18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014

Μαζική η πορεία στο Κερατσίνι

Χιλιάδες κόσμου κατέβηκε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις εκδηλώσεις και τις διαδηλώσεις στο Κερατσίνι με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Από τις 3 το μεσημέρι ξεκίνησαν εκδηλώσεις από την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου με την αποκάλυψη μνημείου. Συγκεντρώσεις γίνανε κατά μήκος της Π. Τσαλδάρη από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ., τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, την ΚΕΕΡΦΑ και το ΣΕΚ μαζί με την οικογένεια, και στην άλλη άκρη της το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που έκανε δική του ξεχωριστή συγκέντρωση.
Η πορεία ξεκίνησε από την οικογένεια και την ΚΕΕΡΦΑ που κατευθύνθηκε προς την πλατεία Μέμου στο Κορυδαλλό. Οι υπόλοιποι πραγματοποιήσαμε πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου και επιστρέψαμε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος.
Η πορεία χαρακτηριζόταν από την οργή για τη δολοφονία του Παύλου, συνδεδεμένη με την οργή κατά της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού από την κυβέρνηση και τους ιμπεριαλιστές της Τρόικα. Πολιτική που γίνεται τροφή για την ανάπτυξη του φασισμού και έχει ως απαραίτητο στοιχείο της την εντεινόμενη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.
Στη πορεία έκανε έντονη τη παρουσία του και το «μπλόκ» των γνωστών τύπων με τα κράνη και τις κουκούλες οι οποίοι έσπαγαν βιτρίνες τραπεζών, ζαχαροπλαστείων, σούπερ μάρκετ, δημόσιων υπηρεσιών και επιτέθηκαν σε εκκλησίες, ενίοτε και σε διαδηλωτές, έκαιγαν κάδους και λάστιχα, συμβάλλοντας έτσι ιδιαίτερα στη προσπάθεια διάλυσης της πορείας και ξεσηκώνοντας την οργή των κατοίκων της περιοχής αλλά και των διαδηλωτών. Έκαναν ότι μπορούσαν για να αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό νόημα των διαδηλώσεων. Οι κατασταλτικές δυνάμεις χτύπησαν με ομάδες ΔΙΑΣ και χημικά σκόρπιο κόσμο, κυρίως στη Τσαλδάρη, όπου συγκεντρωνόντουσαν όσοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πορεία και ετοιμαζόντουσαν να αποχωρήσουν. Γίνανε 15 προσαγωγές διαδηλωτών.
Το αρκετά καλό μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης, στα πλαίσια του οποίου συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και η Μαθητική Αντίσταση, φωνάζοντας συνθήματα, αντιφασιστικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική, κατά τη διάρκεια της πορείας μαζικοποιήθηκε και παρ’ όλο που αναγκάστηκε κάποια στιγμή να αποκοπεί από την υπόλοιπη πορεία μπόρεσε να φτάσει στην Τσαλδάρη.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr