Πολιτική
Να δυναμώσει η πολιτική κατεύθυνση της μαζικής πάλης μέσα στον λαό και τη νεολαία
Σχέδιο-«γέφυρα» ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο για τους επόμενους μήνες. Μια γέφυρα που σύμφωνα με το πρωθυπουργικό διάγγελμα οδηγεί στην «ισχυρή ανάπτυξη»! Ωστόσο, στο ίδιο διάγγελμά του, ο Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι καταρρέει διεθνώς και η παραγωγή και η ζήτηση και ότι η ύφεση που εξελίσσεται είναι η μεγαλύτερη που υπήρξε «εδώ και τρεις γενιές». Επιπλέον, ο ίδιος επισήμανε ότι για την Ελλάδα «ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος»!
Δεν είναι το μέλλον μας η καταστροφή που προβλέπουν!
Η επόμενη… καραντίνα: Φτώχεια, ανεργία, ξεπούλημα! Χωρίς κανένα μέτρο διασφάλισης της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση σταμάτησε την καραντίνα ανοίγοντας την πόρτα στην «επόμενη μέρα» με τους χειρότερους όρους που μπορούσαν να περιμένουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία.
Πρωτομαγιά: Η μάχη της εικόνας και η μάχη της ουσίας
Η φετινή Πρωτομαγιά αποτέλεσε πρόκληση για το λαϊκό κίνημα και τις δυνάμεις που αναφέρονται σε αυτό. Χρησιμοποιώντας τα περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση επιχείρησε να ακυρώσει το γιορτασμό, κάνοντας μια πρόβα κατάργησης του δικαιώματος στη διαδήλωση. Η συγκυρία αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με τα αντεργατικά μέτρα να πέφτουν βροχή και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις να είναι υπό κατάθεση.
Βαδίζοντας προς το τέλος της καραντίνας, να βαδίσουμε πιο αποφασιστικά το δρόμο των αγώνων
Για ποια κανονικότητα πρόκειται; Θα επιστρέψουμε στην προτεραία κατάσταση, κλείνοντας μια …παρένθεση δυο μηνών; Όχι βέβαια! Η καραντίνα συνοδεύτηκε από ορυμαγδό αντιλαϊκών μέτρων, στα εργασιακά, στην εκπαίδευση, στα δημοκρατικά δικαιώματα, τα οποία επιβλήθηκαν ως επείγοντα και αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όμως δεν πρόκειται να ανασταλούν.
Με μαχητικούς αγώνες
Μας πάνε, λοιπόν, για «νέα κανονικότητα»! Τάχα μου «πολύ προσεκτικά» κινούνται προς την άρση του κλεισίματος της οικονομίας και της αγοράς και την επιστροφή στην… ομαλότητα.
Δημοκρατικά δικαιώματα
Με το πρόσχημα πάντα της «παραβίασης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας», είδαμε το τελευταίο διάστημα ένταση των αστυνομικών απειλών, της επιβολής προστίμων, ακόμα και προσαγωγών σε βάρος αγωνιστών που διέδιδαν στο λαό τις ιδέες τους και κατήγγελλαν την πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει το λαό αθωράκιστο στην πανδημία, αξιοποιώντας την ταυτόχρονα και ως ευκαιρία για την όξυνση της αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης.
Το μοναδικό αντίδοτο για την πανδημία
Υπάρχει, λένε, «υψηλό επιδημιολογικό φορτίο». Πώς το κατάλαβαν; Μήπως έκαναν μαζικά διαγνωστικά τεστ, όπως επίμονα ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης; Αυτά που έγιναν -με ένα τέτοιο «υψηλό φορτίο»- ήταν όλα κι όλα 500, σε έναν πληθυσμό πάνω από 110.000. Ούτε μισό τοις εκατό, δηλαδή!
Εξελίξεις στην καύση σύμμεικτων απορριμμάτων
Διέρρευσαν πληροφορίες από τις γνωστές οδούς (παπαγαλάκια), που φέρνουν τον υπουργό Χατζηδάκη να καταθέτει αμέσως μετά το Πάσχα για ψήφιση στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», όπου κοντά στα άλλα θα απλοποιούνται κι οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.
Τελευταίος αποχαιρετισμός στη Μυρσίνη
Τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη έφυγε από τη ζωή το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, η Μυρσίνη Αθανασιάδου
Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις όπου μπορεί να φτάσει η φωνή μας
Με επιμονή και αποφασιστικότητα, το ΚΚΕ (μ-λ) συνεχίζει τις παρεμβάσεις πανελλαδικά. Με προκηρύξεις και τρικάκια, αφίσες, πανό και συνθήματα προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τον λαό της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης χώρας.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Μαγνητοσκοπημένη Πολιτική Εκδήλωση
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο