13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Μήνυμα από το ΚΚ Αυστραλίας (Μ-Λ) και η απάντηση μας

Στις 8 του Αυγούστου μας στάλθηκε το παρακάτω μύνημα αλληλεγγυης προς το λαό μας, για τις καταστροφικές πυρκαγιές, από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αυστραλίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό). Το δημοσιεύουμε, μαζί με την απάντησή μας.

 

Προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις πυρκαγιές που καταστρέφουν περιοχές της χώρας σας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 η Αυστραλία βίωσε πυρκαγιές χωρίς προηγούμενο σε έκταση, διάρκεια και ένταση. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι μια τέτοια κρίση ήταν επικείμενη, αλλά παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Η μεγαλύτερη αποτυχία της ήταν η αποτυχία της να λάβει μέτρα για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αφήνοντας τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων ελεύθερη να συνεχίσει τις επιζήμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Οι εργατικές τάξεις της Αυστραλίας και της Ελλάδας πολέμησαν μαζί κατά του φασισμού κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και οι δεσμοί αναπτύχθηκαν περαιτέρω καθώς ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευαν στην Αυστραλία αυξήθηκε μετά τον πόλεμο.

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι τρομερές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες θα μπορέσουν σύντομα να περιοριστούν και ότι μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον για να απαιτήσουμε άμεση δράση για τον περιορισμό και την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής.

Σε αλληλεγγύη,

Nick G.

Πρόεδρος

Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η απάντηση της Οργάνωσής μας:

 

Προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας (Μαρξιστικό - Λενινιστικό)

 

"Σύντροφοι,

Ευχαριστούμε για το μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που μας στείλατε.

Υπεύθυνοι για τις καταστροφικές πυρκαγιές και για όλες τις άλλες μεγάλες "φυσικές καταστροφές" και συνολικότερα για την καταστροφή του πλανήτη, αλλά και της ίδιας της ζωής της εργατικής τάξης και των λαών, είναι το ίδιο το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, και οι πολιτικές των κυβερνήσεών του.

Ο λαός μας, στις περιοχές που πλήγηκαν απ' την πυρκαγιά βρέθηκε "αβοήθητος στη μοίρα του" απ΄την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου πάλαιψε ο ίδιος για να περισώσει το βιός του. Ταυτόχρονα διαδήλωσε μαζικά στις 9 του Αυγούστου στους δρόμους της Αθήνας, καταγγέλλοντας το νέο αυτό έγκλημα και διεκδικώντας πραγματική πυροπροστασία και πραγματικές αποζημιώσεις. Αυτή είναι μια άλλη πτυχή του αγώνα που πρέπει να δώσει, μαζί με όλα τα άλλα σοβαρά μέτωπα του αγώνα.

Συντροφικά

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό - λενινιστικό)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr