Νεολαία
Ακόμα πιο βάραρος ταξικός φραγμός γίνονται οι πανελλήνιες εξετάσεις με τα νέα μέτρα του υπουργείου!
Η κυβέρνηση ΝΔ εισάγει περαιτέρω εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει νέα μέτρα προκειμένου να εντείνει από φέτος την ταξικότητα του εξεταστικού φραγμού των πανελληνίων εξετάσεων.
Μόνο δίκαιο αίτημα η κατοχύρωση των μαθημάτων χωρίς εξετάσεις!
Ένας ολόκληρος πλανήτης έχει χτυπηθεί από την πανδημία, οι όροι ζωής και δουλειάς των μαζών έχουν επιδεινωθεί δραματικά και οι κρατούντες «επανεκκινούν» τις οικονομίες για τη διάσωση της κερδοφορίας τους, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή τους την κίνηση και τους τομείς του εποικοδομήματος, όπως η εκπαίδευση, με στόχο να στείλουν το μήνυμα πως «όλα βαίνουν καλώς».
-Να κατοχυρωθεί το εξάμηνο -Όχι στην εξεταστική σφαγείο -Κατοχύρωση των μαθημάτων εξαμήνου
Έχοντας την εκτίμηση πως από αυτή τη διαδικασία θα χτυπηθούν τα πιο φτωχά στρώματα, μια δύναμη που έχει αναφορά στην αριστερά και στο κίνημα πρέπει να πάρει και την αντίστοιχη στάση που αναλογεί στην κατάσταση. Πρέπει να παλέψουμε να κατοχυρωθούν το εξάμηνο και τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις και να καλέσουμε σε μαζικές γενικές συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους ενάντια στην αντιδραστική επίθεση του συστήματος, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
«Απαγορεύεται» να ζήσουμε; Να βγάλουμε τη δίκαιη αγανάκτηση στους δρόμους!
Νέοι, εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, πρόσφυγες-μετανάστες, όλα τα πληττόμενα κομμάτια αυτής της κοινωνίας, μπορούμε να αποκτήσουμε ακατανίκητη δύναμη κόντρα στους καταπιεστές μας! Δεν θα μας «χαρίσουν» ούτε την πλατεία. Εμείς όμως, μπορούμε να κατακτήσουμε το μέλλον! Μέσα από τους αγώνες μας, βγάζοντας την αγανάκτησή μας στους δρόμους, στην αντιπαράθεσή μας με αυτό το σύστημα!
Ηλεκτρονικά μαθήματα στην τριτοβάθμια: Ένα «πείραμα» που πέτυχε;
Ηλεκτρονικά μαθήματα πραγματοποιούνται εδώ και δύο μήνες σχεδόν σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας. Το τι ήθελε κυρίως να πετύχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας με την εφαρμογή τους είναι γνωστό: Μια «προσομοίωση» της κανονικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, για να παρουσιάζεται μια εικόνα ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, παρά την εξάπλωση της πανδημίας.
Κάτω τα χέρια από τη νεολαία! Έξω τα ΜΑΤ από τις πλατείες και τις γειτονιές μας!
Σα νεολαία να αντισταθούμε απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και κεφαλαίου που τσακίζουν τα δημοκρατικά, λαϊκά και εργασιακά δικαιώματά μας! Να φωνάξουμε πως την κρίση του συστήματος δε θα την πληρώσουμε εμείς και ο λαός! Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε σπουδές, δουλειά, ελευθερίες!
Esties
Από τις 21/3 και την πρώτη δημοσίευση της ΚΥΑ για την εκκένωση των εστιών, υπάρχει έντονος προβληματισμός στους εστιακούς φοιτητές, αλλά και σε κομμάτια του λαού, σχετικά με τη χρησιμότητα του μέτρου αυτού.
antilipseis
Η τέχνη «της καραντίνας» είναι βαθιά ανάγκη και αγνή πρόθεση για επικοινωνία και έκφραση, απάντηση και εκτόνωση, αμφισβήτηση της «μοναξιάς» και του θανάτου, είναι η δημιουργία συλλογικής μνήμης και αντιμετώπισης σ’ όλα τα πρωτόγνωρα που μας συμβαίνουν
siggramma
Εκτός των άλλων, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 30/3 δίνεται το πράσινο φως για να εφαρμόσουν οι καθηγητές το ηλεκτρονικό και το πολλαπλό σύγγραμμα
mathites
Εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να επιβάλλει μια ψεύτικη κανονικότητα στα σχολεία. Η τηλεκπαίδευση έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στα σχολεία και το Υπουργείο Παιδείας επαινεί την «καλή λειτουργία» της.
stratos
Ο στρατός, ούτως ή άλλως, δεν φημίζεται για τα μέτρα υγιεινής του. Οι τελευταίες, όμως, εβδομάδες έχουν εξωθήσει στα άκρα την πολιτική εγκατάλειψης των φαντάρων στη μοίρα τους από άποψη μέτρων ασφάλειας-προστασίας από τον κορωνοϊό
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο