Σε Ηλεκτρονική Μορφή 
Αρχείο Προλεταριακής Σημαίας
Απαγόρευση των αντιστάσεων, εξαθλίωση, ρεμούλες και αρπαχτές η πολιτική τους - Ο λαός να δικαιώσει τους φόβους τους με μαζικούς αγώνες
Ο λαός και η νεολαία έχουν ανάγκη να οργανωθούν ανεξάρτητα από το κράτος και τις «πολύμορφες» δυνάμεις του συστήματος, γιατί έχουν ανάγκη να απεργήσουν, να διαδηλώσουν, να αγωνιστούν με όποια μορφή πάλης κρίνουν αναγκαία, για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους! Αυτή την ανάγκη μπορούν και πρέπει να την υλοποιήσουν παρά και ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις, κόντρα στα κάθε λογής εμπόδια των εχθρών τους και των ψεύτικων φίλων τους.
Οι κασέτες Μιωνή και το βάθος των αποκαλύψεων
Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο και τη «σκευωρία» της NOVARTIS κατατέθηκαν οι περιβόητες κασέτες Μιωνή και οι συνομιλίες του, το 2016, με τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά.
ΛΑΡΚΟ: η εξαρτημένη φύση της ντόπιας άρχουσας τάξης διαλύει τη βιομηχανία
Η κατάσταση διάλυσης στην οποία έχει οδηγηθεί η ΛΑΡΚΟ είναι ακόμα μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις γρήγορου πλουτισμού, εκμετάλλευσης, καταστροφής, λεηλασίας και παρασιτισμού που χαρακτηρίζουν την ιστορία της άρχουσας τάξης της χώρας.
ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Τα σχέδια επαναχάραξης των συνόρων ξανά στο προσκήνιο!
Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ακόμη κύκλο επικίνδυνων εξελίξεων με μόνιμους πρωταγωνιστές τους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, Ρωσία, Δυτικοευρωπαίους), μόνιμους κομπάρσους τις τοπικές αστικές τάξεις που διαγκωνίζονται σε υποτέλεια και τυχοδιωκτισμό και μόνιμα θύματα τους λαούς της περιοχής. Ακόμα ένα σοβαρό μέτωπο λοιπόν ψάχνει να βρει απάντηση από τη μεριά του λαϊκού παράγοντα!
ΣΥΡΙΖΑ: Ανασυγκρότησή του σε ακόμη πιο συστημική δύναμη με πλεονέκτημα την... ανηθικότητα
Τις μέρες αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ένα χρόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση και, όπως ομολογούν και στελέχη του, μοιάζει περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε πριν από έναν χρόνο τις εκλογές παρά με έναν ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να κερδίσει ξανά.
Η κυβέρνηση πνίγει τον λαό για να σώσει το κεφάλαιο - Ανάσες και δικαιώματα φέρνουν μόνο οι αγώνες!
Η χώρα μπήκε σε ένα καλοκαίρι πρωτόγνωρης εξάπλωσης της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της πιο βαριάς εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Σε ένα καλοκαίρι όπου ο τυχοδιωκτισμός στο κυνήγι του κέρδους από τη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού, επιχειρείται να συγκαλυφθεί από τα υποτιθέμενα «πρωτόκολλα προστασίας», που δεν μπορούν ούτε ως φύλλα συκής να κρύψουν τους κινδύνους εξάπλωσης και της πανδημίας.
ΗΠΑ: Προς μια χαοτική εκλογική αναμέτρηση;
Όλα πλέον στο εσωτερικό των ΗΠΑ αναγκαστικά θα κινηθούν με άξονα τις προεδρικές εκλογές που πλησιάζουν, σε κάτι λιγότερο από πέντε μήνες. Πρόκειται για εκλογές που επηρεάζονται και που το αποτέλεσμά τους θα καθοριστεί ενδεχόμενα, από δύο παράγοντες, που αν και απρόβλεπτοι, δεν μπορεί να θεωρηθούν εντελώς συμπτωματικοί!
Σε αντιδραστικό παροξυσμό η εκπαίδευση
Μέσα, λοιπόν, από ένα θερμό και επιθετικό (από τη μεριά του συστήματος) καλοκαίρι θα διαμορφωθούν οι όροι για τη νέα σχολική χρονιά. Τότε που τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Που όμως, αν εκδηλωθεί η τεράστια δύναμη που κρύβουν και τα δύο αυτά τμήματα στην κατεύθυνση της μαζικής αντίστασης, μπορεί να μεταβληθεί σε ένα δύσκολο φθινόπωρο για την κυβέρνηση.
Η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση θερμαίνει τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου
Τους επόμενους μήνες, πιθανά με ορίζοντα τον Σεπτέμβρη, αν όχι πιο πριν, θα αναδεικνύεται όλο και πιο έντονα και πιο δραματικά η έλλειψη που υπάρχει για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης τροπής που παίρνουν οι εξελίξεις: η οικοδόμηση από την πλευρά των ταξικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και των λαών της περιοχής ενός κινήματος που θα φράξει το δρόμο στον κίνδυνο του πολέμου, ενός κινήματος που θα βάλει στο στόχαστρό του τους ιμπεριαλιστές και τις εξαρτημένες αστικές τάξεις της περιοχής.
Ελληνοτουρκικές σχέσεις-αντιθέσεις: Πόσο θερμό θα είναι το φετινό καλοκαίρι;
Οι λαοί των δύο χωρών μας έχουν πολλά ακόμη εμπόδια να ξεπεράσουν στον δρόμο για το στέριωμα της ειρήνης και της φιλίας ανάμεσά τους, με βασικό σημερινό καθήκον το κοινό τους μέτωπο ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τις αστικές “τους” τάξεις.
Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι υπόθεση αγώνα όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία
Σε κάποια νοσοκομεία, η συμμετοχή (κυρίως συμβασιούχων) ήταν ενθαρρυντική, όμως αυτό δεν φτάνει. Το ζητούμενο είναι όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνο ο κοινός, μαζικός κι ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων.
Θεσμοθέτηση ειδικευόμενων νοσηλευτών - Επιστημονική αναβάθμιση ή κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων;
Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η επίθεση στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με επίκεντρο τους νοσηλευτές το τελευταίο διάστημα. Τις προηγούμενες εβδομάδες τέθηκε από το υπουργείο Υγείας το ζήτημα του διαχωρισμού των νοσηλευτών σε δύο κλάδους. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και οι ρεφορμιστικές δυνάμεις στα νοσοκομεία αντιπρότειναν τον ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο