07 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΠΑΤΡΑ| Καταγγελία για την απαγόρευση της σημερινής συγκέντρωσης και το χτύπημα στο στέκι «Επί τα Πρόσω»

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της σημερινής συγκέντρωσης και το χτύπημα στο στέκι «Επί τα Πρόσω» στην Πάτρα.

Το απόγευμα του Σαββάτου αναρχικές συλλογικότητες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ενάντια στο νέο lockdown στην πλατεία Όλγας. Την ίδια ώρα ΜΑΤ στήθηκαν στους δρόμου γύρω από την πλατεία και το «Παράρτημα» εμποδίζοντας με βία τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν την πορεία. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης τα ΜΑΤ εισέβαλαν με χημικά στο στέκι «Επί τα Πρόσω» χτύπησαν και προσήγαγαν άτομα της συλλογικότητας.

Αυτές οι επιθέσεις αποτελούν στοιχεία της φασιστικοποίησης, όχημα της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος. Με τα νέα περιοριστικά μέτρα το χτύπημα των συλλογικών μορφών πάλης και η ένταση της κρατικής βίας μεγαλώνει. Ήδη από το καλοκαίρι, μετά την ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις, τα γεγονότα καταστολής και βίας απέναντι σε εργαζόμενους και νεολαία έχουν αυξηθεί.

Στόχος του συστήματος είναι ο λαός που μπροστά στην επίθεση δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν του μαζικού αγώνα. Τα νέα ξεσπάσματα που θα προκύψουν τρομάζουν το σύστημα και όλο το προσωπικό του, γι’ αυτό και θωρακίζεται με νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς που θα τσακίζουν όποια προσπάθεια οργάνωσης και συγκρότησης των αγώνων που έρχονται.

  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr