13 ΙΟΥΛΗ 2020

ΞΑΝΘΗ | Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του μειονοτικού εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη πειθαρχική δίωξη σε βάρους του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ, με αφορμή αναρτήσεις του στο facebook οι οποίες ήταν υποστηρικτικές προς τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Παρά το γεγονός ότι απαλλάχθηκε στο πρώτο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, καλείται εκ νέου σε απολογία εντός των επόμενων ημερών, μετά από σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Γίνεται έτσι φανερό ότι πρόκειται για μια στοχευμένη πολιτική δίωξη, που εκπορεύτηκε από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση απέναντι σε έναν αγωνιστή εκπαιδευτικό και μάλιστα από τη μειονότητα. Η κατηγορία της «ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», μπορεί να επιφέρει για ποινή έως και την απόλυση του εκπαιδευτικού.

Η δίωξη αυτή πραγματοποιείται μέσα στο γενικό κλίμα της φασιστικοποίησης της δημόσιας πολιτικής ζωής, τον πρόσφατο αντιδημοκρατικό νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, το συνολικό χτύπημα που δέχεται ο χώρος της εκπαίδευσης και την προσπάθεια υλοποίησης της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Αναδεικνύεται κατά αυτό τον τρόπο το «προφίλ» που θέλουν για τους εκπαιδευτικούς. Με σκυμμένο το κεφάλι, να υπακούν χωρίς αντιρρήσεις τις ντιρεκτίβες των προϊσταμένων τους, να εφαρμόζουν πρόθυμα όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο χτυπήματος του δικαιώματος στη μόρφωση. Και για όποιον αντιδρά, η πειθαρχική δίωξη για «ανάρμοστη συμπεριφορά» περιμένει στη γωνία.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε μαζικό φορέα, κάθε σύλλογο και σωματείο, κάθε δημοκρατικό πολίτη να καταδικάσει τη σχεδιαζόμενη δίωξη του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ και να απαιτήσει την απόσυρση των κατηγοριών. Να μην αποδεχτούμε την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Να απαιτήσουμε την ελευθερία στο συνδικαλισμό, την ελεύθερη δράση ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, του ρατσισμού και του εθνικισμού.

Ξάνθη, 12/7/2020

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr