26 ΜΑΡΤΗ 2019

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 9ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ)

Με συμμετοχή μεγάλου δυναμικού της Οργάνωσής μας, απ΄ όλες τις περιοχές της χώρας όπου υπάρχει και δρα, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 25 του Μάρτη, οι εργασίες της 9ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ).

Τόσο με την ανοικτή μαζική εκδήλωση της Παρασκευής 22 Μάρτη στην ΑΣΟΕΕ, όσο και με τις διαδικασίες που ακολούθησαν κατά το τριήμερο 23-25 Μάρτη, η Οργάνωσή μας συζήτησε ουσιαστικά για τα κρίσιμα μέτωπα πάλης που αφορούν την εργατική τάξη και το λαό, για τη σημερινή της τοποθέτηση πάνω στις πλευρές και τις εξελίξεις της επίθεσης του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος, αλλά και για την ίδια της τη δράση. Για τις κατευθύνσεις δηλαδή και τις στοχεύσεις που θέτει στο λαό και στο κίνημα, καθώς και για τον απολογισμό των τελευταίων χρόνων, αυτής της δράσης.

Μέσα και απ΄ αυτή τη διαδικασία, το ΚΚΕ(μ-λ) βγήκε πιο αποφασισμένο να παλέψει, μέσα στους καθημερινούς αγώνες κι αντιστάσεις του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας, την κατεύθυνση του Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης, και με τη λογική της Αναμέτρησης με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, και την καθημερινή αντιλαϊκή του πολιτική. Για την υπεράσπιση της έννοιας του εργατικού και λαϊκού δικαιώματος, κόντρα στην επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και σε αντίθεση  με τις  ψεύτικες «λύσεις συνδιαχείρισης» και – τελικά – ενσωμάτωσης στο σύστημα.

Το σώμα της Συνδιάσκεψης υπερψήφισε τα εισηγητικά κείμενα των πολιτικών εκτιμήσεων, των κατευθύνσεων και του απολογισμού της Οργάνωσης, εμπλουτίζοντας τα παραπέρα. Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Καθοδηγητικού Οργάνου.

Το επόμενο διάστημα προδιαγράφεται απ΄ την πολιτική του συστήματος, της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών, πιο μελανό, πιο επικίνδυνο και πιο δύσκολο για την εργατική τάξη και το λαό μας. Το ίδιο ισχύει και για τους λαούς της περιοχής, και του κόσμου ολόκληρου. Με την χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής. Με την παραπέρα κατακρεούργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Με τη φασιστικοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής. Με τα νέα πολεμικά μέτωπα και τα νέα σχέδια πολέμου των ιμπεριαλιστών.  Γιαυτό και απαιτείται η συνέχιση, η ένταση, η αναβάθμιση και η πολιτικοποίηση των αγώνων, των αντιστάσεων και των διεκδικήσεων. Για να μπουν φραγμός σ΄ αυτές τις εξελίξεις!

Η  επόμενη λοιπόν μέρα,  βρίσκει το ΚΚΕ(μ-λ) να συνεχίζει, αλλά και να εντείνει τη δράση και την παρέμβασή του, μέσα στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες κι αντιστάσεις, και στην προοπτική της επανάστασης, της Ανεξαρτησίας και του Σοσιαλισμού.

Τρίτη 26 Μάρτη 2019

KKEμ-λ.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr