27 ΜΑΗ 2020

Οι Τούρκοι αγωνιστές ανήκουν στο λαό και στο κίνημά του (Για την αναβολή της Συγκέντρωσης-Πορείας της 26ης Μάη στην Αθήνα)

Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση και διαδήλωση από τα Προπύλαια στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα (Τρίτη 26/5 στις 6μμ), ενημερωθήκαμε για την αναβολή της «λόγω καιρού». Αν και αυτή είχε προκύψει από συνέλευση ελληνικών και τουρκικών οργανώσεων, έφτασε μια ενημέρωση αναβολής της που αποφάσισαν κάποιες δυνάμεις(??) Δεν επρόκειτο για μια πρόταση αναβολής προς συζήτηση αλλά για κάτι τετελεσμένο.

Να θυμήσουμε ότι η πρότασή μας για μια πιο σύντομη ημερομηνία συνδιοργάνωσης ανάλογης κινητοποίησης (13/5) με βάση το θάνατο και τρίτου απεργού πείνας είχε παραπεμφθεί στο μέλλον «για καλύτερη προετοιμασία». Επίσης ότι όλοι οι συνδιοργανωτές είχαν δημόσια καλέσει σ’ αυτήν της Τρίτης μέρες πριν και δήλωναν ότι θα τη στήριζαν,ενώ πραγματοποιηθηκαν μαζικες αφισσοκολησεις.

Οι Τούρκοι αγωνιστές έδωσαν κι άλλοι συνεχίζουν και δίνουν έναν αγώνα στην γειτονική χώρα για ελευθερία και δημοκρατία. Ο αγώνας αυτός εντάσσεται στην ευρυτερη πάλη του τουρκικού και κουρδικού λαού ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει αγκαλιαστεί από ευρύτερες λαικές μάζες, δημιουργώντας κύμα διεθνούς συμπαράστασης κι αλληλεγγύης μεταξύ των άλλων και στη χώρα μας. Ο λαός μας, καταγγέλλοντας το φασιστικό κράτος και καθεστώς, στέκεται στο πλάι των λαών της Τουρκίας και των αγωνιστών όχι μόνο σε διεθνιστική βάση αλλά και διότι αναγνωρίζει τον ίδιο του τον εαυτό, αφού ουσιαστικά παλεύει για κοινά συμφέροντα ενάντια σε κοινούς εχθρούς.

Η επίκληση των καιρικών συνθηκών για την αναβολή της συγκέντρωσης-πορείας, όποιοι κι αν την αποφάσισαν, δεν αποτελεί επαρκή λόγο. Πολύ περισσότερο που πάρθηκε από κάποιους χωρίς ανταλλαγή απόψεων, την ώρα που η ανάλογη στη Θεσσαλονίκη έγινε κανονικά. Δεν είναι απλά θέμα ισοτιμίας και συναγωνιστικών σχέσεων αλλά πρώτα και κύρια ζήτημα αντίληψης και λογικής. Αυτής που πρέπει ν’ αλλάξει αν θέλει το κίνημα να πάει μπροστά!

Τετάρτη 27 Μάη 2020

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο