30 ΜΑΡΤΗ 2021

ΠΑΤΡΑ| Συγκέντρωση για την αυτοκτονία Κούρδου πρόσφυγα σε δομή στην Κόρινθο (31/3, 18:00, πλ. Γεωργίου)

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Συγκέντρωση Τετάρτη 31 Μάρτη 6:00μμ Πλατεία Γεωργίου

Το Σάββατο 27 Μάρτη ο 24χρονος πρόσφυγας Ι.Ε. κουρδικής καταγωγής έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στο Προσφυγικό Κέντρο Κράτησης στην Κόρινθο. Αμέσως η οργή των συγκρατούμενων του εκδηλώθηκε μέσα στο κέντρο βάζοντας του φωτιά. 0 νεαρός που πάλευε επί 16 μήνες μέσα στο κέντρο με σκοπό να του δοθούν τα απαραίτητα χαρτιά για την μετακίνησή του, δεν άντεξε όμως και όταν του ανακοινώθηκε η παράταση της κράτησής του, αυτοκτόνησε. Αυτή επιλογή του ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που στερεί δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η τραγωδία της Κορίνθου έρχεται μετά από μια σειρά θλιβερών γεγονότων σε κέντρα κράτησης και υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την χώρα. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων χωρίς προοπτική για το μέλλον τους, αποκαλύπτει την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ εξοντώνοντας όσους έχουν γλυτώσει από τον πόλεμο και την καταστροφή. Στη Μόρια, στο Καρά Τεπέ, στην Κω, στην Κόρινθο και σε όλα τα κολαστήρια που έχουν στηθεί, οι εικόνες που με τρόπο έντεχνο καλύπτουν τα ΜΜΕ είναι πιο ηχηρές από τις αντιπροσφυγικές κραυγές που τροφοδοτούνται από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο στην χώρα μας. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά ξεκινούν από τις ρημαγμένες χώρες τους με στόχο μια καλύτερη ζωή και μπροστά τους βρίσκουν μόνο εμπόδια, περιορισμούς και εγκατάλειψη.

Δεμένη στο άρμα του δυτικού ιμπεριαλισμού η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε οπλοστάσιο του ΝΑΤΟ για τις φιλοπόλεμες κατευθύνσεις Ευρωπαίων και Αμερικανών. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων και οι αντιπαραθέσεις στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου, καταστρέφουν χώρες, θυσιάζουν λαούς και γεννούν νέα καραβάνια προσφύγων. Η κυβέρνηση της ΝΔ κληρονομώντας ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση μια πολιτική ευθυγραμμισμένη στις επιταγές των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών τσακίζοντας δικαιώματα για τους ξεριζωμένους των πολέμων με τον ίδιο τρόπο που χτυπά ότι έχει απομείνει για το λαό της χώρας.

Οι λαοί τις περιοχής, οι ντόπιοι και οι μετανάστες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Η κοινή πάλη ενάντια στην αντιδραστική πολιτική είναι αναγκαία γιατί κοινός είναι και ο εχθρός μας. Η ζωή με δικαιώματα χτυπιέται καθημερινά από τους ντόπιους αστούς και τους ιμπεριαλιστές που τους πατρονάρουν. Ο λαός μας το βιώνει στο πετσί του την εγκατάλειψη και την αδιαφορία σε συνθήκες πανδημίας κουβαλώντας το φορτίο μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται. Οι κυβερνήσεις, οι αστοί και οι ιμπεριαλιστές δεν υπολογίζουν τις ζωές ντόπιων και ξένων, μας θεωρούν όλους αναλώσιμους μπροστά στις επιδιώξεις τους. Αυτή η δολοφονική μηχανή που ισοπεδώνει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις πρέπει να βρει το τείχος που θα χτιστεί μέσα από την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τον κοινό αγώνα που θα διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, περίθαλψη, ελευθερίες και δουλειά για όλο το λαό.

  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
  • ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
  • ΕΞΩ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
Αναζήτηση
Κανάλι στο YouTube
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: ett.books@yahoo.gr