Σε Ηλεκτρονική Μορφή 
Αρχείο Προλεταριακής Σημαίας
«Ατομική ευθύνη» σημαίνει καπιταλιστική ζούγκλα και ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα! Υπόθεση όλου του λαού η ζωή με δικαιώματα!
Σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης περικύκλωσης βρίσκεται ο λαός και η νεολαία της χώρας. Από τη μια τα …πολυβόλα της αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης ρίχνουν στο ψαχνό των πιο βασικών δικαιωμάτων, που αφορούν τη δουλειά, τις κοινωνικές κατακτήσεις, τις ελευθερίες, την οργάνωση και την πάλη.
Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ: Κλιμακώνεται η αντεργατική επίθεση
Δεν έχασε την ευκαιρία της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης για να εξαγγείλει νέα αντεργατικά μέτρα. Προφανώς, η «Ελλάδα της αυτοπεποίθησης» που «χτίζει» αυτός και η κυβέρνησή του (όπως βαυκάλιζε το σύνθημα της κεντρικής του ομιλίας) περνάει μέσα από την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Ακόμα πιο βάραρος ταξικός φραγμός γίνονται οι πανελλήνιες εξετάσεις με τα νέα μέτρα του υπουργείου!
Η κυβέρνηση ΝΔ εισάγει περαιτέρω εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει νέα μέτρα προκειμένου να εντείνει από φέτος την ταξικότητα του εξεταστικού φραγμού των πανελληνίων εξετάσεων.
Η συμφωνία Βελιγραδίου-Πρίστινα ελέω ΗΠΑ και το… Ισραήλ: Οι αμερικανικές προτεραιότητες οξύνουν τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και τους κινδύνους στα Βαλκάνια!
Ο Τραμπ «πήρε σηκωτούς» τους Βούτσιτς και Χότι (ο αναπληρωτής πρωθυπουργός στη θέση του Θάτσι που παραιτήθηκε) στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και μετά από δύο μέρες ισχυρών πιέσεων και εκβιασμών, τους «έπεισε» να υπογράψουν μία συμφωνία που… δεν είναι μία αλλά δύο
Η Μόρια της τραγωδίας, της καταστολής και των… αντιστάσεων
“Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται”. Αυτή η χιλιοειπωμένη φράση δεν ακούστηκε από τα επίσημα κρατικά και κυβερνητικά χείλη, από την πρώτη κιόλας νύχτα της συμφοράς στο ΚΥΤ της Μόριας. Παρά τους αλλεπάλληλους εμπρησμούς, ταυτόχρονους αλλά και σε διαφορετικό χρόνο, που τουλάχιστον απαιτούσαν στοιχειώδες ψάξιμο, σύσσωμη η κυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ έσπευσαν να χρεώσουν το κακό στους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Είναι οι ΑΟΖ «οι καλύβες και τα πεζούλια μας»;
Η ανατροπή του σημερινού αντιδραστικού τοπίου μπορεί να γίνει μόνο με τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ειρήνη, λευτεριά, δουλειά και ανεξαρτησία για τον λαό μας και όλους τους λαούς της περιοχής, τη μόνη βάση πάνω στην οποία μπορούν να επιλυθούν πραγματικά ζητήματα και αντιθέσεις που υποθάλπουν και οξύνουν οι ντόπιες αστικές τάξεις και οι ιμπεριαλιστές.
Γενικευμένο «πόλεμο» στα λαϊκά δικαιώματα κήρυξε η κυβέρνηση! Αντίσταση και αγώνας ο δρόμος του λαού!
Τον Μάιο τα λεγόμενα έκτακτα αντεργατικά μέτρα ονομάστηκαν «γέφυρα» που θα οδηγούσε στην… ανάπτυξη. Τώρα τα «έκτακτα» αυτά μέτρα παρατείνονται αλλά και ενισχύονται με άλλα, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση προετοιμάζει μέσω της επιτροπής Πισσαρίδη και τις δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού νέα όχι έκτακτη, αλλά γενικευμένη και «θεσμική», αντιλαϊκή-αντεργατική έφοδο.
Ελληνοτουρκικό αντιδραστικό σπιράλ: Περισσεύει ο τυχοδιωκτισμός, η υποτέλεια και οι κίνδυνοι. Αντιπολεμικό – Αντιϊμπεριαλιστικό φραγμό πρέπει να υψώσουν οι λαοί!
Συνεχίζει αμείωτη την επικίνδυνη και τυχοδιωκτική του πορεία το σπιράλ του αντιδραστικού ανταγωνισμού των εξαρτημένων από τον ιμπεριαλισμό αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Ένα τοπίο, καθόλου θέατρο ή οπερέτα, που μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι και στο οποίο ένα «θερμό» επεισόδιο θα είναι λιγότερο δημιούργημα της τύχης και περισσότερο αποτέλεσμα του «βέλους» των εξελίξεων.
Ξεκίνημα νέας σχολικής χρονιάς: Η φαρσοκωμωδία των κυβερνητικών «μέτρων» και το δράμα της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα
Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι οι συνεντεύξεις της υπουργού Παιδείας και των υπόλοιπων παρατρεχάμενων γύρω από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχουν εμπνεύσει πληθώρα από επιθεωρησιακού τύπου σκετσάκια σε τηλεοράσεις, θέατρα και διαδίκτυο. Είναι ίσως επειδή ο ασφυκτικός έλεγχος του συστήματος και της κυβέρνησης εξαφανίζει τέτοιου τύπου χιούμορ -δεν θα ήταν, δα, κι ο… Αρκάς. Ή ίσως ότι και αυτή η μορφή τέχνης απαιτεί, ως τροφοδότη, στοιχεία λαϊκού κινήματος και αγώνων.
Το «Δίκαιο της θάλασσας», ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας και το δίκιο των λαών
Όπως το λεγόμενο «Διεθνές Δίκαιο», έτσι και το «Δίκαιο της Θάλασσας», όπως εξελίχθηκε αρχικά με τη Σύμβαση της Γενεύης - UNCLOSI (1958) και στη συνέχεια με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας - UNCLOS ΙΙΙ (1982) ή Σύμβαση του Montego Bay που τελικά κυρώθηκε το 1994, είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού πολλών αντιθετικών πλευρών. Φυσικά τα ιμπεριαλιστικά κράτη είχαν τη μεγαλύτερη δυνατότητα κατά την διάρκεια των συζητήσεων να επεμβαίνουν στη διαμόρφωση αυτού του «δίκαιου», ώστε τουλάχιστον, αν δεν ευνοεί, να μην υπονομεύει ή πολύ περισσότερο να μην έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά τους.
Δεν θα πάει στην άκρη ο λαός! Δεν θα μπουν στον γύψο οι αγώνες!
Γεμάτη αγκάθια και με ισχυρή δυναμική αστάθειας είναι η «νέα κανονικότητα». Με δολοφονική καταστολή που επιδιώκει να απαντήσει και μάλιστα «προκαταβολικά», πριν φτάσουμε στο καυτό φθινόπωρο, στα αδιέξοδα που το σύστημα και η κυβέρνησή του συσσωρεύουν κάθε μέρα στον λαό. Με τρομοκρατία και απαγορεύσεις για να πάει στην άκρη ο λαός, για να συγκαλυφθούν τα αδιέξοδα που σε όλα τα επίπεδα αντιμετωπίζει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
Για τη διαδρομή της «Επιτροπής για την ελευθερία στη διαδήλωση» και την κοινή δράση
Μπροστά στην ανάγκη να συσπειρωθούν ευρύτερες δυνάμεις στη μάχη κατά του αντιδραστικού νομοσχεδίου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, το ΚΚΕ(μ-λ), πριν από κάποιες εβδομάδες, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει σε ανοιχτή σύσκεψη στην Αθήνα οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές, ώστε να χαραχθεί ένας κοινός βηματισμός και να δοθούν οι πρώτες κινηματικές απαντήσεις στη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης -εκείνη την περίοδο- για την κατάθεση του νομοθετικού αυτού τερατουργήματος προς ψήφιση στη Βουλή.
1 2 3 ...
Επόμενη   
Αναζήτηση
Πολιτική εκδήλωση: Ο λαός στην πρώτη γραμμή!
Πολιτική εκδήλωση για την πανδημία
Σποτάκι νεολαίας για την πανδημία
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
Βίντεο