13 ΜΑΡΤΗ 2017

Να μην περάσει η τρομοκρατία στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Τις τελευταίες δύο βδομάδες οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ επιχειρούν ξανά να τρομοκρατήσουν όποιον εκφράζει διαφορετικό λόγο και άποψη αντίθεσης στα επιχειρηματικά σχέδια της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Αυτή τη φορά, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, έβαψαν στα χρώματα της ομάδας τους τις ταμπέλες χώρων όπου στεγάζονται συλλογικότητες της περιοχής («Στρούγκα» και Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας) και επιδιώκουν να φιμώσουν με την καθημερινή απειλητική παρουσία τους έξω απ’ αυτούς τους χώρους, κάθε αντίθετη άποψη.

Παράλληλα, με εξώδικα προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, επιχειρούν να εκβιάσουν την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης άδειας ανέγερσης του γηπέδου.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας γίνονται όμηροι αυτών των ιδιότυπων «στρατών» που χρησιμοποιούνται για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, «απαγορεύοντας» ουσιαστικά το ίδιο το δικαίωμα που έχει ο λαός, να εκφράζει και να διαδίδει τις απόψεις και τις ιδέες του, να συζητά, να συγκεντρώνεται να διεκδικεί!

Αυτή η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός συνολικά της περιοχής μας, να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην επικίνδυνη αυτή κατάσταση.

Η τακτική αυτή  «εγκαινιάστηκε» πριν τρία χρόνια, με αφορμή την ψήφιση του Ρυθμιστικού σχεδίου παράδοσης των ελεύθερων δημόσιων χώρων στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα που για το άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας προέβλεπε φωτογραφικές διατάξεις για παραχώρηση επιπλέον στρεμμάτων σε έκταση (έως το 5% της έκτασης του άλσους) και επιπλέον μέτρων σε ύψος (έως 30 μέτρα, όταν το παλιό γήπεδο δεν ξεπερνούσε τα 14 μέτρα), ώστε να λυθούν τα χέρια για την πραγματοποίηση των σχεδίων του επιχειρηματία Μελισσανίδη, να προχωρήσει στην κατασκευή ενός φαραωνικού «έργου» που καμιά σχέση δεν έχει με το λαϊκό αθλητισμό και την αθλητική και πολιτιστική παράδοση της γειτονιάς! Αντίθετα, για να υλοποιηθεί η «μακέτα» της ΠΑΕ για το γήπεδο, πρέπει να υπογειοποιηθούν τμήματα του παρακείμενου δρόμου, να προβλεφτεί επιπλέον χώρος για παρκινγκ, να «στριμωχτεί» η γειτονιά για να «απλωθούν» τα επιχειρηματικά σχέδια, αλλάζοντας ουσιαστικά τον  χαρακτήρα όλης της περιοχής και χειροτερεύοντας την ήδη βαριά και δύσκολη καθημερινότητα του λαού. Και όλα αυτά, επιδοτούμενα με κονδύλια της Περιφέρειας στο πλαίσιο των «έργων ανάπλασης» του Άλσους και μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτασσόμενη στις εντολές ΕΕ και ΔΝΤ αυξάνει την ήδη δυσβάσταχη φορολόγηση των εργαζομένων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και είναι έτοιμη να περικόψει τις ήδη ισχνές συντάξεις μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς. Η δημιουργία τέτοιων «έργων» δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες των εργαζόμενων, της νεολαίας και του λαού κι έρχονται να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις των καπιταλιστών για μέγιστο κέρδος.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της «ανάπτυξης» που επαγγέλλονται τα κυβερνητικά επιτελεία! Στο βωμό αυτής της «ανάπτυξης» θυσιάζονται δικαιώματα, κατακτήσεις, η ίδια η ζωή και ο αέρας που αναπνέουμε!

Μαζικοί αγώνες του λαού και των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή της γειτονιάς μας, ενάντια στην καταστροφή της ζωής μας!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

13.3.2017

KKE(μ-λ).

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org