11 ΑΠΡΙΛΗ 2020

ΛΑΡΙΣΑ | Άμεσα μέτρα υγειονομικής και οικονομικής κάλυψης για όλους - Όχι στον ρατσισμό και την καταστολή

Συμπολίτες

Τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την ανησυχία για την απειλή της υγείας και της ζωής όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να  στιγματίσουμε τους Ρομά σαν φορείς της διασποράς του ιού. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι τα πρώτα κρούσματα στην πόλη δεν προέρχονταν από «ανεύθυνους» και «απείθαρχους» Ρομά αλλά από άλλους πολίτες μεταξύ των οποίων και κυβερνητικός βουλευτής.

Η απειλή του κορονοϊού είναι πραγματική για όλους, η αντιμετώπιση όμως και η περίθαλψη είναι ταξική. Ιδιαίτερα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες χωρίς πρόσβαση στα στοιχειώδη.

Η σημερινή παρουσία στην πόλη της Λάρισας και την γειτονιά της Νέας Σμύρνης του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής τους Χαρδαλιά, Λιβάνιο και Τσιόδρα  δεν είχε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για το πρόβλημα αλλά αποτέλεσε άλλη μία κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα από αυτές που συνηθίζει η κυβέρνηση στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν προωθούνται για περίθαλψη αλλά σε «δομή εκτός καραντίνας σε αυστηρό έλεγχο με περιφρούρηση» σύμφωνα με τις δηλώσεις Χαρδαλιά, ενώ σε μία περιοχή με 5000 κόσμο έχουν γίνει μόλις 200-300 τέστ, σύμφωνα με τις δηλώσεις Τσιόδρα και του Περιφερειάρχη Αγοραστού.

Τα στοιχεία αυτά είναι αποκαλυπτικά του τρόπου με τον οποίο όχι μόνο στην Λάρισα αλλά σε όλη την χώρα η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού. Χωρίς ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών περίθαλψης, χωρίς προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, χωρίς μέσα προστασίας, χωρίς διαγνωστικά τέστ. Αλλά με περιορισμό της κίνησης των πολιτών και καραντίνα όπου το πρόβλημα οξύνεται. Ακόμα και με την χρησιμοποίηση του στρατού όπως λέει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ακόμα περισσότερο η απόφαση για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία αποτελεί ένα σοβαρό χτύπημα τόσο για τους παραγωγούς – πωλητές στις λαϊκές αγορές όσο και για τους εργαζόμενους και τον λαό που πρέπει αναγκαστικά να στραφούν για προμήθειες στα σούπερ μάρκετ με πιο ακριβές τιμές.

Μέσα στην ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων στην Λάρισα δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες στο Κουτσόχερο για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε το σφράγισμα της δομής που μένουν. Αντί για μέτρα υγειονομικής κάλυψης και διάλυση των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εδώ η αντιμετώπιση με κατασταλτικά μέτρα.

Το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες στην Λάρισα να αντιταχτούν στα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού απέναντι στους Ρομά, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε άμεσα και πραγματικά μέτρα υγειονομικής προστασίας και περίθαλψης. Να διεκδικήσουμε εισόδημα που να καλύπτει σήμερα τις ανάγκες εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών.

Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην υγεία και την ζωή.

Λάρισα  11/04/2020

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο