26 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017

Παρουσίαση των οργανώσεων του εξωτερικού που συμμετέχουν στο Διεθνιστική Συνάντηση

Η διεθνιστική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ φιλοδοξεί να μην είναι ακόμη μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής επανάστασης. Η συζήτηση πάνω στο κοσμοϊστορικό γεγονός της πρώτης νίκης του Σοσιαλισμού στη Ρωσία και των επιτευγμάτων του, η πορεία του προλεταριάτου και των λαών της Ρωσίας προς την ταξική απελευθέρωση, αλλά και η κρίσιμη συζήτηση της παλινόρθωσης δεν είναι φιλολογικά θεωρητικά ζητήματα. Είναι ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις από το σύγχρονο μαρξιστικό λενινιστικό κίνημα, για να ευνοήσουν την κίνηση των μαζών οι κομμουνιστές του σήμερα και να προτάξουν τη δική τους προοπτική για μια δίκαιη κοινωνία.

Η διεθνιστική συνάντηση, η οποία θα διοργανωθεί στην ΑΣΟΕΕ, έχει σαν σκοπό να ανοίξει τα ζητήματα, τα οποία απασχολούν σήμερα το κομμουνιστικό κίνημα, να υπερασπιστεί την κομμουνιστική, επαναστατική κατεύθυνση της ανατροπής του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και να συνεισφέρει στην προσπάθεια της οικοδόμησης του σημερινού εργατικού, λαϊκού κινήματος. Θέλει να υπερασπιστεί την επανάσταση του 1917 και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, να απαντήσει σε όλους αυτούς που, από προοδευτική τάχα μπάντα, θεωρούν, ότι η Οκτωβριανή ήταν ένας βιασμός της ιστορίας, ότι ήταν καταδικασμένη να αποτύχει, ότι λίγο πολύ κακώς έγινε. Να υπερασπιστεί τα κομμουνιστικά ιδεώδη και τις νίκες των λαών απέναντι στο σύστημα και τους εκφραστές του, που ρίχνουν τόνους λάσπη απέναντι σε κάθε προσπάθεια για κοινωνική απελευθέρωση. Φιλοδοξεί να συζητήσει με ένα προοδευτικό δυναμικό για την προοπτική της επανάστασης και του σοσιαλισμού σαν τη μόνη διέξοδο απέναντι στον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό.

Από το εξωτερικό θα συμμετέχουν στη συνάντηση οι παρακάτω οργανώσεις:

TKP/ML

TKPML

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό

Το ΤΚP/ML δημιουργήθηκε το 1972 με τον Ιμπραήμ Καϋπάκαγια να είναι ο πρώτος του ηγέτης. Είναι μια Τούρκικη επαναστατική οργάνωση με επιρροή στην εργατική τάξη και τον λαό της Τουρκίας, που έχει δώσει σοβαρές μάχες απέναντι στο τούρκικο φασιστικό κράτος, αλλά και στη φασιστική πολιτική ενάντια στο Κουρδικό κίνημα.

 

OCML-VP

OCML

Κομμουνιστική Οργάνωση Μαρξιστική Λενινιστική – Προλεταριακός Δρόμος

H ΟCML-VP είναι μια Γαλλική οργάνωση η οποία δημιουργήθηκε το 1976 και παρεμβαίνει στον Γαλλικό λαό και την εργατική τάξη. Έχει τις ρίζες της δημιουργίας της στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα του Μάη του 68.

 

IARKP

IARKP

Πρωτοβουλία για την Οικοδόμηση ενός Επαναστατικού-Κομμουνιστικού Κόμματος

Η ΙΑRKP άρχισε να παρεμβαίνει στο κίνημα της Αυστρίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Εκδίδει το περιοδικό Προλεταριακή Επανάσταση και παρεμβαίνει με γνώμονα την δημιουργία ταξικής συνείδησης στους εργαζόμενους, αλλά και στα ζητήματα που αναδεικνύει ταξική πάλη στην Αυστρία.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr