αστική τάξη και το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα από προσώπου γης.

ΖΗΤΩ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΞ, ΕΝΓΚΕΛΣ, ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ & ΜΑΟ ΤΣΕΤΟΥΓΚ!

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ 100Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ!

 

 

Youths of CPG (m-l) – Νεολαίοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Μαρξιστικού-Λενινιστικού)

PGI /MLM – Πρωτοβουλία Νεολαίας Παρτιζάν / Μαρξιστική – Λενινιστική – Μαοϊκή

Yeni Demokrat Genclik – Νέα Δημοκρατική Νεολαία

Internationalistisches Kollektiv Berlin – Διεθνιστική Συλλογικότητα Βερολίνου

 

 

 

 

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο