10 ΜΑΗ 2014

Πολιτική εκδήλωση ΚΚΕ(μ-λ) ενόψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών στη Λάρισα

Στις 9/5 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το ΚΚΕ(μ-λ) με συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Κεντρικό συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο συνεχούς όξυνσης της επίθεσης του συστήματος, μιας επίθεσης που πρέπει και μπορεί να ανατραπεί μόνο στο δρόμο και όχι στη κάλπη.
Κόντρα στη συστηματική προπαγάνδα που προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό σε λογικές συνυπευθυνότητας, να τον πείσει ότι δεν έχει άλλη διέξοδο από τις εκλογές, από το να ψηφίσει για ακόμα μια φορά τους σωτήρες του, που θα αναλάβουν την ελέω θεού εκπροσώπηση του, αντιτάσσουμε την ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού μετώπου αντίστασης.
Η θέση της αποχής από τη φάρσα των ευρωεκλογών είναι η μόνη θέση που δε νομιμοποιεί το δήθεν δημοκρατικό προσωπείο της ιμπεριαλιστικής και αντιδραστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δε σπέρνει συγχύσεις και αυταπάτες σε σχέση τόσο με αυτήν, όσο και με τα όργανά της και βέβαια, πολύ περισσότερο, με την προοπτική της λαϊκής πάλης σε σχέση με την ΕΕ.
Το λευκό-άκυρο σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, είναι η μόνη συνεπής πολιτική θέση που δεν εγκλωβίζει κόσμο στη λογική της ‘’ συν-διαχείρισης’’ και της στείρας αντιπροσώπευσης . Οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι το αποτύπωμα της ταξικής πάλης και δεν μπορούν να προωθούνται από την αριστερά σαν χώρος ταξικής αναμέτρησης . Δεν θα πρέπει καμία εκλογική αναμέτρηση να χρησιμοποιείται σαν φενάκη μιας επικείμενης αλλαγής, μιας ανατροπής του συσχετισμού δύναμης μεταξύ κεφαλαίου-εργασίας. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μόνο με τη συνεχή πάλη στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία.

Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο