Πολιτική
Δίπλα στην εξαθλίωση, όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού - Ενάντια σε ποιους και μαζί με ποιους χρειάζεται να παλέψει ο λαός;
Η υπόθεση της αποτροπής ενός άδικου πόλεμου μεταξύ των δύο λαών, η υπόθεση του ξεπετάγματος από όλη την περιοχή των φονιάδων των λαών είναι υπόθεση της κοινής πάλης, του μετώπου των λαών που απαιτείται να συγκροτηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση. Πρέπει να παλέψουμε για να κατακτηθεί ευρύτερα ότι σε αυτή την υπόθεση όχι μόνο δεν θα «πάνε μαζί» η αστική τάξη και ο λαός, αλλά ότι η ντόπια αστική τάξη -όπως και όλες οι αστικές τάξεις της περιοχής- είναι στήριγμα και όργανο της ιμπεριαλιστικής επικυριαρχίας, είναι απέναντι και εχθρός του λαού. Για αυτό η υπόθεση της πάλης ενάντια στον πόλεμο, είναι υπόθεση της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού, μαζί και δίπλα με την πάλη για ζωή με δικαιώματα, για ειρήνη, ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.
Η ανάγκη του λαού για ειρήνη και ζωή με δικαιώματα δεν συμβαδίζει με τους τυχοδιωκτισμούς και την υποτέλεια της αστικής «μας» τάξης
Το συμφέρον των λαών βρίσκεται στην πάλη για την ειρήνη και στην καταδίκη κάθε προκλητικής ενέργειας που φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο. Βρίσκεται στην πάλη ενάντια στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, για τη ανάπτυξη της δικιάς τους φιλίας και αλληλεγγύης. Βρίσκεται στη συγκρότηση του κοινού τους μετώπου ενάντια τον πόλεμο, τους ιμπεριαλιστές που αποτελούν την πηγή του, και τις εξαρτημένες αστικές τάξεις που τον τροφοδοτούν με τους ανταγωνισμούς τους.
Δεν θα πάει στην άκρη ο λαός! Δεν θα μπουν στον γύψο οι αγώνες!
Γεμάτη αγκάθια και με ισχυρή δυναμική αστάθειας είναι η «νέα κανονικότητα». Με δολοφονική καταστολή που επιδιώκει να απαντήσει και μάλιστα «προκαταβολικά», πριν φτάσουμε στο καυτό φθινόπωρο, στα αδιέξοδα που το σύστημα και η κυβέρνησή του συσσωρεύουν κάθε μέρα στον λαό. Με τρομοκρατία και απαγορεύσεις για να πάει στην άκρη ο λαός, για να συγκαλυφθούν τα αδιέξοδα που σε όλα τα επίπεδα αντιμετωπίζει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
Για τη διαδρομή της «Επιτροπής για την ελευθερία στη διαδήλωση» και την κοινή δράση
Μπροστά στην ανάγκη να συσπειρωθούν ευρύτερες δυνάμεις στη μάχη κατά του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το ΚΚΕ(μ-λ), πριν από κάποιες εβδομάδες, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει σε ανοιχτή σύσκεψη στην Αθήνα οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές, ώστε να χαραχθεί ένας κοινός βηματισμός και να δοθούν οι πρώτες κινηματικές απαντήσεις στη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης -εκείνη την περίοδο- για την κατάθεση του νομοθετικού αυτού τερατουργήματος προς ψήφιση στη Βουλή.
Νέα Δημοκρατία: Ένας χρόνος αντιλαϊκής εφόδου
Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από το κόμμα του, ο Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Σ’ αυτή προσπάθησε να εμφανίσει τη ΝΔ ως σταθερό και ακλόνητο πυλώνα, τόσο αναφορικά με το μέτωπο της οικονομίας όσο και μ’ αυτό της πανδημίας. Τα άγχη, ωστόσο, της τάξης που εκπροσωπεί δεν θα μπορούσαν να κρυφτούν. Οι αστοί πολιτικοί δεν είναι εύκολο, ακόμη κι όταν απευθύνονται στον λαό, να απεκδυθούν των συμφερόντων της τάξης που υπηρετούν.
Η ρεφορμιστική αυταπάτη ενός ζητήματος εξαίρεσης
Το ΚΚΕ διαπραγματεύεται σταθερά. Αναζητεί έναν ρόλο, ο οποίος δεν μπορεί να δοθεί με βάση τη φάση στην οποία βρίσκεται το σύστημα, μια φάση που χαρακτηρίζεται από την ολομέτωπη επίθεση του συστήματος και την αποσυγκρότηση του λαϊκού παράγοντα. Σε αυτή τη φάση οι λαϊκές μάζες θα βρουν το δρόμο τους μέσα από την ένταση της πάλης, η οποία θα χτυπηθεί άγρια από το σύστημα και τις κυβερνήσεις τους. Εκτός από στιγμές, σε μια τέτοια περίοδο, οι ενδιάμεσοι «διαμεσολαβητές» δεν είναι χρήσιμοι κατά κανόνα ούτε στο σύστημα ούτε στο λαό.
Απαγόρευση των αντιστάσεων, εξαθλίωση, ρεμούλες και αρπαχτές η πολιτική τους - Ο λαός να δικαιώσει τους φόβους τους με μαζικούς αγώνες
Ο λαός και η νεολαία έχουν ανάγκη να οργανωθούν ανεξάρτητα από το κράτος και τις «πολύμορφες» δυνάμεις του συστήματος, γιατί έχουν ανάγκη να απεργήσουν, να διαδηλώσουν, να αγωνιστούν με όποια μορφή πάλης κρίνουν αναγκαία, για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους! Αυτή την ανάγκη μπορούν και πρέπει να την υλοποιήσουν παρά και ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις, κόντρα στα κάθε λογής εμπόδια των εχθρών τους και των ψεύτικων φίλων τους.
Οι κασέτες Μιωνή και το βάθος των αποκαλύψεων
Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο και τη «σκευωρία» της NOVARTIS κατατέθηκαν οι περιβόητες κασέτες Μιωνή και οι συνομιλίες του, το 2016, με τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά.
ΣΥΡΙΖΑ: Ανασυγκρότησή του σε ακόμη πιο συστημική δύναμη με πλεονέκτημα την... ανηθικότητα
Τις μέρες αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ένα χρόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση και, όπως ομολογούν και στελέχη του, μοιάζει περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε πριν από έναν χρόνο τις εκλογές παρά με έναν ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να κερδίσει ξανά.
Η κυβέρνηση πνίγει τον λαό για να σώσει το κεφάλαιο - Ανάσες και δικαιώματα φέρνουν μόνο οι αγώνες!
Η χώρα μπήκε σε ένα καλοκαίρι πρωτόγνωρης εξάπλωσης της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της πιο βαριάς εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Σε ένα καλοκαίρι όπου ο τυχοδιωκτισμός στο κυνήγι του κέρδους από τη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού, επιχειρείται να συγκαλυφθεί από τα υποτιθέμενα «πρωτόκολλα προστασίας», που δεν μπορούν ούτε ως φύλλα συκής να κρύψουν τους κινδύνους εξάπλωσης και της πανδημίας.
Η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση θερμαίνει τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου
Τους επόμενους μήνες, πιθανά με ορίζοντα τον Σεπτέμβρη, αν όχι πιο πριν, θα αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα και πιο δραματικά η έλλειψη που υπάρχει για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης τροπής που παίρνουν οι εξελίξεις: η οικοδόμηση από την πλευρά των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαών της περιοχής ενός κινήματος που θα φράξει το δρόμο στον κίνδυνο του πολέμου, ενός κινήματος που θα βάλει στο στόχαστρό του τους ιμπεριαλιστές και τις εξαρτημένες αστικές τάξεις της περιοχής.
Ελληνοτουρκικές σχέσεις-αντιθέσεις: Πόσο θερμό θα είναι το φετινό καλοκαίρι;
Οι λαοί των δύο χωρών μας έχουν πολλά ακόμη εμπόδια να ξεπεράσουν στον δρόμο για το στέριωμα της ειρήνης και της φιλίας ανάμεσά τους, με βασικό σημερινό καθήκον το κοινό τους μέτωπο ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τις αστικές “τους” τάξεις.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο