30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018

Πρόσκληση για κοινή συγκέντρωση στην ινδική πρεσβεία

Όπως είναι γνωστό το Ινδικό κράτος, χωρίς ποτέ να έχει σταματήσει, προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε νέες τρομοκρατικές συλλήψεις και διώξεις αριστερών αγωνιστών στην Ινδία. Με κατηγορίες “σύνδεσης με το ΚΚΙ(Μαοϊκό)” και δήθεν “σχεδίου δολοφονίας του πρωθυπουργού Μόντι” προσπαθεί να θωρακιστεί με εργαλείο του την τρομοκρατία. Στο στόχαστρο μπήκαν αγωνιστές, ακτιβιστές, διανοούμενοι, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και όλοι όσους κατηγορεί ως “Ναξαλίτες των πόλεων”, “υπερασπιστές των Νταλίτ” και “εχθρούς του κράτους”.

Όσοι υπερασπίζονται τους Νταλίτ (την κατώτερη ινδουιστική κάστα) και τους Αντιβάσι χωρικούς της υπαίθρου διώκονται και φυλακίζονται, ενώ έχουν καταγγελθεί πολλές περιπτώσεις δολοφονιών από παρακρατικούς.

Οι ενέργειες αυτές έχουν πυροδοτήσει ένα πλατύ κίνημα υπεράσπισης των διωκομένων στο εσωτερικό της Ινδίας και διεθνούς αλληλεγγύης. Υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες κινήσεις και στη χώρα μας, με αφορμή την καταδίκη σε ισόβια του με 90% αναπηρία καθηγητή G.N.Saibaba που εξακολουθεί να βρίσκεται στις φυλακές και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

το Σάββατο 6 Οκτώβρη και ώρα 12μ έξω απ’την Ινδική πρεσβεία

ΜΕ ΣΤΟΧΟ

-την καταγγελία της τρομοκρατικής πολιτικής της Ινδικής κυβέρνησης

-την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

ΚΚΕ(μ-λ)
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Κατηγορίες
Βιβλιοπωλείο-Καφέ

Γραβιάς 10-12 - Εξάρχεια
Τηλ. 210-3303348
E-mail: books@ektostonteixon.org

 
ΒΙΝΤΕΟ