11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Μετά την εγκληματική εγκατάλειψη έρχονται αποζημιώσεις - κοροϊδία

Με διάγγελμα Μητσοτάκη και εξειδίκευση από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκαν μέτρα "αρωγής" για τους πυρόπληκτους από τη μεριά της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το συνολικό ποσό θα είναι 500 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις σε αγρότες, νοικοκυριά, υποδομές, τοπική αυτοδιοίκηση, κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν αναστολές φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων. Το ποσό των 500 εκατομμυρίων θα εξασφαλιστεί μέσω της κατάθεσης πρόσθετου προϋπολογισμού, ο οποίος προφανώς θα πρέπει να εγκριθεί από την ενισχυμένη επιτροπεία της ΕΕ.

Οι εξαγγελίες γίνανε με τις συνηθισμένες τυμπανοκρουσίες και τα γνωστά «παχιά λόγια» των κυβερνώντων, που όμως δεν μπορούν να καλύψουν το ότι και αυτά τα μέτρα είναι μία ακόμα κοροϊδία για τον εργαζόμενο λαό, που αντιμετώπισε μόνος και αβοήθητος τις φλόγες και είδε σπίτια, χωράφια, ζώα και εργαλεία της δουλειάς του να καταστρέφονται.

Για να «μετρηθεί» η κοροϊδία και η κυνικότητα των κυβερνητικών εξαγγελιών, να θυμίσουμε ότι μόνο η αποζημίωση της Aegean για τις «ζημιές» της από την πανδημία ήταν 120 εκατομμύρια, και σε αυτά να προσθέσουμε τα εκατομμύρια της «λίστας Πέτσα» προς τα ΜΜΕ, τις αποζημιώσεις των ιδιωτικών κλινικών για τη «συνδρομή» τους στην περίθαλψη από τον κορονοϊό και να φτάσουμε στα δισ.ευρώ που θα παρασχεθούν αφειδώς στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μάλιστα, από αυτό το τελευταίο και με ορίζοντα το 2027 (!!!) θα παρθούν μέτρα για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» και την «αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Οπότε, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ανοίγεται ένα νέο πεδίο ενίσχυσης του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που θα κερδοσκοπήσουν πάνω στα αποκαΐδια και την καταστροφή του εργαζόμενου λαού.

Οι αποζημιώσεις-κοροϊδία είναι ακόμα μία απόδειξη πόσο «κοστολογεί» η άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της τη ζωή και τα υπάρχοντα του εργαζόμενου λαού. Αναλώσιμος στη δουλειά, αναλώσιμος στην πανδημία, αναλώσιμος στους σεισμούς, στις πλημμύρες, στις πυρκαγιές.

Απέναντι σε αυτήν την «κοστολόγηση» της κοροϊδίας και της εξαθλίωσης ο εργαζόμενος λαός πρέπει να κάνει το δικό του «κοστολόγιο» και να το απαιτήσει άμεσα και ολόκληρο. Για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, για να συνεχίσει να ζει και να δουλεύει στον τόπο του, για να ξαναφτιάξει όλα όσα η κυβερνητική αδιαφορία και εγκατάλειψη κατέστρεψαν.

Δεν αξίζει στο λαό μας να βρεθεί για ακόμα μία φορά με το χέρι απλωμένο για ψεύτικες βοήθειες, όπως επιδιώκει η κυβερνητική πολιτική, μέχρι να ξεχαστεί το σημερινό δράμα, για να πάρει σειρά το επόμενο και το μεθεπόμενο. Αυτό που αξίζει στο λαό μας είναι να σφίξει τη γροθιά του, να οργανωθεί και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν.

11 Αυγούστου 2021

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr