14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΠΑΤΡΑ| Καταγγελία για την απαγόρευση και το όργιο καταστολής της συγκέντρωσης το Σάββατο 14/12

Καταγγέλλουμε στον πατραϊκό λαό το όργιο καταστολής και την επίδειξη δύναμης που έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις σήμερα το πρωί. Από την μία η απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχαν καλέσει σύλλογοι και οργανώσεις το Σάββατο στις 11πμ και από την άλλη η βία και η τρομοκρατία που χρησιμοποίησαν σε ομάδα διαδηλωτών, που προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο της συγκέντρωσης, αποκαλύπτουν τις προθέσεις του συστήματος απέναντι σε όποιον θέλει να αντισταθεί στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Η αστυνομοκρατία που επικράτησε σήμερα στο κέντρο της πόλης είναι κομμάτι της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που θέλει να ξαναβάλει στο γύψο δικαιώματα και ελευθερίες. Το τελευταίο διάστημα είδαμε σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την χώρα την επιβολή του «νόμου και της τάξης» με το ξύλο, την τρομοκρατία, τα πρόστιμα, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις. Στόχος τους είναι ο περιορισμός όλων των εκδηλώσεων του λαού ενάντια στην πολιτική τους.

Στο μάτι έχουν βάλει όσους οργανώνουν και καλούν στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και την μεγάλη αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη. Δεν θέλουν να βγει στους δρόμους ο λαός για άλλη μια χρονιά και να διεκδικήσει διαδηλώνοντας ΨΩΜΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥθΕΡΙΑ και ΥΓΕΙΑ.

Με όχημα τον ψηφισμένο χουντονόμο  που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και στο όνομα του «υγειονομικού κινδύνου» η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ο λαός μας από την αρχή της πανδημίας είναι εκτεθειμένος σε ένα θανατηφόρο ιό που μέρα με την ημέρα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος και γι’αυτό ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης. Είναι υποκριτικό λοιπόν να μετατίθεται η ευθύνη στον λαό και τους αγώνες του. Το κίνημα που παλεύει για την υγεία του λαού ξέρει να προστατεύει πολύ καλύτερα από αυτούς που έχουν οριστεί ως προστάτες μας. Είναι πλέον φανερό πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό μέσα από το μαχητικό οργανωμένο κίνημα και αυτό είναι που τρομάζει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Καλούμε τον λαό της Πάτρας να γεμίσει τους δρόμους με την οργή του την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6 μμ. από το Παράρτημα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τον ιμπεριαλισμό και την φασιστικοποίηση. Με μαζικούς και οργανωμένους αγώνες να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τη ζωή.             

Κ.Ο. Πάτρας

Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr