Μετανάστες
Ηράκλειο: καταγγελία για πρόστιμα στους πρόσφυγες
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τα πρόστιμα που έχουν χρεωθεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσφυγες από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο.
Για τη διαδήλωση του Σαββάτου στη Μυτιλήνη
Παρά το γενικότερο κλίμα φόβου λόγω κορονοϊού και απειλών απαγόρευσης διαδηλώσεων, σε μια πόλη άδεια, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη.
Το δράμα των προσφύγων ως μοχλός πίεσης στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό
Οι πρόσφυγες παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ ως «καθοδηγούμενοι» και «υποκινούμενοι» από την τουρκική κυβέρνηση, προσπαθώντας να αναιρέσουν στις λαϊκές συνειδήσεις την πραγματική ανάγκη των ανθρώπων αυτών να ζήσουν με αξιοπρέπεια και χωρίς το φόβο της βόμβας πάνω από τα κεφάλια τους.
Τρίκαλα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες το Σάββατο 7/3
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, το Σάββατο 7/3 στις 12:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ! ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΟΥΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η εργατική τάξη, ο λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, οφείλουν να βροντοφωνάξουν, σε πείσμα της αντιδραστικής προπαγάνδας των αστικών «τους» τάξεων και των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που λειτουργούν σαν τα φερέφωνά τους, πως άλλοι είναι οι εχθροί μας και όχι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
Κοινή πάλη λαού-προσφύγων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εξαθλίωση
Το προσφυγικό αποτελεί πρόσφορο πεδίο παρέμβασης των δυνάμεων του συστήματος, στη βάση της πολιτικής αδυναμίας και ανεπάρκειας της Αριστεράς να τοποθετηθεί στο ζήτημα.
ΛΕΣΒΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Απέναντι στη ζοφερή «κανονικότητα» που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε με κοινούς αγώνες ντόπιων και προσφύγων, τα δικαιώματά των ξεριζωμένων για δουλειά, ελεύθερη μετακίνηση, στέγαση, παιδεία, περίθαλψη-υγεία. Ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό. Ενάντια στον κοινούς εχθρούς και στα φασιστικά τάγματα εφόδου τους, ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης και φτωχοποίησης ντόπιων και μεταναστών!
ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Απέναντι στην δίκαιη διαμαρτυρία τους και στα συνθήματα Ελευθερία!, η Μόρια είναι φυλακή και η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, η κυβέρνηση παράταξε για άλλη μια φορά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, ώστε να καταστείλει με βάναυσο και βίαιο τρόπο την πορεία τους πριν φτάσουν στην πόλη.
ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
Με περίσσιο θράσος ο Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα ανακοίνωσε ότι σε συμφωνία με τον ΟΑΣΘ δημιουργείται ειδική γραμμή (55Χ) για την «εξυπηρέτηση» των προσφύγων που ζουν στο στρατόπεδο στα Διαβατά και θα ακολουθεί την διαδρομή Σταυρούπολη – στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου – Ν.Σ. Σταθμός.
Οι πρόσφυγες καίγονται – Ο Πομπέο ανάβει νέες φωτιές πολέμου στη χώρα
Κοινός αγώνας λαού/προσφύγων/μεταναστών ενάντια στους κοινούς εχθρούς Στο κολαστήριο της Μόριας, την Κυριακή στις 29 Σεπτεμβρίου, ξέσπασε φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων, μία μητέρας και ενός παιδιού. Ο αριθμός των νεκρών μέσα στις δομές «φιλοξενίας» -κολαστήρια ανθρώπων- όλο και μεγαλώνει. Το μαρτύριο των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους, λόγω
1 2 3 ...
Επόμενη   
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ