23 ΙΟΥΝΗ 2019

Νέα Δημοκρατία: σταθερά αντιλαϊκά και με πλήρη ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ

ΝΔ: Πυξίδα σταθερά αντιλαϊκά, χωρίς πολλές περικοκλάδες

Η επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να πολώσει το προεκλογικό κλίμα σε μια γενική αντι-δεξια και αντι-ΝΔ κατεύθυνση είναι εμφανής τις τελευταίες μέρες. Θα έλεγε κανείς πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιστέψει τα ψέματά τους και όπου σταθούν και όπου βρεθούν κάνουν λόγο για τα «δικαιώματα» που χάρισαν και τον κίνδυνο να παρθούν όλα πίσω, αν βγει κυβέρνηση η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πάσης φύσεως επιδόματα τα οποία έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει πάρει, βέβαια, πίσω με χίλιους δυο τρόπους (φορολογία, λιτότητα κ.λπ.) και τώρα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θα καταργήσει η ΝΔ.

Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ απλά προσπαθεί να είναι πιο ειλικρινής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης, έστω και προεκλογικά, δίνει τα διαπιστευτήριά του στο ξένο κεφάλαιο, τους φωνάζει με χίλιους δυο τρόπους ότι είναι εδώ και ειδικά μετα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών χρησιμοποιεί με κάθε τρόπο τη φθορά που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η δεξιά πολιτική δεν θα επανέλθει, θα συνεχίσει απλά με άλλα επιχειρήματα και άλλα ιδεολογικά προκαλύμματα να αφαιμάζει τον πλούτο του λαού και το μεροκάματο της εργατικής τάξης. Όλα και όλα, σε αυτά ο Κυριάκος είναι ξεκάθαρος. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ, που καταλαβαίνει και βλέπει ότι η ίδια πολιτική που εφάρμοζε, στον πυρήνα της θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αναλλοίωτη, χρειάζεται και ένα ιδεολογικό – πολιτικό προκάλυμμα για να διαχωριστεί. Έτσι λοιπόν, επανέρχεται στα παλιά καλά συστατικά της επιτυχίας του. Κενό και ψεύτικο μένος ενάντια στους δανειστές και τους θεσμούς και δήθεν διαχωρισμός από τις δυσφημισμένες πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η καταγεγραμμένη δεξιά στροφή του εκλογικού σώματος στις ευρωεκλογές είναι προπομπός για να αναιρεθεί το κατά ΣΥΡΙΖΑ «φιλολαϊκό» πρόγραμμα που εφαρμόζεται καιρό τώρα και οι ακραίοι κύκλοι σε Ελλάδα και ΕΕ θέλουν …αίμα. Και κάπου εδώ, το παραμύθι τελειώνει, όταν αναλογίζεται κάποιος ότι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν χρειάζονται τους «ακραίους των Βρυξελλών» για να ξεζουμίσουν τον λαό και την εργατική τάξη της Ελλάδας, απλά θα συνεχίσουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα που ακολουθούσε η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα μαζί με το εθνικιστικό συμπλήρωμα των ΑΝΕΛ (μην ξεχνιόμαστε, και αυτοί ακραίοι ήταν).

Η εφταήμερη εργασία που επανέλαβε ο Μητσοτάκης στην Κω, που, όπως ο ίδιος είπε, πρέπει: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» έχει ένα και μόνο σκοπό: να ισοπεδώσει παραπέρα τα δικαιώματα των εργαζομένων και να συνεχίσει αυτό που εφάρμοσε και η Αχτσιόγλου σε εργαζόμενους στον Παπαστράτο όταν υπέγραφε σύμβαση με 7 ημέρες εργασία. Άλλωστε, ένα είναι σίγουρο για το Κ. Μητσοτάκη, ότι άμα συμφωνήσει ο εργαζόμενος με τον εργοδότη, είναι μια «ιερή» συμφωνία, καθώς, όπως λέει και ο ίδιος: «Δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους». Τόσο απλά, τόσο ουδέτερα, τόσο αταξικά. Έτσι και αλλιώς, για τους νεοφιλελεύθερους, οι εργαζόμενοι εισέρχονται στην αγορά εργασίας επί ίσοις όροις με τα αφεντικά τους και συζητάνε και διαπραγματεύονται χωρίς καμία πίεση και κανέναν εκβιασμό. Από κοντά, βέβαια, έρχεται και η εργοδοσία του νησιού της Κω, που «πνίγεται» από την επιθεώρηση εργασίας (μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να μεταμορφώσει σε γλάστρα το φιλοεργοδοτικό ΣΕΠΕ) και ζητάει και αυτή να μην διασαλευτεί αυτή η «ιερή» σχέση εργοδότη – εργαζόμενου. Κρίμα, όμως, που για τους εργαζόμενους αυτό λέγεται εκμετάλλευση και καθόλου δίκαιη δεν είναι. Είναι άδικη, βαθιά προκλητική και εκμεταλλευτική και αυτή τη σχέση έχει δεσμευτεί να υπηρετήσει η ΝΔ, χωρίς μπαμπούλες και ακραίους κύκλους από την Κομισιόν και το ΔΝΤ (όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι, απλά έχουμε την αίσθηση ότι δεν είναι κύκλοι, άλλα η πλειοψηφία) χωρίς φόβο και πάθος. Απλά δεξιά και αντιλαϊκά, όπως ξέρουν και κάνουν τόσα χρόνια τώρα. Θα συνεχίσουν να είναι οδοστρωτήρες των δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων.

Το θέμα, όμως, είναι ποιον εξυπηρετεί να πιστεύουν οι λαοί και ο λαός μας, ότι υπάρχουν κύκλοι τραπεζικοί και κεφαλαιοκρατικοί οι οποίοι πιέζουν σε αντιλαϊκές κατευθύνσεις. Όλες οι εκφάνσεις του κεφαλαίου τέτοιες είναι και δεν είναι κάποιοι λίγοι οι οποίοι είναι εξαίρεση στους θεσμούς, την ΕΕ ή και το ΔΝΤ. Αυτή η φιλολογία βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ρεφορμιστικές δυνάμεις για να σπέρνουν αυταπάτες για την Ευρώπη των λαών και τις δυνατότητες να αλλάξει το σύστημα από τα μέσα. Προφανώς και όλες οι πολιτικές τάσεις μέσα στην ΕΕ δεν είναι ούτε αμιγώς ίδιες ούτε και ταυτόσημα συμφέροντα εκφράζουν, αλλά έχουν μια σταθερή πορεία στην πυξίδα τους: δεξιά και αντιλαϊκά, για να εξαφανίσουν τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων.

ΗΠΑ προς Μητσοτάκη: ευθυγραμμίσου πλήρως!

«Οι πρεσβείες των δυτικών χωρών και πρώτιστα των Ηνωμένων Πολιτειών, που παρακολουθούν στενά τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, έχουν πλέον αντιληφθεί ότι επέρχεται πολιτική αλλαγή στη χώρα και έχουν συνειδητοποιήσει ότι άλλος θα είναι ο επόμενος συνομιλητής τους. Και αναφέρονται, βεβαίως, στον Κυριάκο Μητσοτάκη.». Με αυτόν τον πρόλογο μας πληροφορεί η εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 13/4/2019 για την αλλαγή της σκυτάλης στο κυβερνητικό επίπεδο. Προφανώς, για τις ΗΠΑ το «παρακολουθούν στενά τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις» δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Θα λέγαμε πιο εύστοχα ότι ελέγχουν, καθορίζουν, παρεμβαίνουν και δημιουργούν τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, άλλοτε με «διπλωματικό» και άλλοτε με ωμό τρόπο. Πάντα, όμως, αξιοποιούν το στημένο επί δεκαετίες πολυπλόκαμο δίκτυο πρακτόρων και μηχανισμών, που έχει αναπτυχθεί πολυεπίπεδα στον κρατικό μηχανισμό, στα κόμματα, στους ντόπιους κεφαλαιοκράτες κ.τ.λ. Από δίπλα, μαζί και παράλληλα, αξιοποιούν τη στρατιωτική τους ισχύ, που μεταξύ άλλων, εκφράζεται από τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις που έχουν σπείρει στη χώρα μας, ενώ η αμερικανική πρεσβεία αποτελεί το καθοδηγητικό κέντρο.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εξάρτηση της χώρας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό βάθυνε τα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του έδωσαν την πολιτική κάλυψη για την αναβάθμιση της παρουσίας του αμερικάνικου παράγοντα σε όλα τα επίπεδα· πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό. Για την «καλή»-βρώμικη δουλειά του, ανταμείφθηκε από τα αφεντικά του με τη στήριξη που του προσέφεραν τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς για να βγάλει τη δουλειά.

Ο εν δυνάμει νέος κυβερνητικός διαχειριστής υπόσχεται ότι θα υπηρετήσει με καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης. Ωστόσο, η ΝΔ, γνήσιος εκφραστής του «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και παραδοσιακό κόμμα της αστικής τάξης, ως αξιωματική αντιπολίτευση διατήρησε μεν τα χαρακτηριστικά του αστικού πυλώνα, δεν μπορούσε, όμως, εκ των πραγμάτων να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού και των αποφάσεων του, να βρίσκεται σε στενή και άμεση σχέση με τα κέντρα των αποφάσεων. «Επιστροφή στη κανονικότητα» για τη ΝΔ είναι να ξαναπάρει το ρόλο του άμεσου διαμεσολαβητή και του εκτελεστικού οργάνου για την προώθηση-υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών και κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων.

Παρόλα αυτά, η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζονται τα χρονοβόρα ιδιαίτερα μαθήματα που έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ από τους ιμπεριαλιστές. Η αλφαβήτα και η προπαίδεια είναι γνωστά. Το ζήτημα είναι να αφομοιωθεί η νέα εξεταστέα ύλη. Και αυτή είναι η ύλη που διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, υπηρετώντας με ζήλο, αυταπάρνηση και στο ακέραιο τους αμερικάνικους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και τις ευρωενωσιακές επιταγές. Είναι αναγκαίο να αφομοιώσει τα νέα δεδομένα και να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις νέες ανάγκες και τις απαιτήσεις των Αμερικάνων.

Η ΝΔ έχει να διαχειριστεί τη γεωστρατηγική θέση της χώρας σε ένα πλαίσιο όξυνσης του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. Έχει να διαχειριστεί τη διπλή εξάρτηση από ΗΠΑ και ΕΕ, τα δεδομένα που έχει διαμορφώσει αυτός ο ανταγωνισμός, αλλά και τον ανταγωνισμό των δυτικών ιμπεριαλιστών με την Κίνα και τις αναπροσαρμογές που απαιτούνται.

Αυτά τα ζητήματα έχουν βάλει οι ΗΠΑ στην ημερήσια διάταξη στις συναντήσεις, που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα, με τα στελέχη της ΝΔ. Η αλλαγή θέσης της ΝΔ για τη ΝΑΤΟϊκή Συμφωνία των Πρεσπών, μετά από τις εθνικιστικές και ακροδεξιές κραυγές της, είναι ένα δείγμα υποτέλειας στα μεγάλα αφεντικά.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στις 18/4/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αμερικανική πρεσβεία μεταξύ του Τζ. Πάιατ και στελεχών της ΝΔ. Το παρών έδωσαν οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και οι Τομεάρχες Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Υγείας Βασίλης Οικονόμου και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Στις 6/6/2019, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Πάιατ και Μητσοτάκη. Ο Αμερικάνος πρέσβης τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ συζητήθηκαν βασικά ζητήματα των διμερών σχέσεων καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις. Ο λαλίστατος Τζ. Πάιατ δεν ξέχασε, επίσης, να συγχαρεί, μέσω τουίτερ αυτή τη φορά και τον Κ. Μπακογιάννη για τη νίκη του στο δήμο της Αθήνας, τονίζοντας ότι «Προσβλέπω στη συνέχιση της ισχυρής συνεργασίας της Πρεσβείας με την πόλη των Αθηνών, για να βοηθήσουμε αυτή την παγκόσμια πρωτεύουσα να παράγει έργο στους πολίτες της για το δώρο της δημοκρατίας που έχει δώσει στον κόσμο». Συγκινητικό!

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως ήταν το μόνο πολιτικό πρόσωπο από την Ελλάδα, μεταξύ των τριών συμμετεχόντων, που ήταν επίσημη προσκεκλημένη στην 67η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που πραγματοποιήθηκε στις 31/5/2019 στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Ο «Μακεδονομάχος» Άδωνις δήλωσε σε συνέντευξη στον ΑΛΦΑ στις 9/6/2019 σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Όποιος λέει ότι η Ελλάδα μπορεί να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μονομερώς, είναι απλώς ψεύτης, είναι ένας Τσίπρας… Οι Διεθνείς Συμφωνίες δεν καταργούνται από το ένα συμβαλλόμενο μέρος. Στη δε Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που λέει ότι είναι αμετάκλητη. Άρα, αν έρθει στο μέλλον μια ελληνική κυβέρνηση και πει εγώ καταργώ τη Συμφωνία, αυτόματα τα Σκόπια θα γίνουν Δημοκρατία της Μακεδονίας… Φαντάζομαι ότι κανένας δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μας και δη στη Μακεδονία μας.».

Όπως «προφητικά» είχε προβλέψει ο Αμερικάνος πρέσβης στις 28/1/2019: «Με ενθάρρυναν τα σχόλια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε έμφαση στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ. Η δική του πολιτική είναι ότι μπορεί να διαφωνεί με τη συμφωνία, αλλά θα προχωρήσει μπροστά». Δηλαδή θα την καταπιεί αμάσητη. Αλλιώς, υπάρχει και η απειλή του θερμού επεισοδίου, που ασκεί πιέσεις τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Τουρκία.

 

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr