20 ΑΠΡΙΛΗ 2021

Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 17 Απρίλη: Συμβολή στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστές και στη φρίκη του πολέμου!

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους αγωνιστές, εργαζόμενους και νεολαίους, που συμμετείχαν στις αντιπολεμικές – αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις στις 17 και 18 Απρίλη, σ΄ ολόκληρη τη χώρα.  Όλες τις προηγούμενες μέρες απλώθηκαν, απ’ την Αλεξανδρούπολη έως τα Χανιά κι από την Ηγουμενίτσα έως τη Λέσβο, παρεμβάσεις και δράσεις, για να προβάλλουν ένα πολύ κρίσιμο και ζωτικό μέτωπο πάλης του λαού μας, δίπλα στα άλλα σοβαρά μέτωπα της ζωής του. Το μέτωπο της εναντίωσης στα πολεμικά σχέδια, στην ένταση της παρουσίας και της δράσης των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη χώρα μας, για να μη γίνει η χώρα μας μια απέραντη βάση  για τα πολεμικά τους σχέδια ενάντια στους λαούς της περιοχής. Εκφράστηκε η ανάγκη να αντισταθούμε στα σχέδια της κυβέρνησης για τη στράτευση των νέων, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και στο δηλητήριο του εθνικισμού και της καλλιέργειας του μίσους προς τους γείτονες λαούς, για να μη γίνει η νεολαία μας, κρέας για τα κανόνια τους. Το μέτωπο πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τον πόλεμο, που υποβαθμίζεται πολιτικά, παρά την επικινδυνότητά του, από δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, στο λαϊκό και στο εργατικό κίνημα, με ότι αρνητικές συνέπειες έχει αυτό στη μαζικότητα των λαϊκών αντιστάσεων και στη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων, είναι ανάγκη των καιρών.

Σε 14 πόλεις της χώρας, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στη Σάμο, στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ηγουμενίτσα, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στο Βόλο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, που πήγαν «κόντρα στο κλίμα» που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και τα ξένα και ντόπια αφεντικά της. Χιλιάδες εργαζόμενων και νεολαίας, άφησαν στίγμα και αποτύπωμα. Διαδήλωσαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας, ενάντια στους υποτακτικούς και τα τσιράκια του ιμπεριαλισμού, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και την πολιτική του διαχείριση, που έχουν εντάξει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους πολεμικούς αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Το ΚΚΕ(μ-λ), χαιρετίζει όλους τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους φίλους, που μαχητικά έδωσαν το παρόν και μέσα από μορφές κοινής δράσης, σε συντονισμό και σε συμπόρευση με άλλες Οργανώσεις και Συλλογικότητες, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, απόψεις και εκτιμήσεις,  έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο   στην πραγματοποίηση αυτών των κινητοποιήσεων. Συμμετείχαμε με μαζικά και μαχητικά μπλοκ στις διαδηλώσεις, συμπορευτήκαμε με τους αγωνιστές του TKP/ML, ενώ στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τις συγκεντρώσεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ανάπτυξη αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας δεν «εξαντλείται» σε μια μέρα δράσης, όσο αποφασιστική κι αν είναι. Αυτό το καθήκον παραμένει στην ημερήσια διάταξη, παράλληλα με την ανάδειξη των αιχμών πάλης, που παράγει η ζωή στα άλλα κρίσιμα μέτωπα (εργασιακό, εκμετάλλευση, περίθαλψη, εκπαίδευση, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες).

Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πάλης του λαού και της εργατικής τάξης για το ψωμί και τη δουλειά, για την υγεία και την περίθαλψη, για την εκπαίδευση και τις σπουδές, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Το διπλό αυτό καθήκον καλείται να πάρει ο λαός στα χέρια του, ώστε μέσα από την πάλη του να κατακτήσει το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα να είναι αφέντης στον τόπο του.

Αναζήτηση
10η Συνδιάσκεψη
Social Media

Βουλευτικές Εκλογές 2023
Αντίσταση - Οργάνωση

 
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.com
Site: ektostonteixon.gr