01 ΜΑΡΤΗ 2019

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης χρειάζονται την συμπαράστασή μας

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην αδειοδότηση και λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Από το περασμένο καλοκαίρι που ξεκίνησε εκ νέου ο αγώνας τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την καταστολή των ΜΑΤ κατ΄ εντολήν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της επίσης ΣΥΡΙΖΑίικης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που έχει αναλάβει την υλοποίηση ενός έργου που πριν έντεκα χρόνια με τον επίσης αιματηρό αγώνα τους, με μια νεκρή, οι κάτοικοι κατάφεραν να αποτρέψουν.

Αυτή τη φορά η καταστολή -αλλά και η προβοκατόρικη δράση της Χρυσής Αυγής που προσπάθησε να πατρονάρει τον αγώνα των κατοίκων- στοίχισε βαριά τραυματίες (έως και απώλεια χεριού), καμένο σπίτι, νεκρό μετανάστη, ξυλοδαρμούς, προσαγωγές και τρομοκρατία κατοίκων με την μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ που φυλάνε την χωματερή.

Χθες κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους στην Αντιπεριφέρεια της Κέρκυρας στους διαδρόμους του κτιρίου που στεγάζεται δέχτηκαν για άλλη μια φορά το χτύπημα των ΜΑΤ με γκλόμπς και χημικά με αποτέλεσμα ένα σοβαρά τραυματία αλλά και την χυδαιότητα της αντιπεφερειάρχη.

Το ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Λευκίμμης και στον αγώνα τους για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής. Έναν αγώνα με διάρκεια, αυτοθυσίες, αλλά και πείσμα, δυναμικότητα και επιτυχίες τέτοιες που η κυβερνητική πολιτική και οι τοπικοί εκφραστές της μόνο με τρομοκράτηση και καταστολή μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΥ ΧΥΤΑ

Η νίκη των Λευκιμμιωτών θα είναι νίκη όλου του λαού

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο