04 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Η σύνδεσή μας με τον λαό, τις αγωνίες του και τους αγώνες του θέλει δουλειά πολλή!

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΕΛΙΚΟ-001,Στη διήμερη πανελλαδική σύσκεψη των σχημάτων που ήταν ή αναφέρονταν στη ΠΑΑΣ και που κατέληξε στη συγκρότηση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, καταγράφηκαν από τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς των δεκάδων συναγωνιστών που μίλησαν και οι δυνατότητες αλλά και οι αδυναμίες μπροστά στα ζητήματα και τις απαιτήσεις που γεννά η ίδια ταξική πάλη.
Μήπως δεν είναι και στα θετικά του εγχειρήματος η πανελλαδική μας δικτύωση με σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας; Στα θετικά μας καταγράφεται και η μαζική παρουσία των δυνάμεων που απαρτίζουν το εγχείρημα, παλιότερα ως πρωτοβουλία και τώρα ως ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, στις διαδηλώσεις, όπου είναι εμφανής η καταγραφή πολλαπλάσιων δυνάμεων στις γραμμές μας.

Κανένας δε θα είχε αντίρρηση, αν διαπιστωνόταν απολογιστικά ότι το εγχείρημα μας έχει θετικό πολιτικό πρόσημο το οποίο αποτυπώνεται στα πολιτικά του ντοκουμέντα. Έχουμε κατακτήσει ένα πολιτικό πλαίσιο που με σαφήνεια καταδεικνύει τους πραγματικούς αντιπάλους της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Ένα πολιτικό πλαίσιο που η αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική και αντισυνδιαχειριστική του ταυτότητα οριοθετεί την κόκκινη γραμμή που πρέπει να βάλει ο λαός μας και που απέναντι είναι ο ιμπεριαλισμός, το κεφαλαίο, το αστικό κράτος, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που έχουν κάτσει στο σβέρκο του λαού και υπηρετούν την εξουσία του συστήματος εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
Είναι επίσης αληθές ότι οι διακηρύξεις μας, που διαπνέονται από το παραπάνω πνεύμα, είναι σοβαρά πολιτικά ντοκουμέντα που βοηθούν και στη δική μας συγκρότηση αλλά και στη αρτιότερη πολιτική μας παρέμβαση στο λαό και την εργατική τάξη, ώστε πιο αποτελεσματικά να κατανοήσουν τι πράγματι συμβαίνει και σε ποια κατεύθυνση πρέπει να συγκροτήσουν την κίνησή τους απέναντι στη γενικευμένη επίθεση του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Επίσης, σωστά διατυπώνεται στα κείμενα ότι στο μακρύ και ανηφορικό δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας πρέπει και σωστά έχουμε πολιτικά οριοθετηθεί από εκείνες τις δυνάμεις της Αριστεράς και του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου που μέσα στην κρίση -που ο κόσμος έχει πολύ σοβαρά ζητήματα επιβίωσης, δημοκρατίας και ειρήνης- οι δυνάμεις αυτές, με την στάση και τις επιλογές τους, δεν ευνοούν το καθήκον της Αντίστασης.
Μέχρι εδώ καλά. Από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και απαιτητικά. Εδώ τίθενται τα νέα ερωτήματα για την «νεαρή» ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
Θα αρκεστούμε στις σωστές διακηρύξεις και την συμμετοχή μας στις διαδηλώσεις κεντρικών πολιτικών γεγονότων;
Είναι αυτό, και ειδικά στην πολιτική φάση που ζούμε, που μας οριοθετεί και μας ενισχύει σε σχέση με τις υπόλοιπες δυνάμεις που παρεμβαίνουν ή «παρεμβαίνουν» ή δεν παρεμβαίνουν στο κίνημα και την ταξική πάλη;
Ποια είναι η πραγματική πολιτική οριοθέτησή μας απέναντι στις απόψεις του αριστερού κοινοβουλευτισμού, της «σοσιαλιστικής» αναχώρησης και των μικροαστικών οραματικών βερμπαλισμών που διεκδικούν να ηγεμονεύσουν πολιτικά και να υπονομευόσουν την αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, όπως και την κατεύθυνση της Αντίστασης, που έχει ανάγκη ο λαός μας;
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ δεν συγκροτήθηκε στη βάση και μόνο προπαγάνδισης ενός διακηρυκτικού λόγου. Στα ντοκουμέντα της, αναφέρεται ότι η συγκρότηση της θέλει να συμβάλει στην ενίσχυση εστιών αντίστασης όπου υπάρχουν αλλά και στην οικοδόμηση νέων, εκεί που χτυπά η καρδιά του λαού: στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, εκεί που σπουδάζει και ζει η νεολαία. Να συμβάλει ώστε ο λαός να κινηθεί, να παλέψει οργανωμένα, γιατί αυτή είναι η βασική και πρώτη του ανάγκη μπροστά στην επίθεση που δέχεται.
Όσο δυναμώνουν οι εστίες αντιστάσεις-και πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς σε αυτό- τότε είναι που στην πράξη συμβάλλουμε, ώστε, σε μια πορεία, να γίνει από διακηρύξεις δυνατότητα, η οικοδόμηση ενός κοινωνικοπολιτικού ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της επίθεσης. Έτσι, με την συμμετοχή όπου ξεσπούν αλλά και την πρόκληση, όπου μπορούμε, αντιστάσεων, θα συμβάλλουμε στην συγκρότηση, σε μια πορεία, ενός μαζικού μαχητικού λαϊκού εργαλείου που αυτό θα ανατρέψει το συσχετισμό και θα ανοίξει δυνατότητες για πιο δυναμική παρέμβαση των μαζών στην κατεύθυνση διαμόρφωσης των πολιτικών εξελίξεων.
Πάνω σε αυτά τα ζητήματα φυσιογνωμίας και τακτικής, οφείλουμε έγκαιρα, με τις πολιτικές πρωτοβουλίες μας, να δώσουμε απαντήσεις, αυτές βέβαια που μπορούμε σε αυτή τη φάση της συγκρότησής μας.
Πρέπει, παράλληλα, να μας απασχολήσει ότι είναι βασικό ζητούμενο να δώσουμε σε μια πορεία λύση σε μια αντίφαση. Και εννοούμε πως πρέπει να κατακτήσουμε κοινωνικά, πολιτικά και οργανωτικά θέση και ρόλο στο κίνημα που να αντιστοιχεί στα πολύ σοβαρά πολιτικά ζητήματα και κατευθύνσεις που έχουμε υπεύθυνα θέσει ως ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Με συναγωνιστικό πνεύμα, να κινηθούμε αποφασιστικά και στα δυο παραπάνω καθήκοντα, για να συγκροτήσουμε ουσιαστικά τα επιμέρους σχήματα και έτσι να αναβαθμίσουμε και την λειτουργία των τοπικών αλλά και του πανελλαδικού Συντονιστικού.
Δεν ξεκινάμε από το μηδέν αλλά και είμαστε με ένα τρόπο στην αρχή.
Την επόμενη περίοδο, να προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις, συζητήσεις, ποικίλες δράσεις, μοίρασμα υλικού, για να έρθουμε σε επαφή με τον λαό. Να συζητήσουμε μαζί του για αυτά που ζούμε, να μοιραστούμε εμπειρίες από την επίθεση αλλά και τους αγώνες που είναι σε εξέλιξη και αυτούς που θα ξεσπάσουν.
Να του πούμε καθαρά τι επιδιώκουμε, με τι συμφωνούμε και με τι διαφωνούμε και πως είναι βασική μας έγνοια οι λαϊκές αντιστάσεις, για αυτό και θεωρούμε τον κόσμο της δουλειάς, τον άνεργο, τον διαθέσιμο, τον νεολαίο όχι ακροατήριο σουλουπωμένων και οριστικά διαμορφωμένων διακηρύξεων αλλά συστατικό κομμάτι της υπόθεση που θέλουμε να υπηρετήσουμε.
Με την ματιά μας στα μέτωπα της περιόδου, επιδιώκουμε και στηρίζουμε κοινές δράσεις και τολμάμε πρωτοβουλίες συντονισμού με κινήσεις και αγωνιστές που δρουν σε χώρους που είναι σε κινητοποιήσεις ή τις προετοιμάζουν. Να ενισχύσουμε, ευνοήσουμε, προκαλέσουμε κινήσεις συγκρότησης εστιών αντίστασης για μπλοκάρισμα της επίθεσης εκεί που δρούμε.
Είναι πραγματικά σε πολύ θετική κατεύθυνση η πρωτοβουλία σχημάτων της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ να ανοίξουν το ζήτημα της επίθεσης στην υγεία του λαού.
Παράλληλα κι επειδή το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, μπορούμε να ανταλλάξουμε εμπειρία από τη δράση σχημάτων στο ζήτημα της υγείας και να προχωρήσουμε στην έκδοση υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για πανελλαδική καμπάνια της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για την υπεράσπιση του λαϊκού δικαιώματος στην δωρεάν παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Στόχος μας, όπου μπορούμε, πρέπει να είναι η θαρραλέα απεύθυνση για κοινή δράση για την δημιουργία επιτροπής αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος σε πλήρη και δωρεάν υγεία για όλους.
Η σύνδεσή μας με τον λαό, τις αγωνίες του και τους αγώνες του θέλει δουλειά πολλή!

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr