10 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΠΑΤΡΑ| Κάλεσμα σε διαδήλωση για την κρατική καταστολή και τις απαγορεύσεις

Η επίθεση της αστυνομίας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση το Σάββατο 7/11, η ταυτόχρονη επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω και το συνολικό κλίμα αστυνομοκρατίας που επικράτησε στην Πάτρα, έδειξε για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση “διαχειρίζεται” την πανδημία. Με ξύλο, καταστολή και απαγορεύσεις, το σύστημα προσπαθεί να βάλει στο γύψο λαό και νεολαία, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει ανεμπόδιστο την επίθεση του. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Πάτρα, δεν αποτελούν αυθαιρεσία ή ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά εντάσσονται στην πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής μας ζωής, η οποία εντείνεται και αποτελεί όχημα για τον παραδειγματισμό οποιασδήποτε φωνής αντιστέκεται. Οι τραγικές συνέπειες της πανδημίας για τον λαό, η αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων και η επίθεση που δέχεται στα δικαιώματα του, γεννούν οργή και εγκυμονούν ξεσπάσματα.

Το σύστημα προκειμένου να θωρακιστεί απένατι σε αυτά ψηφίζει νομοσχέδια για απαγόρευση διαδηλώσεων και σηκώνει τα ρόπαλα της αστυνομίας απέναντι στον εχθρό λαό. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση έρχεται λίγες μέρες πριν το φετινό τριήμερο του Πολυτεχνείου.

Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται. Απέναντι σε ένα σύστημα που δε διστάζει να μας έχει αναλώσιμους εν μέσω πανδημίας καθώς και να την χρησιμουποιεί ως ευκαιρία για την όξυνση της επίθεσής στα δικαιώματα μας, είναι καθήκον μας να αντισταθούμε.

Όλοι την Τρίτη 10/11 στην πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή, στις 12:00 από το παράρτημα.

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr