21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2020

Να αθωωθεί ο αγωνιστής Γιάννης Καλλινάκης!

Με τη βαρύτατη ποινή των 2,5 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, την Πέμπτη 17/12, ο αγωνιστής Γιώργος Καλλινάκης, φοιτητής, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και μέλος της ΛΑΕ. Ο Καλλινάκης συνελήφθη στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στη διαδήλωση που έγινε μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Επτά χρόνια κρατούνταν ουσιαστικά σε ομηρία με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, που δεν άρθηκαν ακόμα κι όταν τα κακουργήματα με τα οποία κατηγορούνταν, μετατράπηκαν σε πλημμελήματα. Παρ' όλο που οι κατασκευασμένες και ανυπόστατες κατηγορίες κατέρρευσαν, το δικαστήριο τον καταδίκασε χωρίς να του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό και με ποινή αυστηρότερη από αυτή που εισηγήθηκε η εισαγγελέας.

Η απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί το λαό που βλέπει τους αγωνιστές να σέρνονται στα δικαστήρια και να καταδικάζονται, και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να πέφτουν στα μαλακά, να τους βαραίνουν μικρότερες ποινές, να τους δίνονται ελαφρυντικά, να αποφυλακίζονται και όταν δραπετεύουν (π.χ. Παππάς) τους αφήνουν ανενόχλητους χωρίς να τους ψάχνει κανείς.

Την τιμωρία του αγωνιστή τη χρησιμοποιούν ως απειλή κατά όσων αγωνίζονται, μα κυρίως κατά των εργαζόμενων και του λαού. Στέλνει μήνυμα πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δε θα ανεχτεί καμιά αμφισβήτηση, καμιά διεκδίκηση, κανέναν αγώνα. Έρχεται σε μια περίοδο που οι συλλήψεις, οι ανυπόστατες κατηγορίες, τα εξοντωτικά πρόστιμα, οι ξυλοδαρμοί, τα drones και οι αύρες επιστρατεύονται για να καταστείλουν κάθε αντίσταση. Το αστικό δικαστικό σύστημα συντονίζεται με την κυβέρνηση που δεν διστάζει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο και να φτάσει σε ακραίες απαγορεύσεις για να καταστείλει ό,τι κινείται. Είναι αυτό το σύστημα που εφαρμόζει τους άδικους νόμους.

Στο όνομα της πανδημίας και της δήθεν προστασίας μας, βγάζουν ό,τι πιο αντιδραστικό και σκοταδιστικό. Δε διστάζουν να εξοντώσουν ένα νέο άνθρωπο επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση.

Ο Καλλινάκης πρέπει να αθωωθεί! Η αλληλεγγύη να εκφραστεί και να απλωθεί στους εκατοντάδες συλληφθέντες των κινητοποιήσεων της τελευταίας περιόδου!

Η κρατική τρομοκρατία νικιέται στους δρόμους. Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να διαδηλώνει κερδίζεται με αγώνα και μαζική, συλλογική πάλη. Έτσι ο λαός σώζει τον λαό και έτσι ηττάται ο αντίπαλος.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΝΑΚΗΣ!

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

20.12.2020

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr