03 ΑΠΡΙΛΗ 2021

Με αγώνες ανατρέπονται οι άδικοι νόμοι, κατακτούμε δικαιώματα και κερδίζουμε τη ζωή

Τις τελευταίες μέρες, ακούμε την κυβέρνηση να λέει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγε τον τελευταίο χρόνο σχετικά με την πανδημία, κάνει το μαύρο άσπρο και κοροϊδεύει τον λαό.

Οι νεκροί της πανδημίας ξεπέρασαν τους 8.000 κι αυτό η κυβέρνηση το θεωρεί επιτυχία γιατί, λέει, άλλες χώρες έχουν περισσότερα θύματα! Τα κρούσματα κινούνται καθημερινά στις 4.000, ο αριθμός των διασωληνωμένων συνεχώς ανεβαίνει, καταγράφονται κάθε μέρα δεκάδες θάνατοι και λένε, χωρίς να ντρέπονται, πως το 20% που πεθαίνει ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ είναι μικρό ποσοστό! Η πολιτική των προστίμων και των περιορισμών δεν εμπόδισαν την πανδημία να εξαπλωθεί. Ο εγκλεισμός δεν έφερε κανένα κέρδος για τον λαό. Το τρίτο κύμα της πανδημίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι το πιο φονικό, αλλά ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι το αφήνουμε πίσω!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση κάνει λόγο για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, που η πανδημία δεν κατέγραφε τόσο τραγικά νούμερα, επέβαλε με πρόστιμα και αστυνομοκρατία τους παράλογους περιορισμούς. Ο λόγος είναι ίδιος. Να περάσει την πολιτική της, να ελέγξει και να υποτάξει τον λαό.

Έτσι, σήμερα, θέλει χαλάρωση μέτρων για να ανοίξουν τα σχολεία, κυρίως τα Λύκεια, για να εφαρμοστούν οι νόμοι που ψήφισε μέσα στην καραντίνα, που χτυπούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Τα θέλει ανοιχτά για να γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις με μειωμένο κατά 20% τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και με ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, για να εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις της Α’ Λυκείου. Με λίγες ώρες μάθημα δια ζώσης προσπαθεί να νομιμοποιήσει την απάτη της τηλε-«εκπαίδευσης» και να δικαιολογήσει το βίαιο πέταγμα των μαθητών απ’ το Γενικό Λύκειο και τον αποκλεισμό τους από τα Πανεπιστήμια.

Θέλει χαλάρωση των μέτρων για να κινηθεί η οικονομία, όπως λέει, δηλαδή, για να μαζέψουν κάποιοι ζεστό χρήμα. Οι εργαζόμενοι προσέρχονται στις εργασίες τους με λιγότερα δικαιώματα.

Η πανδημία και οι καραντίνες που επέβαλε, της έδωσαν την ευκαιρία να περάσει μια σειρά αντιδραστικούς νόμους. Στο όνομα της προστασίας της υγείας μας, επέβαλε περιορισμούς, ανέπτυξε έναν πανίσχυρο μηχανισμό καταστολής, κατάργησε βασικές δημοκρατικές ελευθερίες, απαγόρευσε διαδηλώσεις, τρομοκράτησε και προχώρησε σε συλλήψεις, στοχοποίησε όποιον διανοούνταν να αντιδράσει. Τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη αποκάλυψαν αυτό που συνέβαινε παντού. Δεν εγκαταλείπει αυτή την πολιτική.

Η κυβέρνηση απέδειξε πως δεν νοιάζεται για την υγεία του λαού. Δεν έκανε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, δεν έφτιαξε ΜΕΘ, δεν άνοιξε κανένα κλειστό νοσοκομείο γιατί δεν θέλει να μείνουν κληρονομιά στον λαό την επόμενη της πανδημίας. Οι άνθρωποι νοσηλεύονται και πεθαίνουν σε άθλιες συνθήκες, σε ράντζα στους διαδρόμους των εγκαταλελειμμένων από την κυβέρνηση νοσοκομείων. Οι εμβολιασμοί προχωρούν με αργούς ρυθμούς, θα πάρουν πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν και τα ατομικά τεστ που θα μοιράζουν τα φαρμακεία δεν παρέχουν καμιά αξιοπιστία.

Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τις συνθήκες ζωής του λαού. Οι νόμοι της τον βυθίζουν στην ανεργία και τη φτώχεια. Φέρνει νέους αντεργατικούς νόμους και νέο ασφαλιστικό. Κάθε μέρα φαίνεται πιο καθαρά πόσο αντιδραστική και σκληρή είναι η πολιτική της. Πιέστηκε μόνο όταν ξεχύθηκε ο λαός στους δρόμους με διαδηλώσεις.

Με την πανδημία δεν ξεμπερδέψαμε. Με την αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να αναμετρηθούμε. Με μαζικούς αγώνες ανατρέπονται νόμοι και πολιτικές.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ-ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-ΝΕΕΣ ΜΕΘ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

2/4/2021

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr